folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Açıldıktan 4 Sn Sonra Restart Çekiyor

Pc Açıldıktan 4 Sn Sonra Restart Çekiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

4 sn olduğundan eminsen power düğmen basılı kalmış demektir.

çünkü normal bir pc'de bile açılış düğmesine 4 sn basılı tuttuğunuz zaman pc kapanır. düğmende sorun var anlaşılan. eğer anlıyorsan kasayı aç reset düğmesinin kablolarını power düğmesininkine tak. yani power tuşunun görevini reset tuşu yapsın.

ama bundan sonra pc'ye reset atamazsın (: buda sorun olmamalı. sorununu hallediyoruz. teknik serviste işin içinden çıkamazsa bunu yapacaktır

Bende onu dedim :P 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlienOne
    AlienOne's avatar
    Erkek
    ertan bunu yazdı:

büyük ihtimal başlangıca yerleşmiş bir trojandır ve bilgisayarını kapatıyor yani resetlemiyor ki o yüzden görüntü gelmiyor arkadaşım.. F8 e basılı tutarak güvenli kipe gir, ordan msconfig ile çalışan uygulamalara göz at.. tanımadığn uygumaları kaldırarak sorunu halledebilirsin..

herşeye format atılsaydı hdd ler en fazla 1 ay dayanırdı insanlara :)

Hocam bu sorunla eskidende karşılaşıyordum,elektrik kablosunu çıkarıp takıyordum bekliyordum biraz düzeliyordu.Yani senin anlayacağın trojan değil.

ajan1111 bunu yazdı:

4 sn olduğundan eminsen power düğmen basılı kalmış demektir.

çünkü normal bir pc'de bile açılış düğmesine 4 sn basılı tuttuğunuz zaman pc kapanır. düğmende sorun var anlaşılan. eğer anlıyorsan kasayı aç reset düğmesinin kablolarını power düğmesininkine tak. yani power tuşunun görevini reset tuşu yapsın.

ama bundan sonra pc'ye reset atamazsın (: buda sorun olmamalı. sorununu hallediyoruz. teknik serviste işin içinden çıkamazsa bunu yapacaktır

Hocam yani yaklaşık 4 sn.Power düğmesine baktım takılı değildi.Anakarttan kablolarada baktım hepsi doğru bir şekilde takılı.Söylediğim yöntemi deniyecem

-
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    sen dediğm gibi güvenli kipte açmayı dene..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

hoca düğme içerde basılı kalmıştır. yani normal görünüyordur ama iç mekanizması takılı kalmıştır. power düğmesinin kablolarını takip et, "pwr" tarzı bi yazının hemen önündeki 2 çubuğa giriyordur. reset düğmesinin kablolarını olduğu yerden çıkart, o power kablolarının takılı olduğu 2 çubuğa tak. sonra reset düğmesiyle açmayı dene.

yine aynı sorun varsa anakartının bi yerinde şase veya kısa devre olabilir. sigorta'sı otomatik olarak pc'yi kapatıyor olabilir.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    black_lord
    black_lord's avatar
    Erkek
    2-3 hardisk varsa birinin güç fişini çek veya cd dvd rw yi çek bi ara bende de oldu seninde powerden olabilir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

hoja hemen reset atıyorsa donanımda sorun olabilir.Bide bunu dene Ac kasayı iyice temizle içini.Toz tutunca ram falan hata veriyor böle oluyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

ben sorunu yanlış anlamışım :) windows açıldıktan 4 sn sonra geliyo sandım da..

sorun donanımsaldır bir çok arkadaşın dediği gibi... ram ve işlemcilerini kontrol ettir! büyük ihtimal sorun bunlarda çıkıyor..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirhot
    sirhot's avatar
    Erkek
    büyük ihtimal işlemcin 80 santigrad derece üstüne cıkıyor ve sistem sürekli res atmak zorunda kalıyor. işlemciyi  sök macunu temizle yenı macun sür :Q düzelicektir

#darkedition.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlienOne
    AlienOne's avatar
    Erkek
     Eywallah hocalar hepinize çok teşekkür ediyorum.Sorun ajan hocamın dediği gibi power kablolarındanmış.Ayrıca monitörede görüntü geldi ne kerametse.Neyse hacılar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum,hörmetler :)

-
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

sirhot bunu yazdı:
    büyük ihtimal işlemcin 80 santigrad derece üstüne cıkıyor ve sistem sürekli res atmak zorunda kalıyor. işlemciyi sök macunu temizle yenı macun sür :Q düzelicektir

bende ısınma problemini dicektim. macunlama işini bilmem ama cayır cayır yanmıodur inşalla makina :| 

bunch of idiots around me, yes everywhere.
Toplam Hit: 3879 Toplam Mesaj: 29