Passat Türkiye Satış Fiyatı
-
Haymatlos bunu yazdıhusnuweb bunu yazdı
vay be eskiden boyle konularda baya kisi hukumeti savunurdu vergiler mantikli toplu tasima falan filan diye.
artik kimse savunmuyor lan :( fdsafsdafads
Adamlar para ülkede kalsın millet gidip sıfır arabaya bi dünya para bayılmasın diye arabanın fiyatı kadar vergi bindiriyorlar. Cep telefonuna da bi dünya vergi koyup kredi kartıyla taksit dönemini kapatıyorlar. Hala bu konulardan dert yanan var. Dış ticaret açığı büyüyor diyoruz bu kendi kendine büyüyebilen bir şey değil müritler. Sen gidip de iphone 6nın satılacağı gün akşamın 10nunda sıraya girersen ticaret açığı da büyür kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da düşer.
Hükümeti sevmiyorum ama bu yaklaşımları kendilerince ve bence haklı. Ha tabi akaryakıta gelen zamma sövüyorum her ne kadar aracım olmasa da. Sonuçta bu pazardan aldığımız sebzeye kadar yansıyor amk.
napak tofaşa mı binek amk ? iphone yerine vestel telefon mu alalım ? üretim olmadıktan sonra yurt dışı mallarının vergisini arttırmak haraçtan başka bişey değildir.
yap yerli otomobil. ötv siz sat onu kullanalım
-
Sharp bunu yazdıHaymatlos bunu yazdıhusnuweb bunu yazdı
vay be eskiden boyle konularda baya kisi hukumeti savunurdu vergiler mantikli toplu tasima falan filan diye.
artik kimse savunmuyor lan :( fdsafsdafads
Adamlar para ülkede kalsın millet gidip sıfır arabaya bi dünya para bayılmasın diye arabanın fiyatı kadar vergi bindiriyorlar. Cep telefonuna da bi dünya vergi koyup kredi kartıyla taksit dönemini kapatıyorlar. Hala bu konulardan dert yanan var. Dış ticaret açığı büyüyor diyoruz bu kendi kendine büyüyebilen bir şey değil müritler. Sen gidip de iphone 6nın satılacağı gün akşamın 10nunda sıraya girersen ticaret açığı da büyür kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da düşer.
Hükümeti sevmiyorum ama bu yaklaşımları kendilerince ve bence haklı. Ha tabi akaryakıta gelen zamma sövüyorum her ne kadar aracım olmasa da. Sonuçta bu pazardan aldığımız sebzeye kadar yansıyor amk.
napak tofaşa mı binek amk ? iphone yerine vestel telefon mu alalım ? üretim olmadıktan sonra yurt dışı mallarının vergisini arttırmak haraçtan başka bişey değildir.
yap yerli otomobil. ötv siz sat onu kullanalım
yerli oto yapsa ne olur kurtarmıyor diyerek mercedesten pahalıya satmaya çalışırlar
-
Ne mallar var ya adamların vergiyi bizi düşündüklerinden yüksek koyduğunu sanıyorlar. Ayrıca yerli araba üretsek de bu vergileri koyacaklar, koymak zorundalar. Rekabet denen bi mesele var kırulu var yasası var, öle kolay değil yerli araba yapıp vergisiz satmak ya hepsinin vergisini düşürürler ya hiçbirinin
-
Almanya'da yasamanin guzelligi burda iste
-
leadertay bunu yazdıDentist bunu yazdıleadertay bunu yazdı
kafama saksı düştü Recep abiyi mahkemeye verdim kazandım o istemiş o saksıyı oraya koymayı !!!!
Hocam vergiyle düzulmek çok mu hoşuna gidiyor?
http://m.radikal.com.tr/ekonomi/butcede_en_buyuk_artis_cumhurbaskanligina-1218297
Yola da gitmiyor artık para. Alın tayyibinizi gidin baska ülkeye mutlu mutlu vergilerle yaşayın. Bunun suçlusu da mı tayyip diye mağdur edebiyatı yapmayın. Evet suçlusu tayyip. Bizi düzen de tayyip
hocam ben memnunum niye gideyim gitmek istiyorsan gidebilirsin sen memnun olmayan sensin.
