Pardus 2007.1 Felis Chaus Kullananlar Warm??
-
pardus güzeldir.Bendeki gideremediğim ses problemi harici güzel.Win ve pardus kurup rahatlaıdm istediğimde pardustayım istediğimde win deyim. Linux iyidir hoştur.Fakat biraz azim lazıom benim gibi daldan dala daldan dala isen ayvayı yedin.Linux maceranın devamı gelir sonunda windows-pardus olarak hdni ikiye bölersin :)
-
Ben bütün güncellemeleri yüklü haliyle kullanıyorum pardusu. Performansı xp ile karşılaştırıldığında gerçekten çok şaşırtıcı. Celeron 2000 256 rm lik bir uyduruk makinada bile aynı anda Kopete(MSN) , Opera, Firefox, Amule (eMule) , Amarok (Winamp benz.) açabiliyorum. Eğer hızdan çok azcık feragat etmeyi göze alırsam bunların yanına Gimp(Adobe Photoshop benz.) ve Konqueror (Win Gezgini b.) de ekleyebiliyorum. O pc de bu programların yarısını bile aynı anda açmamın xp mantığıyla imkansız olduğunu düşünürsek sanırım xp ile arasındaki fark hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.
Onun dışında xp de olduğu gibi kurulumdan sonra bomboş bir arayüzle paralı programların insafına da bırakılmış olmuyorsunuz. Benim Pardus'ta (herhangi bir lnx klonu da olabilir) beğendiğim şey kullandığınız bir çok programın zaten CD ile beraber geliyor olması (PC başında çok kalırsanız git bi sigara molası ver diyen veya kenarda süs nazar olsun diye koyabileceğiniz gibi çok de gerekli olmayan programları da sayarsak yaklaşık 700 program var CD nin içinde) . Geriye kalan ihtiyaçlarınızı da Pardus deposuna sadece 3-4 kelimelik kodlarla indirip otomatik kurdurtabiliyorsunuz. Takıldığınız yerleri ise IRC kanalından sorabilirsiniz.
Pardusta veya herhangi bir lnx de karşılaşılan en büyük problemler ise şunlar: Yetersiz oyun, mikrosoft dakine benzer bir destek sisteminin bulunmaması, başlarken kullanıcı biraz zorlanabiliyor, çoğu ticari uygulama xp için yazılıyor
Son olarak söyleyeblirmki eğer problemlerinizi kendiniz çözmeye istekliyseniz, bilgisayardan ve araştırmaktan keyiff alıyorsanız ve gelişmek istiyorsanız pardus xp veya vistaya göre sizin için çok daha faydalı bir sistem
-
Hıım yine aynı yalanlar. İnternette dolaşan pardus ile ilgili yalanları yazıyorum, kızmaca darılmaca yok. Aksini iddia eden buradan veya pm den mesaj atar.
- Öncelikle pardus türk malı değildir. En azından %95 oranında türk malı değildir. Olsa olsa dünyada başka hiçbir dağıtımın kulanmadığı PİSİ, kaptan, çomar gibi sözde sistemle ilgili olan ama profesyonelleri yarı yolda bırakan kısmı yerlidir. Pardus türk malıdır ama toplamadır.
- Türkce değildir. İnternetten çekeceğininz popüler dağıtımlar kadar türkcedir, hatta bağzıları daha türkce. Belli başlı birkaç menü ve uyarı mesajı türkcedir. Geri kalanı ingilizce almanca felan.
- 3D yani 3 boyutlu masaüstüne hiç girmiyom zaten.
- Berbat bir dağıtımdır. Yardım dosyaları ingilizce bile razıyım deseniz yoktur. Openofficenin bile yardım dosyası yok.
- Belgelendirmesi çok kötüdür, beklentiniz olmasın.
- RPM ve DEB uzantılı paketleri yükleyemessiniz. Bu bütük bir açıktır.
- Debian kadar olmasada belkide tek iyi tarafı stabil olmasıdır o kadar.
- Geliştirme kütüphaneleri eksiktir.
Liste uzun...
-
cxa1191s windows kaç senede şu anki haline geldi?Sora bilir miyim win 95 dersen günümüz 2007 arada 12 sene var.Daha öncesinde de olsa ??
Unixte vardı ama kast ettiğimiz pardus.Zamanla hepsini aşacaktır.Türk işletim sistemi mi istiyorsunuz?Buyrun o zaman csdos kaç kişi kuracak?
Devam edin.Siz burda konuşurken israile postalansın her türlü bilginiz sonra nasıl olur israilin istihbaratı sağlam.Nasıl olsun israil amerikayı yönetiyor amerikadan artık elektirik kablolarınla bile bilgi sızdırması var.
Neden Türk malına destek vermiyorsunuz?Alışkanlıklar.Pardus %5 Türk malı olsa dahi destek lazım.Geliştirsin bir ekip oturup uğraşsın 2 sene içinde kaliteli birşey yapsın bütün devletimiz o işletim sistemini kullansın.
windowsta kasma oluyor pardusta o kadar yok, herşeyi bula biliyorsun.
Son olarak herkezde bi virüs derdi.Hiç dosya indirmedim 2 tane antivirüs var hala pc sapıtıyorsa yuh derim.Geçiyorum linuxa dert yok azimli olup kendini yenersen 2 ayda güzle bir işletim sistemini şimdilik yeterince öğrene bilirsin
------------not--------------
Yine çıkıp windows yanlıları yok windowsta virüs olmaz daha kaliteli linuxtan derse hiç karışmıyıcam fikirlerim bunlar.Ayrıca çıkıp nerden belli gönderdiği diyenlere ;
Daha hiç bir kaynak kodunu yayınlamamış bir işletim sisteminde işler çevirirken siz göndermediğini kanıtlayın??
