PC Kasası İcin Işık Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

oncelikle iyi forumlar Arkadaşlar .

Arkadaşlar Ben bilgisayar kasasının icini ışıklandırmak istiyorum Neon ışık diyorlar  Fanlar ı ışıklı + ışık sistemi döşemek istiyorum bu konuda bilgim yok

ne lazım olur nasıl yapılır nasıl dosenir  fiyatı nedir bunlarla ilgilenen Arkadaşlar Varmı istanbul da Bu konuda bana yardımcı olucak ?

+ Muzik Dinlerken ısıklarin Yanıp Sonmesi sistemi .

+ PSU olarak ne kadar Güc Harcar psu oneriniz nedir..

Dedigim gibi istanbulda bu konuda deneyimli olan arkadaş varsa bulusup bu sistemi kurmak istiyorum tesekurler.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

+ elinde bu konuyla ilgili baskı devre şeması olan varsa elektronikçi arkadaşlardan destek bekliyorum :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Eskiden kasayı sadece donanımları birleştirmek için kullanırdık adamlar ışık koyuyor yetmez gibi ışık bas ve tizlere göre yanıp sonsun ne güzel biri satıyordu tbt de buralardaysa yardımcı olur her halde üstad

edit:

Ekonomik ve etkili bir aydınlatma teknolojisi olan LED lambaları kullarak bilgisayar kasanızın içerisini hoş bir şekilde aydınlatabilirsiniz.

Bu proje ile bilgisayarımız için ışıklı bir fan yapacağız, daha doğrusu fanımızı ışıklı hale getireceğiz.

Fanın üzerine yerleştirilecek olan ledlerin yerleştirileceği yerleri Lehim makinesiyle eritilerek deliyoruz.

Aydınlatma Ledi olarak 2 tane 5V'luk mavi renkte led kullanılmış. Ledleri fanın üzerine silikon ile monte ettik. Daha sonra bu ledlerin anotlarına 10ohm'luk dirençler lehimlendi ve ledler paralel bağlandı. Sonrasında kablo düzenlemesi ve yalıtımı sağlandı.(Elektrik bandı ile yapılabilir, silikon ile de kapatılarak yalıtılabilir.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı:
    -----------------------------

oncelikle iyi forumlar Arkadaşlar .

Arkadaşlar Ben bilgisayar kasasının icini ışıklandırmak istiyorum Neon ışık diyorlar  Fanlar ı ışıklı + ışık sistemi döşemek istiyorum bu konuda bilgim yok

ne lazım olur nasıl yapılır nasıl dosenir  fiyatı nedir bunlarla ilgilenen Arkadaşlar Varmı istanbul da Bu konuda bana yardımcı olucak ?

+ Muzik Dinlerken ısıklarin Yanıp Sonmesi sistemi .

+ PSU olarak ne kadar Güc Harcar psu oneriniz nedir..

Dedigim gibi istanbulda bu konuda deneyimli olan arkadaş varsa bulusup bu sistemi kurmak istiyorum tesekurler.

Işıkları VatanComputer da bulabilirsin = Bu konuda donanımhaberi biraz dolaşmanı tavsiye ederim. Muzik dinlerken ışıkların yanıp sönmesi olayı = Işıgı direk hoparlörü bagladıgın yere bagla bass vurdukça yanar .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    750w al geleceğe dönük olsun. müziğe göre ise yabancı bir forumda gördüğüm şu yorum var "Use a sound-activated module and lowpass filters. The only thing that will get to the module will be the bass."

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

buda güzel

İlk önce uygulamayı yapacağımız kazamızın içini tamamen boşaltıyoruz. Ön panel dahil tüm plastik parçaları metalden ayırıyoruz. Kasa içinde hangi rengi tercih ederseniz o renkle temiz bir şekilde boyuyoruz. (Ben parlak siyah tercih ettim)

Sonrasında sol kapağımızı istediğimiz şekilde spiral ile kestiriyoruz.

Şimdi sıra kaplama işleminde. Gayet dikkatli bir şekilde hava kabarcıkları bırakmamaya dikkat ederek kaplamaya başlıyoruz.

Ben carbon fiber folyo kullandım. Gayet şık bir görüntüsü oldu. Hava kabarcıkları kalan yerleri bir iğne yada maket bıçağının ucuyla hafifce delip havasını alıyoruz.