Sen bu vergilerle yaşamaktan memnunsan söyleyecek tek bi sözüm bile yok sana hocam. Verdiğim linki açtın mı? Paralarının kime gittiğini gördün mü? Hala memnunsan sadece gülerim ne diyeyim.
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Hocam almanya daki araç vergi sistemini anlatabilir misin?
Burdaki gibi ilk aldığında kaç vergi.
Yıllık vergisi -->yaşına göre hesaplanıyor ya bizde orda nasil.
Akaryakıttaki vergi oranları vs.
-
Almanyada Fiyatlar cok cok daha dusuk. Mesala mercedes 2010 model 4 matic 35.000 Euro :) akraba almis.
-
Türkiye'yle avrupa ülkelerini kıyaslamak insanın sadece içini acıtıyor;
Örneğin orada asgari ücret €900,
Burada €300.
Orda yakıt €1.1
Burda €1.8
Yani adamın asgari ücretlisi maaşıyla 800litreden fazla yakıt alabilyorken, senin asgari ücretlin 170 litre yakıt anca alabiliyor.
arada 5 kata yakın fark var.
Biraz da amerikayla kıyaslayalım.
Aynı pc burada $6000, orada $2400. Aynı meslekte adamın aldığı maaş benim aldığımın yaklaşık 3 katı.
İnternet fiyatları, telekominikasyon fiyatları bakalım, ulaşım fiyatları... Hepsinde kol gibi giriyor.
Kendime şahıs firması kurayım dedim, %30 - %35 gelir vergisi alıyor devlet 50bin lira cironun üzerine. Düşününsenize 1000 liralık fatura kestim, 35 lirası devletin, 65 lirası benim. Parasını da tahsil edemediysem o ay 15 lira da kdv benden, kalan yarı yarıya. Gel de iş yap herşeyi legal yaparak.
Bunları bilip, rahatsız olarak yaşamak başka.
Bunları bilip, şikayet etmemek başka.
-
IMF ye borç bitsin hesabına ÖTV yi 2009 yılında düşüren hükumet cari açığın anasının amı olmasıyla anca ayıktı ve otomotiv sektörünün satışının azalması amacıyla 2014 başında %5 ÖTV zammı yaptı (o dönemler bir otomotiv bayiisinde orta düzey yöneticiydim iyi biliyorum o yüzden). Sonuç itibari ile sattığın her araba yurtdışından ithal edildiğinden dolayı sana cari açık yazmakta (yerli bir otomobilinin olmaması sebebiyle) tabi Ocak-Şubat ve Mart ayında satışlar dibe vurdu ancak benim düzülmeye alışmış milletim buna da alıştı nede olsa yıllardır gire çıka artık laşka olmuştu hissetmediler. Ardından doların yükselmesi ile birlikte daha henüz Ocak ayı gelmeden dolar kur optimizasyonu yaparak Aralık ayında herkes indirim beklerken firmalar bindirim yaptı çünkü dolar ebesinin amı kadar artış göstermişti. Souç olarak direk fiyat vereyim 2013 Kasım ayında 1.2 Benzinli Peugeot 301 boş opsiyonsuz model 29.700 TL den satılırken şu an 42.500 TL fiyatla satılıyor aradaki farkı buyrun bulun düzülmeye alışmış vatandaşlarım (buarada bende düzülmeye alıştım hala bu ülkede yaşıyor olarak) fark hesap yapmayı bilmeyen arkadaşlar için 12.800 TL. Ayrıca bu araçtan %45 vergi alınmakta size bir fiyat daha yazayım ki aradaki farkı ilk örnekte kavrayamayan arkadaşlar bunda kavramaya çalışsınlar...
Otomobil sınıfında hayranlık duyduğum tek arabadı Mercedes SL500 başka bi otomobile hayranlık duymam (jipler ilgi alanımda) bu aracın liste fiyatı vergilerden soyutlandığında 281.391 TL ÖTV araç lüks sınıfta olduğu için %145 oluveriyor birden ve arabanın fiyatı 823.700 TL ye fırlıyor. Fark 542.309 TL :) Kasko, sigorta masrafı hariç :) 3000 TL' de gemişinde kaza yoksa, yaşın 30 üzerindeyse ve bir veya daha faza araca sahipsen yoksa o fiyat 3500-4000 arasında olur.
