Pc Açılmıyor Reset Atıyor
-
bürodaki bu bilgisayar adamı katil eder ya sorunlu hdd değiştim yine sorunlu neyse
sabah açtım normal çalışıyor firex a felan girdim işte tahribat açık bir yandanda 1 saat sonra felan tıkandı sonra devam etti bu 4-5 defa oldu en son tıkandı reset attı şimdide windows başlıyor diyor yükleniyor yüklenirken yükleme çubuğu donuyor tekrar reset atıyor
güvenli modda başlyak komut istemiyle başlat felan yapıncada aynı reset atıyor donanımsalmı yazılımsalmı anlamadım işlemci ısınmıştır felan dedim biraz durdum klimayı felan açtım içine felan hava tutdum tozlar gitsin diye yok yine aynı
yazılımsal ise format atmadan nasıl kurtarırız donanımsalsa ne yapmam lazım
-
hocam işlemci ısısına biostan baktın mı?
-
hocam donanımsal gibi görünüyo. pek anlamam donanımdan ama hddni değiştiğinden olabilir heralde. bi uyumsuzluk felan.
-
güvenli mod değilde bios ekranına gir bekle
eğer reset atmıyorsa yazınımsal sorun dur :|
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
hocam donanımsal gibi görünüyo. pek anlamam donanımdan ama hddni değiştiğinden olabilir heralde. bi uyumsuzluk felan.
hdd farklı olay yani hdd bile değiştim daha doğrusu ben askerdeyken değişmişler çalışıyodu kodumun şeyi sabah -
Kreyzi bunu yazdı:
güvenli mod değilde bios ekranına gir bekle
eğer reset atmıyorsa yazınımsal sorun dur :|
biosda bekliyo sorun yok denedimxp yazısı gelince 3. diş yüklemesinin sonunda hep aynı yerde reset atıyo hadi onu anladım komit istemiyle yada güvenli modda niye çalışmıyon :)
-
Alper Bilgisayarda Oluşan Yazılımsal Yada Donanımsal Arızanın Nedeni Kesinlikle Şudur Diyemezsin..
Donanımsal İse ;
Ramdan Kaynaklanıyor Olabilir.Ram Slotları Temizlenip Yerleri değitirilebilir ( ramda arıza varsa baska ram takılarak kontrol edilir )
İşlemcidende Kaynaklanıyor Olabilir Yada Hava Sıcak Oldugundan İşlemci Ve Kasa İçi Fanları görevlerini yerine getiremediğinden İşlem hızı düşüyor olabilir.
hdd yeni diyorsun en son bakılacak donanım budur.
Yazılım İse ;
Kim deseki format atmadan sorunu şöyle düzeltebilirsin Hayır düzelmez .
Windows İse Basacan Formatı Başka diLden Anlamaz : ) -
Power yetersiz olabilir kasa'da fazladan fan var ise onları çıkart Fazladan kastım kasanın içini soğutan fan var mı. İşlemci'ye macun sür. Yüksek watt'ta bir güç kaynağı ile deneme yap.
-
bence yazınımsal sorun eğer değerli birşey yoksa format koy :W
benimde başıma geldi g.m. açmıyordu dünya reçeteyi baştan sisteme yükledim
-
akşam bi eve götürüp format atam bakalım formatıda atamazsa donanımsal :D
-
sıradan denesene lan rami işlemciyi vga yı anakartı ne uğraştırıyon amk :D
bide bilmiyo anlamıyo gibi ağız yapar yaw :D
ha bide psu ya da bak
sonra hdd e
sonra, bana da bak lan :D