Pardusta Sorun Var ? Başlat Menüsüne Tıklayınca Takılıyor
-
Arkadaşlar bugun pardus cervus elaphus 64 bit kurdum herşey gayet normal derken ilk kurulum ekranında kaptan çıkıyor ya ordan işte en alttaki başlat menüsünü seçtim neyse sistem açıldı ekranı 2 - 3 kurcaladım fakat başlata tıklayınca pc donuyor ?
Pc özellikleri:
i5 2.3 ghz
6 gb ddr3 1333 mhz ram
gt 540 m optimus ekran kartı (onboard olanı hd graphics neydi ya la unuttum :( )
320 gb hdd
sorun sizce nedir ? -
pardusta uzun zamandır sorun var.
sorunu morunu boşver , debian , mint gibi sağlam bir dağıtım kur öldürdüler canım yazılımı.
-
peki kde kullanan güzel bir dağıtım söyleyebilirmisin? ubuntuyu beğenemedim bi türlü tamam yeni başlangıç için ideal ama ne bileyim
arch çok mu ağır kaçar? (kde veya gnome bilgim yok) -
Ka1nsha bunu yazdı
peki kde kullanan güzel bir dağıtım söyleyebilirmisin? ubuntuyu beğenemedim bi türlü tamam yeni başlangıç için ideal ama ne bileyim
arch çok mu ağır kaçar? (kde veya gnome bilgim yok)Normal: Kubuntu (KDE)
Hafif: Xubuntu (Xfce)
Çok hafif: Lubuntu (LXDE)
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_X_Window_System_desktop_environments
-
Hocam 6gb'a kasmaması gerekiyor. Ekran kartına dikkat etmedim buarada şuan bu satırları yazarken de eriniyorum geri gelmeye :D Yani sen güncellemeleri kur veya tekrar yükle sistemi. Pardus xp gibi ramle gayet optimize çalışır hdd'yi de uçurur.
-
hocam kubuntuyla ubuntu arasında ne fark vardır ? yeni geçiyorum da linux ' a
-
Ka1nsha bunu yazdı
hocam kubuntuyla ubuntu arasında ne fark vardır ? yeni geçiyorum da linux ' a
Kubuntu KDE masaüstü ortamı kullanmakta. Windows benzeri masaüstü ortamı istiyorsan KDE'yi daha çok seversin.
Ubuntu ana dağıtımı ise daha özgün, yenilikçi olan GNOME masaüstü ortamı ile dağıtılmakta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_environment#Gallery
ZINDIK tarafından 27/Ağu/12 19:56 tarihinde düzenlenmiştir -
o zaman şey yapayım elimde ubuntu var nasıl olsa onu kurayım alışamadım kubuntu dönerim bi yerlerden başlamak lazım sanırım , tavsiyeleriniz için teşekkürler :)
-
hocam elinde ubuntu varsa terminali aç
sudo apt-get install kubuntu-desktop
bunu yaz bilgisayarını yeniden başlatıp oturum açma yerine gelince kde seç ayarlardan tamamdır.
-
saqeslanger bunu yazdı
hocam elinde ubuntu varsa terminali aç
sudo apt-get install kubuntu-desktop
bunu yaz bilgisayarını yeniden başlatıp oturum açma yerine gelince kde seç ayarlardan tamamdır.
teşekkürler fakat şöyle egzantirik bir sorum olucak :D
bendeki iso kalıbı 32 bit içinmiş bu yöntemle kubuntunun 64 bitini kurabilirmiyiz?
Arkadaşlar yeniden pardus kurdum fakat olay aynı yine bi yerde dondu kaldı -
bu yeni çıkan laptoplarda (optimus vs dalgası var ya) kullanabileceğimiz sorunsuz bir linux?
en azından usb bellekten çalıştırdığımda, ethernet ve wifi görse yeter
32 bit uyumlu sürücüsü olmadıgından HirensBootCD ve diğer windows tabanlılar sıçıyor :)