-
Hıım önce sırayla gidelim.
Demişsin ki "cxa1191s windows kaç senede şu anki haline geldi?(1)" Söylermisin bana 2+2 yi hesaplamak için matematik profesörü kadar okumakmı gerekiyor? Süre yazılım dünyasında stabilite ve fonksiyonerlik açısından önemlidir. Zaten var olan dökümanları türkceye çevirmek için değildir. 3 sürüm çıktı hala türkce döküman kunusu tııs. Ayrıca tekerlieği yeniden keşfetmeye kalktıkları için olmuyor. Varolan sistemler en azından birçoğu doğrudürüst çalışmıyor bile. Mesala kaç kişi WPA desteğini kolayca sağladı?
Demişsin ki " .Türk işletim sistemi mi istiyorsunuz?(2)" Konu türk olması yabancı olması değil.
Demişsin ki "Siz burda konuşurken israile postalansın her türlü(3)" ve "Daha hiç bir kaynak kodunu yayınlamamış bir işletim sisteminde işler çevirirken siz göndermediğini kanıtlayın??(9)" Kardeş linux kullan. Neredeyse tüm linux dağıtımları açık kaynak kodludur. Pardus güvenlik bakımından misal suse veya redhat dan daha güvenli değilki.
Demişsin ki "Neden Türk malına destek vermiyorsunuz?(4)" Bu bilinen manada türk malı değilde ondan. Sana bir soru: bir türk malının neden dili ingilizce? Pardusta aç bakalım vi yi. Türkcemi ingilizcemi? O dediğin yani yerelleştirme etiketle olmuyor. Çalışacaksın.
Demişsin ki "Geliştirsin bir ekip oturup uğraşsın 2 sene içinde kaliteli birşey yapsın(5)" Kalitemi? nerede? Allah aşkına hiç linux kullanmamış gibi yazıyorsun. Ben linux ile Redhat 7.3 sürümünü kullanaran tanıştım. Sene 2001 di sanırım. Yıllardır kulanırım linux'u. Kalite Pardustan çoook uzak, çok.
Demişsin ki "bütün devletimiz o işletim sistemini kullansın.(6)" Neyi kullanacak? doğrudürüst çalışmayan, desteği bile olmayan, hatta dökümanı bile olmayan birşeyimi? Oldu canım devlettce batalım biz. Başka. Devlet linux kullansın ama Redhat gibi suse gibi oturmuş dökümantasyonu olan ve teknik destek alabileceğiniz birşey kullansın. Sağdece devlet değil, özelde kullansın isterim.
Demişsin ki "windowsta kasma oluyor pardusta o kadar yok(7), herşeyi bula biliyorsun." Kasma yokmu? Linux geliştiricileri bile GUI nin windows kadar hızlı olmadığını söyliyor ama tabi sen onlardan daha iyi bilirsin.e-mail adresini yazda özür postası yollasınlar. Herşeyden kastın ne? Rica etsem pardusda geliştirici kütüphanelerini birde bilinen mesala mandriva, suse, debian vb. dağıtımlardakileri karşılaştırırmısın lütfen. Özellikle rica ediyorum.
Demişsin ki "Son olarak herkezde bi virüs derdi.Hiç dosya indirmedim 2 tane antivirüs var hala pc sapıtıyorsa yuh derim.(8)" Bu durum senin hatan. Ben sürekli internette gezen biriyim. Dosya indirir, bir sürü warezdi hacktı sitelerini gezerim. Bildiğin gibi en ok zararlı yazılım (virüs, solucan vb.) buralardan bulaşır. Ben sistemimi kasmadan adam gibi önlemimi aldım. Dizüstü kullanıyorum ve yaklaşık 1 senedir sistemimi formatlamadım. Bilmem anlatabildim mi?
ÖZETLEMEK GEREKİRSE,
-Beni yanlış anlamışsın. Ben windows ve linux'u kıyaslamadım ki. Demi baktım içinde hiç windows kelimesini kullanmamışım hatta.
- Ben linux karşıtı değilim. Ben insanları salak yerine koymalarına karşıyım.
- Bahsettiğimiz dağıtımı TÜBİTAK yapıyor. Yani 3-5 üniversite öğrencisinin işi değilki bu kadar diyeyim. Yazılım konusunda büyük süre sayılan yaklaşık 2 yıldır çalışıyorlar ve tısss. Doğru dürüst birşey yok.
Varmı başka anlamadığın yer?
-
bu demişsin demiş muhabbetti gerçekten sıkıyor bazen :)
-
Havada kalan yerler olmaın diye yaptım.
-
pythonla rubyle javayla ugraşmayan kişiler için linux atraksiyondan başka birşey değil
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------
pythonla rubyle javayla ugraşmayan kişiler için linux atraksiyondan başka birşey değil
-----------------------------Sadece bu değil,genel anlamda bilgisayarla uğraşan insanlarında bir bakınması bence şarttır.Bunun haricinde işine göre duruma göre de Linux
konusunda bilği sahibi olmak yada uzmanlaşmak gerekebilir.Bilgisayar çok geniş bir olaydır.Bilmem neciler Linux geri kalanı Windows die ayırmak
hatadır
edit:Zaten bu saatten sonra Windowstada python-ruby-lua çalışıyor...Haa Linuxun aksine bazı kütüphaneler kurulu gelmiyor o kadar.....birde
bazı yenilikler Linux'a önce çıkabilir o kadar.
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Kız arkadaşım kullanıyor, gayet de memnun, python, ruby, java da bilmiyor :) Gayet stabil ve hızlı bir Pardus'a sahip, windows'ta virüslerle neler çektiğini biliyorum. Şimdi üzerine para verip windows kullan desen kullanmaz :)