folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Açılmıyor, Bip Sesi Gelmiyor?

Pc Açılmıyor, Bip Sesi Gelmiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    ndmylmz bunu yazdı

Hocam sorunu söyleyeyim. Anakartında elektrik toplanmış. Anakartı çıkar. Buzdolabına koy ama ıslanmasın sadece soğusun. Sonra Tekrar kasaya takmadan önce yalıtımlı bir yüzeyin üstünde dene. Kuzene daha 1 2 hafta önce oldu aynı şey. Bende ilk başta anlamadım ama sonunda düzeldi neyseki

tabi derin dondurucu daha iyi bu gibi vakalarda. 

bu hdd yi buzluğa atmadan sonra moda oldu, pc sarf mazlemelerini dolaba atma.

Amd-x tarafından 29/Ağu/12 13:49 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Pff çok boktan bir durum ya durup dururken pc niye bozulur anlamıyorum.

En baştan win7 kursam şimdi kaç saat uğraştırcak beni, driver, program, ıvır zıvır derken geceye anca biter...

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Erkek

haci ne gecesi beya :D 1 saat win7 surse 1 saatta driverler programlar vs anca bitirirsin. bu kadar karamsar olma

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı

Pff çok boktan bir durum ya durup dururken pc niye bozulur anlamıyorum.

En baştan win7 kursam şimdi kaç saat uğraştırcak beni, driver, program, ıvır zıvır derken geceye anca biter...

drivermax programı ile driver yedeklerini al

varsa kişisel yedeklerinide al

win7 kur drivermax ile tekrar driverleri otomatik kurar

ohhh paşalar gibi takriben 1 yada 1,5 saat sürer

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

İki harddiskin varsa harddisk boot sıralamasında ilk olarak 2. HDD'ye bakıyor olabilir. Boot configürasyonuna bak, ilk sırada ilk harddiskin var mı diye.

İkinci olarak da hemen format atma. Harddiski imkanın varsa başka makinede incele, bozuk mu yoksa veriler yerinde mi. Başka bilgisayar imkanın yoksa CD'den çalışan bir işletim sistemiyle de harddiske bakabilirsin.

Windows CD'n varsa format atmadan önce, repair seçeneğini dene. Belki bootloader vs birşeylerde sıkıntı vardır, basit bir tamirle düzelebilir.

HDD verilerini başka bilgisayarda da göremiyorsan zaten, sorun belli. Bad sector falan düzeltip format çakıp win kuracaksın.

EDIT:

HDD'yi kutuya takıp baktım verileri yerinde demişsin. Repair de denedim demişsin. Bu durumda format işini çözmez. O makinede zaten format atamazsın diye tahmin ediyorum. Diski görmez Windows CD'si. Harddisk bağlantılarını iyice kontrol et. Ve disk takılıyken makineyi çalışır CD'den açarak içine bak, diskin içeriğini görüyor musun diye. Yada BIOS'tan gir bak disk görünüyor mu ve ID'si falan doğru düzgün mü görünüyor. 

Tahminimce bios diski doğru düzgün görmediği için format da atamazsın. Kabloya bağlantı pinlerine falan iyi bak .

MaviEkran tarafından 29/Ağu/12 15:35 tarihinde düzenlenmiştir

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Kafayı yemek üzereyim diskitekrar söktüm harici kutuya taktım. Başka pc de yedek alıp format atacaktım ki şimdi de diske girilmiyor.

Biçimlendir diyor. Disk öneticisinden baktım raw olarak gözüküyor hdd.

Raw olduğu için chkdsk de olmuyor. Bunu kurtarmanın bir yolu yokmu. Pff yaw eldeki bulgurdan da olduk iyimi aq.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

sağlam bi pc ye tak harddiskini veri kurtarma programları raw'a dönüşmüş dosya sistemlerinden veri kurtarabiliyor. ilk aklıma gelen easy recovery. kolay ve sağlamdır

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
Toplam Hit: 3443 Toplam Mesaj: 18