folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Pardus 2008 (Test Sürümü) Ekran Görüntüleri



Pardus 2008 (Test Sürümü) Ekran Görüntüleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    tagext bunu yazdı:
    -----------------------------

    DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------
    Zaten biraz araştırınca pardusumuzunda bir çok kodunun çalıntı olduğunu gördüm. Ama genede pardusu destekliyorum bir kaç yerinin çalıntı olması önemli değil sonuçta geliştiriliyor...

    -----------------------------

     

    Linuxtan anlamıyorsun saçmalama bari. Pardusun kodu nereden arak olacak? Adamlar açık kaynak kodunu kullanıyorlar bu kodun lisansına göre kodu alır kullanır sonrada dağıtırsın.


    -----------------------------

     

    Linux den anlamadığımı nereden çıkardın? Açık kaynağıda biliyorum GPL yide biliyorum Linux üde biliyorum hoca... Benim kast ettiğimle sen sanırım "KDE gibi GPL lisanslı hazır bir sistemi kullanması çalmaktır" olarak nitelendirdin sanırım? Orada bahsettiğim şey biraz öznel bir yargıydı. Yalnız belirtme şeklim farklı olabilir. Benim kast etmek istediğim şey Gentoo olayıdır. Biliyorsun ki pardus gentoo tabanlı bir yazılım. Benim burada çalıntı diye kast ettiğim şey bu. He diyeceksin ki "ne var bunda ubuntu bile debian tabanlı ayrıca buna çalıntı diyemezsin özgür yazılım felsefesine ters!" diyebilirsin... Sadece kendi görüşümdür bu. Temel den kendileri yazabilirlerdi. Pardus da ben Sadece Türkçe leştirilmiş ve paket yöneticisi (pisi) olarak değiştirilmiş bir gentoo görmüştüm ilk kullandığımda. Ama artık pardus ile gentoo'nun arası açılmaya başlıyor ben zaten bu yüzden destek veriyorum diye arkadaşlara belirttim, bir kötüleme yapmadım. Zaten ben böyle dağıtımları sevmeyen bir insanım her gelen grup kuruyor kde yi alıyor yok şunu alıyor yok bunu alıyor dağıtım oluşturuyor. Benim görüşüm bu dağıtımları yazanlar (ubuntu yu, fedoreyi , gentoo yu, suse yi,pardusu işte sayamadığım diğerlerinide) birleştirecekler bir yerde, hepsi birleşip daha kaliteli, özgür bir yazılım ortaya çıkaracaklar.Herkes kuruyor bir grup tekerleği yeniden bulmaya çalışıyorlar. Olum zaten yapmışlar tekerleği yeniden yapmaya ne gerek var? Ama linuxden anlamıyorsun saçmalama bari gibi bir cümle bilmediğin insanlar hakkında kullanma hocam. He belki senin kadar iyi bilmiyoruzdur, ondan iyiyiz bundan iyiyiz demiyoruz ama anlamıyorda değiliz!


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2007
    Erkek

    vayyy pardusumuza baktın aman da aman :)

    aero özelliği gelmiş baksanıza başlat cubuğuna :P 


    "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    pardus gentoo tabanlı bir yazılım değildir. paket yoneticisi gentoo'nun portage yapısına benzer. Bu yapı da GPL lisanslıdır. Hatta gentoo'daki portage yapısıda bsd'den alınmıştır. Pardus binary paket kullanır , gentoo kaynak kodunu kullanır. Aynı yapı üzerine kurulu olsalar da farklıdırlar. O yüzden ordan çaldı burdan çaldı dersen bende sana saçmalarsın derim. Cümlelerini seçerken dikkatli seçmen lazım. Lisansı belli yazılımlara çalıntı denilmez. Adam çalsa kodunu niye açsın? Bütün büyük dağıtımların amaçları aynı değildir. Debian daha kararlı iken Ubuntu kullanım kolaylığ ile ortaya çıkmıştır. Fedora RedHat dibe vurmuşken orataya çıkmıştır. Suse ilk ücretli ve profosyonel şirketlerden Novel'in bir dağıtımıdır. Tekerleği baştan bulmak nedir. Her dağıtıma apt kurulabilir. Apt yi de kurarsan debian repolarını kullanabilirsin. Al sana x tabanlı debian.

     

    Bu arada kde deki menu 3-4 senedir orda sokim aeroya Microsoft'un orjinal birşey yaptığı nerde görülmüş.

     

    Not : beos yazmışım kazara BSD olacak 


    ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Dişi

    tagext cahil bunlar anacım bişeyden anlamazlar, ya yol haritasına bakıyom erkekler nekadar yavaş dimi pınar nerdeyse herşeyi bitirmiş bide elinde başka işler yapıyo :D işte bayan olmak böyle bişey.  tr.pardus-wiki.org/Yol_Haritas%C4%B1:Pardus-2008


    Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Pardus' a görselliği ben kattım arkadaşlar kurulumda öyle değil sonradan eklenmiştir.

