Paylaşma Özürlüsü İnsanlar
-
Guzel bir konuya deginmissin.
Dediklerine katılıyorum ancak kimse kimsenin içini bilmiyor bu yüzden karmaşıkta bir konu.
İster yardim eden olsun ister yardim alan olsun bunun bir psikolojisi var. İş onu anlayabilmekte...
devamli yardim alarak buyumek mesela nasil bir histir. Ustelik yardim edenin tavri nasil. Ben sirf yardim etti diye o ailenin nerdeyse yaptigi cocuga bile karistigina sahidim.
Yada birine yardim edip sonra ondan ev temizligi takebinde bulunani biliyorum. Kisi boyle seylerle buyuduyse bir sure sonra herkesi oyle goruyor ve icinde hirs olusuyor.kendini şekillendiriyor olumsuz şekilde.
Yardim edende verdigi parayla onlari satin aldim zannediyor.
Bu denilenlerin hepsi egitimsizlik
-
by_Tet bunu yazdı
Bi taraf kazanabilirken bi taraf neden fakir kalır bunu hep düşünmüşümdür. Türkiyede bi insan neden yardıma muhtaç olacak kadar fakir olur? Bunu düşündüğüm için kendimden utanıyorum çok zaman. Ama bu düşünce de beni hiç bırakmıyor. Neden yani neden?
eğitimsiz nesil olduğundan dolayı.
kimse haklarını bilmdediğinden dolayı.
yani sen boru döşemekte çok iyisin ama o dükkanı açmaya korkuyorsun çünkü eğitimin yok haklarını bilmiyorsun nasıl işleteceksin bilmiyorsun.
aman bir sigortalı işe gireyim de yaşamımı sürdüreyim diyorsun sadece.
aslında yukarıda yazdıklarım boş işler bende hep düşünüyorum hep.
neden ben beden sağlığım için en iyisini giyip içip yiyemiyorum da başkası yiyemeyeceği giyemiyeceği kadar fazlasını alabiliyor ...
adaletini skym dünya.
-
Hatta daha ilgincini söyleyim
Apartmanda olup kapıcisi olanlarin yaptigi çok bariz bir hata var
Kat görevlisi de deniyor o kişinin meslegi bu. Görevleri belli. Ama çogu kişi ailecek kapıcilik yapmasini istiyor. Mesela kapida yörede cocugunu gorse rahatlıkla ondan birsey isteyebiliyorsunuz.
Bence çok abes birsey çünku kapıci babasi çocugu degil. Bunu kafada ayrıstiramıyor çoğu. Babasina yardim etmesi onu kapıci yapmaz.
Hiç doktor çocuğu diye gidip birine muayene oldunuzmu.
Yada annesi mimar diye birine ev çizdirdinizmi
Peki neden kapıci cocugunu o meslegi icra etmesini bekliyorsunuz
-
Bir de işin diğer tarafı var. Gelirler para isterler. Bahaneleri karnım aç , yol param yok , kıyafetim yok vbdir. "Gel kardeşim sana yemek yedireyim , üstüne başına birşeyler alalım." dersin. Pekin ördeği istese yediriceksindir o ne ister para. Alexander mcqueen giymek istiyorum dese alıcaksındır sikmişsindir dünyasını ; böyle adalet olmaz olsun dersin. o kadar muhtaçtır ki tipi , konuşması ama o ne der bana birşey alma cash çalış. Helikopterle evine bıraktırsan inerken para ister.Sonra siktirgit benim sana vericek param yok dersin.3-5 gün sonra şuraya gittim yardım etmediler birde siktirettiler der biryerden duyarsın. Merhametsiz , kendini beğenmiş , paylaşma özürlüsü ve orospu çocuğu oluverirsin.
-
Alandada verendede sıkıntı var o zman.
Biz ünide okurke gelirdi niye şu marka salça bu marka makarna niye hardal yok demezdik çünk hardalı yiyecek bişeyiz yok o ayrı. Niye et yok niye tavuk diye sorulurmu adama ? veya söylenmeye hakkımız varmı? vay uan evine kalitelisini alıyor bize bunu almış deme hakkımızda yok. Adam düşünmüş yapıyor. Elinden o geliyor.
Bi evin ihtiyaçları zaten bellidir. Zamında Markette çalışırken adam geldi hazır ramazan paketleri ardı ben istemiyorum onları dedi evde ne kullanıyorsam onun aynısından alacağım 2 aileye yetecek bütcem var dedi. ya dedim uygunu al 3-4 aileye yetiştirirsin olmaz dedi ben evde kullandığımın aynısından almak zorundayım benim yemediğim şeyi veremem bütçem bu kadarlık dedi. adama eyvallah dedik haklıydı kendince.
Yani bu dediğiniz sıkıntılar herkeste var. sen yardım yaparken iyice araştırıyormusun kime ne vereceğini? Şuan bile o kadar kişi yazmış şunu yaptım boşa yaptım bunu yaptım boşa yaptım. Arkadaş bişey yaparken araştırırsın yaptıktan sonra için rahat olur unutursun o şeyi geçer gider.
yaptığın yardımı dillendirmenin, Aldığın Yardımı da beğenmemenin gereği varmı?
