folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Para Hayata Bakış Açımı Değiştiyor

Para Hayata Bakış Açımı Değiştiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek
    Bu konuya en iyi yorumu IRET atacak bekliyorum :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

üniversite okumak ayrı bir olaydır bizde eli iş tutmayanlar veya askere gitmek istemeyenler genelde gidiyor gibi bir durum var ama ne yazık ki. :/

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Ticaret ve esnaflık dışardan hep tatlı gelir. Örneğin ben çocukken ya lahmacuncu olurdum ya dolmuşçu olurdum. Çünkü onları hep faal görürdüm. Evet steve jobs vs hayat hikayesi okuyunca gaza geliyoruz ancak Türkiye burası. Bence ticaret yapmak isteyen kendi dükkanını açmak isteyen riskine katlanmadan girerse zaten kaybetme korkusuyla bir şey kazanamaz.

Üniversite eğitimi doğrudan hayata hazırlamıyor, kesinlikle doğru bir düşünce. Fakat gel gelelim diplomanın yanında sen hayata hazırlanırsan o grişimciliğin kaybetme korkusunu yaşamazsın çünkü bir mesleğin vardır dönüş yapabileceğin. Seçme şansın olabilmeli. Bunu sen yaratırsın ancak. bütün zengin adamlar üniversite terk gibi bi genellemeyle etraftaki boş boğaz her gün milyon tane adam tanımış birtakım insanların "hayatı çözdüm" laflarına takılırsan ve peşinden gidersen emin ol kaybeden olursun.

Yazıyı okumayan arakdaşlara da dönüp mutlaka okumalarını tavsiye eder. Özet değil özü bulma çabasında olmalarını isterim.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Okuyup çok güzel paralar kazanabilirsin,okuyana para yok kim dedi sana ama anladığım kadarıyla fırsatları tam olarak kavrayamamışsın.Bu saatten sonra çiğ köftecilik yapmayı düşünmüyorsan,okuduğun bölümden nasıl en çok parayı nasıl kazanabileceğini araştır derim.Adamın kafası çalışıyorsa her şekilde parayı kazanır,yaptığı iş önemli değil ister çiğ köte sat 10bin kazan ister okuduğun mesleği yap 10 bin kazan.Ziraat veya su ürünleri müh. bile okusan piyasa da TONLA para var.Örneklerini biliyorum bizim üniversiteden..sadece kafanı çalıştırıp girişken yapıda olacaksın.

Özelde çok paralar kazanmak için nasıl yaptığın işin önemi yoksa okulda da okuduğun bölümün önemi yok eğer derdin para kazanmaksa tabi..Aöf bile okuyup ayda 10 bini cebine koyan bir sürü insan var(tanıdık mali müşavir),olay kişi de bitiyor.Kafası çalışan her türlü parayı götürür.Ticarette para tabi ki var fakat sadece ticarette para var demek de doğru değil zira okuyan herkes nasıl çok paralar kazanamıyorsa ticaret yapan herkes de çok paralar kazanmıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

SUPERBICO bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bu konuya en iyi yorumu IRET atacak bekliyorum :)
    -----------------------------

Okuyarak veya okumayarak para kazanılmaz, okuyarak ünvan kazanılır, okumayarak zaman kazanılır :)

Ünvan saygı duyulan bir insan olmanızı sağlar. Mesela elektronik mühendisi Yıldırım Güngören gibi.

Para nasıl kazanılır; bunun bir okulu yok, yada şöyle yap böyle olur böyle yap şöyle olur diye bir şey yok.

Ben servetimi 1.600.000 civarına kadar yükseltip 250.000 e kadar düşürebilmeyi başarmış birisi olarak şöyle yaparsanız zengin olursunuz, böyle yaparsanız fakir olursunuz deme hakkını kendimde görmüyorum, Trump gibi bir şey değilim, ama 3 sene sonra yeniden zengin olacağımı biliyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

'Risk almadan para kazanılmaz.' diye bi yargı toplumumuzda yer edinse de risk almadan çok da güzel para kazanabilecek hadiseler mevcuttur. Tabi ki ana problem sermaye.. Fakat bir de şöyle bi durum söz konusu: Ticaretçi, bakmakla görmek arasındaki farkı çözmüş insandır. Halka neyin hitap edeceğini bilen ve bunu en ekonomik yolla başarabilen ise iyi bi ticaretçidir. Eski tuvaletlerde -alaturka idi sanırım-, her delikte görürsünüz WC Matik adında bi kapak. Malzemeyi salınca açılan, sonra pıt diye tekrar deliği kapatan. Bu aparat ilk andan beri ticari anlamda benim çok ilgimi çekmiştir. Maliyeti ucuz, satış fiyatı ucuz fakat artık neredeyse hemen hemen her alaturka tuvalette var. Türkiye'yi bu aparatla tanıştıran insanı tanımak ve şu an ne kadar kazanmış olduğunu bilmek isterdim..

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
Toplam Hit: 4292 Toplam Mesaj: 27