    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek
    Ben Fedora Core 4'ten itibaren Fedora kullanan birisiyim. Ve bu Pardus nedense bana çok itici geliyor. Ülkemizin bir projesi sonuna kadar destekliyoruz ama ısınamadım bir türlü.

    while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Alıntı---------------------------------------------------------------

    tagext bunu yazdı:
    -----------------------------

    pardus gentoo tabanlı bir yazılım değildir. paket yoneticisi gentoo'nun portage yapısına benzer. Bu yapı da GPL lisanslıdır. Hatta gentoo'daki portage yapısıda beos'dan alınmıştır. Pardus binary paket kullanır , gentoo kaynak kodunu kullanır. Aynı yapı üzerine kurulu olsalar da farklıdırlar. O yüzden ordan çaldı burdan çaldı dersen bende sana saçmalarsın derim. Cümlelerini seçerken dikkatli seçmen lazım. Lisansı belli yazılımlara çalıntı denilmez. Adam çalsa kodunu niye açsın? Bütün büyük dağıtımların amaçları aynı değildir. Debian daha kararlı iken Ubuntu kullanım kolaylığ ile ortaya çıkmıştır. Fedora RedHat dibe vurmuşken orataya çıkmıştır. Suse ilk ücretli ve profosyonel şirketlerden Novel'in bir dağıtımıdır. Tekerleği baştan bulmak nedir. Her dağıtıma apt kurulabilir. Apt yi de kurarsan debian repolarını kullanabilirsin. Al sana x tabanlı debian.

     

    Bu arada kde deki menu 3-4 senedir orda sokim aeroya Microsoft'un orjinal birşey yaptığı nerde görülmüş.


    -----------------------------

     

     

     

     

    --------------------------------------------------------------

    Bu kriterler çerçevesinde aslen bir LFS projesi olan ve bir dağıtımdan çok meta-dağıtım olma özelliği gösteren Gentoo aşağıdaki nedenlerden dolayı Uludağ GNU/Linux dağıtımının bir süre üzerinde evrimleşeceği Kuluçka Dağıtımı olarak seçilmiştir.

    * Kuluçka olarak bir meta-dağıtım seçmek Dürtücü Teknolojilerin rahatlıkla dağıtım ile birleştirilmesini sağlayacaktır. Gentoo bir meta-dağıtım olarak adlandırılabilecek sadeliğe sahiptir ve gerçek anlamda bir dağıtım değildir.
    * HD'de şu an yapılmakta olan ``Uludağ Onaylı Kaynak'' oluşturma sürecinde, kaynak kodlara ulaşımı ve güncellemeyi kolaylaştıran Gentoo alt yapısı, yazılım derleme ve test etme sürecini hızlandıracaktır.
    * Gentoo, GPL lisanslı bir özgür yazılım projesidir ve geliştirilme süreci özgür yazılım felsefesine uygun olarak kamuya açık olarak yürütülmektedir. Yürütme Komitesi altında şekillenen çalışma grupları, geliştiriciler ve katkıcılar ile uyum içinde çalışabilecek organizasyonel kabiliyete sahiptir.
    * Gentoo, dosya sistemleri hiyerarşi standartları başta olmak üzere birçok standarta uymaya çalışmakta, barındırdığı yazılımlar içinde standartları göz önüne almaktadır.
    * Gentoo, geniş ve yeterli dökümantasyona/bilgi birikimine sahiptir......

     

    ---------------------------------------------------------------

     

    http://www.uludag.org.tr/projeler/paketler/kulucka/kulucka.html

     

    http://tr.pardus-wiki.org/Pardus:Kulu%C3%A7ka_Da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m_Se%C3%A7imi

     

    Paket yöneticilerinin farklı olduğunu bende belirttim zaten. Yalnız dağıtımdan bahsederken senin bahsettiğin önemli farklılıklar en fazla 30-40 tane linux dağıtımında bulunuyor yanlış hatırlamıyorsam şu an dünyada 350 yi geçik linux dağıtımı var. Ben tekerleği bulmayı bahsederken bunu kastetmiştim...

     


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek
    Şimdi benım pcde win98 ve win xp var bitane 30 gb lık depo olarak kullandıgım bölum var. bide oylesıne nıye böldüğümü bilmedığım 4 gb lık bı bölüm var. Ben bu 4 gb lık bölüme pardus kurabılırmıyım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    Tamam 350 farklı dagıtım varda kaç farklı yaklaşım var 3-4 ? RedHat mantıgında yaklaşanlar Debian Slackware gibi degişik dagıtımlar üzerine kuruluyorlar ve bakıldıgında bir çogu özelleşmiş hatta amaca yada şirkete has yazılmıştır.Adamın biri çıkıp Firewall olucak Linux yazıyor öbürüde MediaEdition bunları aynı kefeye neden koyuyorsunki.....Şimdi ben DevelopGo diye bir sürüm kullanıyorum içinde sadece yazılım geliştirme aracları var normal bir linuxtan farkı varmı yok...Adam insanlar ugraşmasın diye toplamış Cd haline getirmiş LiveCd yapmışlar.İlla ben Linuxta program yazıcam diye Linux kurup üstüne milyon tane şey koymıyım diye...Bakarsak buda bir dagıtım ama işi bilen biri için Slackware klonu yani ayrı birşey degil

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    Yukarıda bahsettiğim uzere gentoo portage kullanır o da bsd den alınmış. ortaya gentoo gibi birşey çıkmış.pardus sitesinden aldığın o kısımlara bakarsan bahsedilen kısmın tamamı portage i anlatmış. Bundan 3-4sene evvel gentoo kullanıyordum o zaman p3 800makinada gentoo kurmam 3 günümü almıştı. Belki burdan anlarsın aralarındaki farkı.

    Pardusun yanlış bilmiyorsam startup scriptleri vs.leri diğer dağıtımlardan farklı hatta yerleri de farklı olması lazım. pardus sayesinde birçok uygulama Türkçeleştirildi. Pardus 351. dağıtım değil kullanım kolaylığı açısından bence çok dağıtımdan iyidir.

     


    ftw
Toplam Hit: 7148 Toplam Mesaj: 34