folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder PC Ne Kadar Açık Kalabilir?

PC Ne Kadar Açık Kalabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bilgisayarin bir calisma suresi yoktur,hatta iyi bir guc sistemine sahipseniz bilgisayarinizi hic kapatmayin daha iyi...+ laptop var ise elektrik kesintisine karsi birtane guc kayangi al sonra laptop un bataryasini cikarip 7/24 seklinde kullan.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bilgisayarin bir calisma suresi yoktur,hatta iyi bir guc sistemine sahipseniz bilgisayarinizi hic kapatmayin daha iyi...+ laptop var ise elektrik kesintisine karsi birtane guc kayangi al sonra laptop un bataryasini cikarip 7/24 seklinde kullan.

Kendi bataryası ile AC modunda kullanmamın bir zararı olur mu?

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:
    Kendi bataryası ile AC modunda kullanmamın bir zararı olur mu?

evet zarari olur pil in omrunden yemektedir.

+

compu nun dedigi gibi kapatmayin daha iyi, 2003 yilinda kapatmadan 1 hafta acik kaldigini biliyorum (denyo ile bi serveri opuyorduk) 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

batarya notebookun sigortasidir, elektrik gidip , gelmelerinde.. yuklu voltaj degisimlerinde cihazini korumakla mukelleftir,

surekli batarya prizde vaziyet kullanmanin ise; bataryanin takili olmadigindaki konumundan pekte farkli bir omur goturusu olmaz, yapilari geregi dolum noktasindan sonra sarj, uzerine sarj almayip.. stable olarak calisir, kablo uzerinden anakarta elektrik akimini saglarlar.

bataryasiz kullanildigi icin oyle bir iki hatta on yirmi elektrik aksiyonunda yanan, kaybolan notebook gormedim, tahmin edilenin uzerinde dayaniklilik kapasiteleri vardir bu cihazlarin velhasil sen yinede guc kaynagin yoksa bataryani cikartmadan genis genis kullanabilirsin. ben bataryasiz kullaniyorum cunku lag yapiyor ;)

pc ne kadar acik kalabilir: kurulu isletim sistemi , ozellikleri ve kullanimin soruya dahil edilmeksizin, bilgisayar 7gun 24saat acik kalabilir, bilgisayar acik kalmak icindir, onemli olan ihtiyaclarini karsilamak, rutin elektrik akimi ve sogutma gibi.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bilgisayarın öyle kaç gün kalır diye kısa bir ömrü yok.

Mesela normalde pc günde ortalama 5 saat açık kalırsa ömrü 7 yılsa eğer 24 saat açık kalırsa 6 yılsa her gün açık kalırsa bu sayı hergün arta arta gelir ve ortalama 5 sene gibi bir ömrü olabilir.Ama 10 sene kalan sistemlerde var taş gibi soğutması iyi power durumu iyi... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    web serverlar 7/24 açık , onların hafta sonu tatili de yok , öle bi sistem için demekki sınırsız açık kalabilyo diyebiliyoz :)
    ama senin sistemin , özelliklerin , donanımın vs incelemek gerekir

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

o Kadar uzun süre açık kaLdı mı bana psikoLojik oLarak rahatsızLık verio. Veririm ne istiyosa. Ama oLaki Lazım oLduğu zaman çaLışmasın vay haLine.

Zaten kasanın dış kısmındaki pLastik yerLerin hepsi döküLdü pcyi dövmekten :) BöyLe metaL yerLeri kaLdı. Ama şimdi daha bi yakışıkLı oLdu benim pc. MetaLik kısmı duruo birde kaLan bir kaç pLastik yeri :) Pc dışarda duruo sağa soLa kabLoLar uzanıyo. Bi arksm geLdiğinde; "senin makina çift işLemciLi mi?" die sormuştu :P ki aLakası yok P4 2.0 :D:D

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

Alet dizüstü. Sıcaklıkları kontrol ediyorum da anormal bişi yok. Tabi fanlardan biri teklerse o zaman tutarız :)

--

ozaman siki tutarsın işte :D

masaüstü olsa 3-4 fan takarsın bi sikim olmaz da laptop sakat gibime geliyo bu host ların kurulu oldu pc gece gündüz aylarca açık ama ne donanım var at gibi pc :D 

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End0t0ksiN
    End0t0ksiN's avatar
    Erkek
    bbaban kalkıp geçmişini s***timinin evladı kapat lan su pcyı zır zır zır dıyene kadar [ yasadım bılıyorum :D]

Potansiyel Rahatsız # 'yengesini s.kenlerin dizisinin yapıldığı devirde yaşayan mürid '
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bilgisayarlar ekmek kızartma makinası değildir arkadaşlar bu bağlamda çalışma süresi olmaz sistemin.

Serverlar ne diye var o halde.

7/24 açık tutabilirsiniz. Isınma problemininiz yok ise, elektrikte dalgalanma ve topraklama sorununuz yok ise hiçbir sorun olmaz. Donanımsal sorunlar haricinde makina açık kaldı diye işletim sistemi zarar görmez.

Hatta cache i ele alıp sistemin hızlanacağını dahi söyleyebilirim.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 3486 Toplam Mesaj: 25