Paraçevirici.Com Belki İşinize Yarar
-
ayriyeten türk lirasından 6 sıfır atılınca çok mu değerlendi?
-
Daft bunu yazdı
ayriyeten türk lirasından 6 sıfır atılınca çok mu değerlendi?
hocam para diplomatik anlamda değer kazandı 1 milyon tl deyince o zaman 1 tl çok çok değersiz oluyordu bide büyük yatırımlarda 1.000.000.000.000.000.000.000... şekli hoş değildi ondan değişti herhalde
-
torpedo_XL bunu yazdıkaanstain bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıby_Tet bunu yazdıwasd bunu yazdı
Ben bunun mobilini yazmayı düşünmüştüm birara döviz dönüşümünden kafam hafif sıyrılmaya başlayınca, güzel yapmışlar.
*Bizim paramıza en yakın muhabbetine gelince, para rakamsal olarak yakın görünüyor olabilir ama paranın alım gücü diye birşey var. Sen "aaa 1 lira 100 bilmemne yapıyor, adamların parası değersiz" dersin ama heriflerde ekmek 500 bilmemne fiyata satılıyordur.
Öyle bi muhabbet yok belki de hiç olmadı :/
Nerden çıkardın hocam bu muhabbeti :/
Nası yok hocam:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Deval%C3%BCasyon
Ruble ile türk lirasını çevir bakalım. Bide Rusya'ya git en basitinden mc donalds tan bir hamburger al bakalım Türkiye'deki fiyatıyla aynıya geliyor mu gelmiyor mu.
enflasyon, paranın degeri vs bunlar baska seyler.
1euro =2.9TL, avrupada ekmek pahali olabilir. sanane ki bundan.
1euro Türkiye'de kac tl yapar, veya 1 tl avrupada kac euro yapar bu önemli kiyaslamada.
Hocam bunları bende biliyorum, arkadaş böyle birşey yok demiş ona nazaran yazdım.
Bence sen arkadaşım yazdıklarını bir daha oku.
Hocam :D Ben ilk yoruma hitaben biz burda öyle bir muhabbet çevirmedik nerden çıkardın anlamında yorum attım.
Yani hakkaten de siz böyle bir muhabbet açana kadar kimse 'bizim paramıza yakınsa değersiz uzaksa değerli altındaysa vırtzırt' diyen olmamıştı yani o anlamda.
Sanıyorum tarikata giren herkes alım gücü falan nedir bilir o muhabbete girmez boşuna bu konuları anlatıp de kendinizi yormayın anlamında dedim :)
-
google'a direkt yazsaniz da oluyor.
100 euros to lira
-
mynetin de benzer bir hizmeti var ama
finans.mynet.com/doviz/doviz-cevirici/
ama arkadaşın paylaştığını daha çok beğendim.
-
kazasker parası bize yakın diyince benim aklıma geldi yazdım sadece dipnot gibi, tartışılacak birşey yok :D
-
Paradan sıfır atılması konusu ne zaman gündeme gelse fena halde gaza gelirim :/
Bir ülkede daha büyük bir ekonomik kandırmaca olamaz...
-
android için convet bee var yalnız para değil tüm ölçü birimlerini birbirine çevirir döviz kurunu ugulama açılınca günceller
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.convertbee