Son olarak eklenmesi gereken bir başka noktada hukümetimizin yol yapmak için akaryakıttan aldığı %60 üzerindeki vergiler.
Bu yüzden yolda yürürken başıma saksı düştü Recep sorumlu. Sevgili düzülen kardeşlerim :)
-
imlegend bunu yazdıValentinoRossi bunu yazdı
Hocam almanya daki araç vergi sistemini anlatabilir misin?
Burdaki gibi ilk aldığında kaç vergi.
Yıllık vergisi -->yaşına göre hesaplanıyor ya bizde orda nasil.
Akaryakıttaki vergi oranları vs.
Dostum bildigim kadariyla bizim memlekette 2008'lerde (vergi sistemi dersimden aklimda kalan) araba yaslandikca vergi daha az oluyordu. Avrupa'da ise bunun tam tersi idi. Galiba simdi bizim memlekette de yasli arabadan daha fazla vergi aliniyo. ama emin degilim. Almanya'daki sisteme gelirsek acikcasi bilgi sahibi oldugum söylenemez. Cunku 2 senedir burdayim ve hala arabam yok. Ancak sunu soylebilirim ki bence dünyanin en adil ülkelerinden biri Almanya. Almanya'da akrabalari olanlardan belki duyan oluyodur -ben cok duyuyodum- burada epey vergi verdiklerinden. Haksizda degilller. Maaslarinin 1/3 neredeyse vergiye gidiyo. Ancak olay bundan sonra basliyo. Almanya o kadar iyi bir sistem oturtmus ki alinan vergileri en yuksek yarari saglayack sekilde halka yansitiyo. Yasamin her aninda bunu goruyosun. Örneklerle acikliyayim. Mesela abim Audi A3 tdi 2.0 deri koltuklarina kadar tam donanimli 5 yasindaki araci 11 bin euroya aldi. Türkiyde'de golf ve polo modelleri burada 6-7 yasindan sonra 5-6 bin euro. 1000 euroya satilipta Türkiye'de hala binilen araclardan bahsetmiyorum bile. Mesela burda dizel 1.29; benzin 1.45 euro civarinda. Avrupa'da spor araba sahipleri arabalarini test edebilmek icin Almanya'nin otobanlarini kullaniyolar. Nufus 80 milyon ama en kalabalik sehir olan Berlin'in nüsufu 3 milyon. Oyle bir kentlesme var ki köy denilen yerler bizim sehirlerimizden daha modern ve medeni. Gida sektoru desen keza oyle. Kasaba gidiyosun en kaliteli kiymanin kilosu maksimum 5 euro. Dünyanin en büyük gida zinciri Wal-Mart bile tutunamadi. Cünkü alisveris marketlerinde cogu sey ucuz. Adamlar kar yapamadi. 1890'larda kurulmus olan EDEKA adli sirket karsinda yenildi. Ki daha Aldi, Lidl, Netto, Real gibi dev firmalar var. Is hayati da böyle. Masteri tamamlayip bi Alman bankasinda ise girmek istiyorum. Öyle bi calisma temposu var ki Türkiye'dekiler köle muamlesi görüyo. Bankalar hafta ici 2 gun 16.00'da kapaniyo. Yine calisanini sömüren varsa Türk bankalar. Benim mühendis olarak calisiyo burda. Senelik izni 6 hafta. Bide almak zorundasin. Artik biliyomusun nasil degerlendirmen gerektigini. Ki aksam 17.00'de mesai bitiyo. Tabi bütün firmalar böyle deil ancak %75'i böyle.
Kisacasi 80 milyonluk nüfusuyla, 2 tane dünya savasindan yenik ciktipta tüm sehirleri bombalandigi halde Avrupa birligini ayakta hala tutabiliyosa bence bu ülkenin her acidan lokomotif oldugunu gosteriyo.
Florenzi tarafından 18/Eki/14 17:52 tarihinde düzenlenmiştir