Pardusta Sorun Var ? Başlat Menüsüne Tıklayınca Takılıyor
-
Ka1nsha bunu yazdısaqeslanger bunu yazdı
hocam elinde ubuntu varsa terminali aç
sudo apt-get install kubuntu-desktop
bunu yaz bilgisayarını yeniden başlatıp oturum açma yerine gelince kde seç ayarlardan tamamdır.
teşekkürler fakat şöyle egzantirik bir sorum olucak :D
bendeki iso kalıbı 32 bit içinmiş bu yöntemle kubuntunun 64 bitini kurabilirmiyiz?
Arkadaşlar yeniden pardus kurdum fakat olay aynı yine bi yerde dondu kaldıhocam işletim sistemini baştan kurmuyosun sonuçta bu yöntemle sadece ubuntu üzerinde kde kullanıyosun :) öyle bi niyetin varsa elinde kesinlikle ubuntu veya kubuntunun 64 bit için olanı gerekir diye zannediyorum
-
Daft bunu yazdı
bu yeni çıkan laptoplarda (optimus vs dalgası var ya) kullanabileceğimiz sorunsuz bir linux?
en azından usb bellekten çalıştırdığımda, ethernet ve wifi görse yeter
32 bit uyumlu sürücüsü olmadıgından HirensBootCD ve diğer windows tabanlılar sıçıyor :)
hocam ben ubuntu netbook editon(netbook remix olarak da geçer) denemiştim gayet iyiydi.fedorayı da öneririm ayrıca
edit:o destek hakkında sıfır bilgim var sadece laptop için linux önerisi :)
slanger tarafından 28/Ağu/12 01:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Yanlış hatırlamıyorsam Nvidianın Linux için Optimusu kullanabilecek bir driver geliştirme projesi yokmuş. Şu an için hiçbir linux sürümü optimusu desteklemiyor maalesef.
-
wikwik bunu yazdı
Yanlış hatırlamıyorsam Nvidianın Linux için Optimusu kullanabilecek bir driver geliştirme projesi yokmuş. Şu an için hiçbir linux sürümü optimusu desteklemiyor maalesef.
linux'u kullanmamıza engel olur mu bu durum?
edit: ubuntu indircem de, boşuna indirmiyim diye soruyorum
YekteranBaymedir tarafından 28/Ağu/12 01:27 tarihinde düzenlenmiştir -
arkadaşlar sanırım ben kurulumda swap alan (ne oldugnu bilmiyorum) ı tanımlamamışım bundan olabilirmiş bunu nasıl tanımlıyıcaz anlatabilirmisiniz acaba? Optimus teknolojisi için çeşitli uygulamalar var internette yarın paylaşırım
-
pardus zaten götü göbeği saldı hiç bir şekiled bug tracker ile ilgilenilmiyor kritik acıklar kapanmıyor, düzgün güncelleme gelmiyor pisi desen gameboy kütüphaneleri var
çok kötü şu hali ile
-
Ka1nsha bunu yazdı
arkadaşlar sanırım ben kurulumda swap alan (ne oldugnu bilmiyorum) ı tanımlamamışım bundan olabilirmiş bunu nasıl tanımlıyıcaz anlatabilirmisiniz acaba? Optimus teknolojisi için çeşitli uygulamalar var internette yarın paylaşırım
Swap takas alanı demek. Bir nevi fiziksel bellek. Linux bellek yetmediğinde burayı kullanır. Kurulum esnasında disk düzenleme bölümünde yapabilirsin. Burada diskin bir bölümünü biçimlendirirken swap ı seç. ext5 dosya sitemini seçtiğin yerde var. Bu arada çok büyük bir bölümü seçmene gerek yok.(1-3 GB)
-
Daft bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Şu an sırf bu yüzden ben kullanamıyorum. Bilgisayar aşırı ısınıyor. 3.parti yazılımlar elbet çıkar ama Nvidia sürücü çıkarmadan tam randıman alınması imkansız...
-
konsoldan bi update çak,
-
wikwik bunu yazdıDaft bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Şu an sırf bu yüzden ben kullanamıyorum. Bilgisayar aşırı ısınıyor. 3.parti yazılımlar elbet çıkar ama Nvidia sürücü çıkarmadan tam randıman alınması imkansız...
gerekli yazılımlar var google de arat şuan bakamıyorum optimus ve pardus gibisinden :)