Kaplama işlemi bittikten sonra cam yerleştirmeye geliyor sıra, camıda kapak ölçülerinde camcıda kestiriyoruz.(ince olması önemli 3mm olabilir) tabi dikkatli yerleştirip ve silikonla kenarlarından yapıştırıyoruz.(2 tane cam kırdım bu aşamada  =) )

Kapağımız bitti. Tekrar kasaya dönelim boya kurumuştur inş. =) =)

Boyamız kuruduğuna göre tekrar kasayı toplamaya başlıyoruz.

İlk adım güç kaynağı.
    Power supply kablolarında banyo spirali denilen borulardan kullanıyoruz.
    İşlem sonunda ne kadar şık göründüğünü göreceksiniz.
    Power supply nin geniş kablosunda ise kalorifer yada doğal gaz tesisatlarında kullanılan yine spiral benzeri borudan kullanıyoruz.

Söktüğümüz parçaları yeniden takıyoruz.

Toplama işlemi bittiyse UV duyarlı sıvıları hazırlamaya başlayalım. Bu sıvıları bilgisayarcılardan temin edebilirsiniz yada netten sipariş verebilirsiniz. Ben kendim yapmayı seçtim. =)

Sıvıyı temin ettiysek birde şeffaf hortum lazım (serum hortumuda olabilir). Hortumun bir ucunu sıcak silikonla doldurup sıvı geçirmez hale getirdikten sonra bir şırınga yardımıyla sıvıyı hortuma dolduruyoruz. En sonun diğer açık ucuda sıcak silikonla kapatıyoruz.

İşlem tamam.
    Ben 2 renk sıvı kullandım yeşil ve turuncu.
    Kasanın içine uygun şekilde yerleştiriyoruz.
    Yine UV duyarlı küçük yapışkan harflerden kasanınn görününen yerlerine yazı yazabilirsiniz.

Sağ kapak hava kanallarının olduğu yere [anakartın altında] 2 adet ledli fan yerleştirdim.

Uv mor lambalarımızı da yerleştiriyoruz.

Lambanın dışarıdan gözükmemesi ve gözü rahatsız etmemesi için camın üzerine yine folyo uyguluyoruz, istediğiniz tasarımda kesip yapıştırabilirsiniz.

Ve gece oluyor, ışıkları kapatıyoruz ve kasamızın son kontollerini yapıyoruz. UV mor lambayı açıyoruz.

Tam bitti derken elim kolum rahat durmuyor ve kasayı tamamen carbon fiber folyoyla kaplamak geliyor aklıma ve kaplıyorumm.

Ön paneli tekrar söküp kaplama izlenimini vermemek için düzgün bir şekilde kaplıyorum.

Ben bunları yaparken 4 gün bilgisayarsız duramazdım heralde =) =)

Bunlarda artan UV sıvılarım HARİKA görünüyorlar.

YAPILAN UYGULAMA LİSTESİ
    1.KASA İÇİ BOYAMA
    2.KABLO YOKETME
    3.THERMALTAKE [SIVI SOĞUTMA] GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRMA
    4.THERMALTAKE i UV MOR IŞIKLA DESTEKLEME
    5.CARBON FİBER FOLYO KAPLAMA
    6. +3 IŞIKLI FANLA HAVA AKIMINA TAM DESTEK[SOL KAPAK İŞLEMCİ HAVA KANALINA +1 FAN]

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

hacı gereksiz bence pcyi açık bırakıp uyusan ışıldıcak falan.

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

vatan bilgisayarda neon lar 12 tl filan üzerinde sese duyarlı yazıyor ama hatalı baskı yapılmış sese duyarlı değil :) aparatı disbiritör firmada bile bulamadım dh de birisi satıyordu...

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    750w al geleceğe dönük olsun. müziğe göre ise yabancı bir forumda gördüğüm şu yorum var "Use a sound-activated module and lowpass filters. The only thing that will get to the module will be the bass."

ya bunun elektronik Devresi var hadi ışıkları buldum - ışıklı fanlarıda buldum onemli olan muzik Ritmine göre Yanıp Sonme olayı .

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

x-files

Hocam sen iyi anlıyon sanirim istanbuldaysan kasayı alıp geleyim yanına birlikte yapalım ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:

ya bunun elektronik Devresi var hadi ışıkları buldum - ışıklı fanlarıda buldum onemli olan muzik Ritmine göre Yanıp Sonme olayı .

Ampülün + ve - sini yukarıdaki hoparlör çıkışına bagla bass vurdukça yanıp söner.

Toplam Hit: 7150 Toplam Mesaj: 21