folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Açılmıyor, Bip Sesi Gelmiyor?

Pc Açılmıyor, Bip Sesi Gelmiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Dün sabah normal bir şekilde pcyi kapatıp dışarı çıktım, akşam geldiğimde ise pc açılmadı. Sadece fanlar çalışıyor ne bip ne de ekrana görüntü geliyordu.

Farklı ekran kartı denedim yine aynıydı, ramleri söktüm bip sesi verdi, bios pilini değiştirdim yine sonuç değişmedi.

Bir ara bip sesi geldi pc normal açılıyormuş gibi oldu ramleri filan saydı ama sonra yine siyah ekran da kaldı.

Hdd ve psu dan şüpeleniyorum ama şu anda onları deneme şansım yok. Anakarttaki soketlerde de herhangi bir yanık filan gözükmüyor.

Daha önce başına böyle birşey gelip de sorunu çözen oldu mu? Biliyorum tbt de pc tamir işiyle uğraşanlar var onlar belki bir fikir verebilir.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

hocam 1 den fazla ram varsa tek ram takıp dene farklı slotlarda dene 

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Denedim onları ya o şekilde de açılmadı ama ramlerde sorun olduğunu sanmıyorum. Tek tek de taktım farklı slotlara da taktım bir değişiklik olmadı.

Birazdan hddleri kontrol edicem sata soketlernde bir sorun olabilir.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

up

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Hddleri söktüm, sadece işletim sistemi yüklü olanı taktım açıldı ama disk boot failure diyor şimdide.

Biostan kontrol ettim hddyi görüyor sorunsuz ama pc açılmıyor. Hdd yi söktüm taşınılabilir kutuya taktım başka pc de sorunsuz çalışıyor.

Win7 cd siyle boot repair filan yaptım ama nafile. Acaba bu sorunu format atmadan nasıl çözebilirim?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

hocam tüm kartları söküp teker teker tak ve pc'yi öyle başlat

hangisinde hata (bip sesi) veriyor bak çıkarmışken kasayı ve ekran kartını ramleride temizle

hala sorun devam ediyorsa korkarım anakart pörtlemiş ve inşaAllah garantisi devam ediyordur :(
    anakart garantisi 2 sene bu arada

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam sorunu söyleyeyim. Anakartında elektrik toplanmış. Anakartı çıkar. Buzdolabına koy ama ıslanmasın sadece soğusun. Sonra Tekrar kasaya takmadan önce yalıtımlı bir yüzeyin üstünde dene. Kuzene daha 1 2 hafta önce oldu aynı şey. Bende ilk başta anlamadım ama sonunda düzeldi neyseki

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Anakart, ramler, ekran kartı, işlemci filan sağlam hepsini test ettim. Hddleri söktükten sonra pc çalışmaya başladı ama şuanda disk boot failure diyor. Repair ederken de işletim sistemini görmüyor ama hdd de sağlam gibi gözüküyor başka pc ye taktım harici kutuyla sorunsuz çalıştı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

hocam başka biryerden ram bulabilirsen başka ramle dene. ramlerde sorun var büyük ihtimal.

Nerde o eski TBT...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

İşlemcini fanına bak bi hoca tam oturmamaış olabilir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Abi inadına mı yazıyonuz yaw:D Test ettim ramleri filan sağlam hepsi.

Hdd de sorun var. Disk boot failure diyor. İstesem anında format çakarım ama işletim sistemini kurtarmak istiyorum bi daha uğraşamam driverlarla filan.

Toplam Hit: 3444 Toplam Mesaj: 18