folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Pardusta Sorun Var ? Başlat Menüsüne Tıklayınca Takılıyor

Pardusta Sorun Var ? Başlat Menüsüne Tıklayınca Takılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    saqeslanger bunu yazdı

hocam elinde ubuntu varsa terminali aç

sudo apt-get install kubuntu-desktop

bunu yaz bilgisayarını yeniden başlatıp oturum açma yerine gelince kde seç ayarlardan tamamdır.

teşekkürler fakat şöyle egzantirik bir sorum olucak :D 
    bendeki iso kalıbı 32 bit içinmiş bu yöntemle kubuntunun 64 bitini kurabilirmiyiz? 

Arkadaşlar yeniden pardus kurdum fakat olay aynı yine bi yerde dondu kaldı

hocam işletim sistemini baştan kurmuyosun sonuçta bu yöntemle sadece ubuntu üzerinde kde kullanıyosun :) öyle bi niyetin varsa elinde kesinlikle ubuntu veya kubuntunun 64 bit için olanı gerekir diye zannediyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

bu yeni çıkan laptoplarda (optimus vs dalgası var ya) kullanabileceğimiz sorunsuz bir linux?

en azından usb bellekten çalıştırdığımda, ethernet ve wifi görse yeter

32 bit uyumlu sürücüsü olmadıgından HirensBootCD ve diğer windows tabanlılar sıçıyor :)

hocam ben ubuntu netbook editon(netbook remix olarak da geçer) denemiştim gayet iyiydi.fedorayı da öneririm ayrıca

edit:o destek hakkında sıfır bilgim var sadece laptop için linux önerisi :)

slanger tarafından 28/Ağu/12 01:06 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Yanlış hatırlamıyorsam Nvidianın Linux için Optimusu kullanabilecek bir driver geliştirme projesi yokmuş. Şu an için hiçbir linux sürümü optimusu desteklemiyor maalesef. 

Bilgi Güçtür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    wikwik bunu yazdı

Yanlış hatırlamıyorsam Nvidianın Linux için Optimusu kullanabilecek bir driver geliştirme projesi yokmuş. Şu an için hiçbir linux sürümü optimusu desteklemiyor maalesef. 

linux'u kullanmamıza engel olur mu bu durum?

edit: ubuntu indircem de, boşuna indirmiyim diye soruyorum

YekteranBaymedir tarafından 28/Ağu/12 01:27 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

arkadaşlar sanırım ben kurulumda swap alan (ne oldugnu bilmiyorum) ı tanımlamamışım bundan olabilirmiş bunu nasıl tanımlıyıcaz anlatabilirmisiniz acaba? Optimus teknolojisi için çeşitli uygulamalar var internette yarın paylaşırım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

pardus zaten götü göbeği saldı hiç bir şekiled bug tracker ile ilgilenilmiyor kritik acıklar kapanmıyor, düzgün güncelleme gelmiyor pisi desen gameboy kütüphaneleri var 

çok kötü şu hali ile

"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

arkadaşlar sanırım ben kurulumda swap alan (ne oldugnu bilmiyorum) ı tanımlamamışım bundan olabilirmiş bunu nasıl tanımlıyıcaz anlatabilirmisiniz acaba? Optimus teknolojisi için çeşitli uygulamalar var internette yarın paylaşırım

Swap takas alanı demek. Bir nevi fiziksel bellek. Linux bellek yetmediğinde burayı kullanır. Kurulum esnasında disk düzenleme bölümünde yapabilirsin. Burada diskin bir bölümünü biçimlendirirken swap ı seç. ext5 dosya sitemini seçtiğin yerde var. Bu arada çok büyük bir bölümü seçmene gerek yok.(1-3 GB)

Bilgi Güçtür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Şu an sırf bu yüzden ben kullanamıyorum. Bilgisayar aşırı ısınıyor. 3.parti yazılımlar elbet çıkar ama Nvidia sürücü çıkarmadan tam randıman alınması imkansız...

Bilgi Güçtür.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

konsoldan bi update çak,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    wikwik bunu yazdı
    Daft bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Şu an sırf bu yüzden ben kullanamıyorum. Bilgisayar aşırı ısınıyor. 3.parti yazılımlar elbet çıkar ama Nvidia sürücü çıkarmadan tam randıman alınması imkansız...

gerekli yazılımlar var google de arat şuan bakamıyorum optimus ve pardus gibisinden :)

Toplam Hit: 3215 Toplam Mesaj: 22