folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Patırtıya Gerek Yok, Kıdem Tazminatı Kalkacak

Patırtıya Gerek Yok, Kıdem Tazminatı Kalkacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Kıdem tazminatının patronlar için ‘sürdürülemez’ olduğunu savunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DİSK, Türk-İş ve Hak-İş’in itirazı nedeniyle 2014 yılı başında, “Başka bahara kaldı” dediği ‘kıdem tazminatı’nın kaldırılması önerisini tekrar gündeme getirdi.

Kocaeli’nde vali, büyükşehir belediye başkanı, il daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tanışma yemeğinde konuşan Bakan Çelik, “İşçilere gittim anlattım, sendikalara toplantılarda anlattım. Dedik ki, ‘kıdem tazminatı sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Bunun için kavgaya yürüyüşe patırtıya gerek yok” dedi.

‘Patron için de sürdürülemez bir şey bu

Çelik, üç büyük konfederasyonun şiddetle karşı çıkması üzerine rafa kaldırılan ‘kıdem tazminatı fonu’ sistemini, işçilerin kazanılmış haklarını kaybetmemesi için yegane çözüm olarak gösterdi.

Mevcut sistemde patronların işçilerin kıdem tazminatını ‘öz sermaye’ olarak kullandığını belirten Çelik şunları söyledi: “Patron diyor ki ‘valla 50 işçi çıkıyor 50 işçiye yaklaşık 30’ar milyon lira tazminat tutuyor, bunu ödediğim zaman fabrikayı kapatmam lazım’ diyor. O halde patron için de sürdürülemez bir şey bu” 

Kıdem tazminatı nedir?

İşçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işçiye ödemekle yükümlü olduğu olduğu tazminat

Sendikalar kıdem tazminatı fonuna neden karşı?

Sendikalar, kıdem tazminatının kaldırılarak fona devredilmesinin, işçinin kazanılmış hakları üzerindeki güvenceyi yok edeceğini savunuyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, fona neden karşı olduklarını şöyle anlatıyor: “Kıdem tazminatlarının fona devredilmesiyle herkesin bundan sonra kıdem tazminatı alabileceğini sanıyorlar. Oysaki yanılıyorlar.

1987 yılında tasarruf teşvik fonları kuruldu. Tasarruf teşvik fonlarının akıbetinin ne olduğunu biliyoruz, fakir fukara fonu kuruldu akıbetinin ne olduğunu biliyoruz. Konut edindirme fonları kuruldu, sonuç itibariyle hiçbir işçi ev sahibi olamadı. Konut edindirme fonları amaç dışında kullanıldı.

Son olarak işsizlik fonu kuruldu. İşsizlik fonu kurulduğundan bugüne 125 milyar fonda para olması gerekir, oysa ki fonda 65 milyar var. Ticarethane gibi Maliye Bakanı buradan 3 milyara yakın vergi almış. Yani bu işsizlik fonu bile amacı dışında kullanılmış. Amacı dışında kullanılan bu fonlara işçilerin güveni yok.”

En çok işçiyi sikiyorlar, en çok işçiden oy alıyorlar. İlginç

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Bilerek mi konuşuyorsun, bilmeyerek mi konuşuyorsun ?

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Bilerek konuşuyorum canım kardeşim. neden sordun?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Kaldırsınlar amk. Piramit de yapsınlar, kırbaç da olsun, az bile bu müminlere daha çok haklarını elinden alacaksın, aç bırakacaksın 1 ekmeğe muhtaç hale getireceksin...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Kaldırsınlar amk. Piramit de yapsınlar, kırbaç da olsun, az bile bu müminlere daha çok haklarını elinden alacaksın, aç bırakacaksın 1 ekmeğe muhtaç hale getireceksin...

Onlara zerre acımıyorum da beyaz yakalı arkadaşlar mağdur olabilir, diğerleri için kendi düşen ağlamaz 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

normaldir adamlar o kadar yol yaptı mq 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Onlara zerre acımıyorum da beyaz yakalı arkadaşlar mağdur olabilir, diğerleri için kendi düşen ağlamaz 

Onlar da kıdem tazminatı kadar tutarı çal(ış)arak bir kenara koyuversin çok mu zor amk.

Çok alametler belirdi vakit tamamdır, haram sevap oldu, sevap haramdır. Ak kurt kara tahtayı daha bir yol kemirir, çekin ki körükleri ateşe girdi demir...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

%50'lik kesimin yine sesini çıkarmayacağı durumdur 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

analarına sövsen yine ses çıkarmazlar :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Vay anasını avradını.

Her boku aldılar garibanın elinden.

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Büyük usta keti peri

RETRET tarafından 28/Eki/14 13:09 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3071 Toplam Mesaj: 22