Pc Sürekli Donuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delimanyak87
    delimanyak87's avatar
    Erkek

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400

3 Ghz - 3GB Ram

Win7 64 bit

P5Q Asus

Nvidia GeForce 8600 GT

Arkadaşımın bu pc'si sürekli donuyor. Donmadan önce pc de yapılan son işlemler şöyle.

Msn'in şu anki son güncelleştirmesi ve Microsoft Silverlight güncelelleştirmesi yapıldıktan bir süre sonra "uyku" moduna geçirmiş pc'yi. Uyku moduna geçer geçmezde uyku modundan çıkarmak istemiş ancak pc en baştan başlamış ve BIOS ekranına geçmiş. Önce f1 e basıp setup biosa girmiş ancak hiç birşey yapmadan EXIT demiş. Sonra tekrar bios ekranı açılmış bu sefer f2 ye basıp default values la çalıştırmış.

Herşey normal gibi gözükürken cod4 oyununu açmış ancak pc takılmış. Pc hiç bir işlem yapmazken herhangi bir takılma olmuyormuş ancak msn ve firefox ta video, müzik gibi görselleri açmak istediğinde kasıyormuş ve donuyormuş.

Silverlight ve msn i komple silip tekrar yüklemiş olmamış. Nvidia update etmiş yine olmamış. Kasayı açıp duruma bakmış fanlarda problem yok ancak en son donduğunda ekran bir daha açılmamış. Ekran kartının tozlu olduğunu görmüş silmiş sonra açmış bu sefer açılmış ekran.

Sizce sorun nedir?

Teşekkürler...

Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, Cennet-i ala meyhane midir? Her kuluna iki huri vereceğim diyorsun, Cennet-i ala kerhane midir?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delimanyak87
    delimanyak87's avatar
    Erkek

up

Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, Cennet-i ala meyhane midir? Her kuluna iki huri vereceğim diyorsun, Cennet-i ala kerhane midir?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Fanlar tozlanmıştır felan diyeceğim ama temizlemiş sanırım. Yazılımsal bir problem olabilir. Gereksiz programları kaldır. Ekran kartının üzerindeki fan çalışıyor mu ona bak. İşlemci fanı tam oturmuş mu kontrol et.

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

yazlımsal bişey diğise ekran kartından kaynaklanıyo büyük ihtimal aşırı ısınmadan dolayı

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

bahsi geçen arkadaş benim. Kasayı açtım şimdi henüz bir donma olmadı bende ekran kartının ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum ama sanki çekirdeklerden biri sorunlu gibi. Firefox açıkken arkadan müzik açarsam 5 dakika içinde kesin donma oluyor :/

Best is yet to come...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Asus anakart almayın abi amk anakartlarının nerdeyse alayı üretim hatası

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

üretim hatası olsaydı daha önceden başlardı sanki can sıkmaya. Çekirdeklerden biri problemliyse bunu nasıl anlayabilirim ? Pc Wizard 2010 var orda Core ların çalışmalarına baksam anlaşılır mı ?

Best is yet to come...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

Firefox ta 2-3 video arka arkaya açınca takılma olasılığı artıyor müridler nedir bunun çözümü :/

Best is yet to come...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

delimanyak87 bunu yazdı:
    -----------------------------

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400

3 Ghz - 3GB Ram

Win7 64 bit

P5Q Asus

Nvidia GeForce 8600 GT

Arkadaşımın bu pc'si sürekli donuyor. Donmadan önce pc de yapılan son işlemler şöyle.

Msn'in şu anki son güncelleştirmesi ve Microsoft Silverlight güncelelleştirmesi yapıldıktan bir süre sonra "uyku" moduna geçirmiş pc'yi. Uyku moduna geçer geçmezde uyku modundan çıkarmak istemiş ancak pc en baştan başlamış ve BIOS ekranına geçmiş. Önce f1 e basıp setup biosa girmiş ancak hiç birşey yapmadan EXIT demiş. Sonra tekrar bios ekranı açılmış bu sefer f2 ye basıp default values la çalıştırmış.

Herşey normal gibi gözükürken cod4 oyununu açmış ancak pc takılmış. Pc hiç bir işlem yapmazken herhangi bir takılma olmuyormuş ancak msn ve firefox ta video, müzik gibi görselleri açmak istediğinde kasıyormuş ve donuyormuş.

Silverlight ve msn i komple silip tekrar yüklemiş olmamış. Nvidia update etmiş yine olmamış. Kasayı açıp duruma bakmış fanlarda problem yok ancak en son donduğunda ekran bir daha açılmamış. Ekran kartının tozlu olduğunu görmüş silmiş sonra açmış bu sefer açılmış ekran.

Sizce sorun nedir?

Teşekkürler...

Hajı silverlight,msn vs önemli değil,pc yi görmek lazım ama ben olsam neleri denerdim onları yazıyorum..

1-Genel bi yazılımdaki problemlere bakarım directx,ekran kartının son sürümü,virüs taraması vs

2-Yazılımdan işkillendiysem,imajın varsa format atarsın yoksa en son seçenek olarak kenarda kalsın.

3-Ram'lerin yerlerini değiştirip pc yi tekrar aç bakalım ardından tekrar zorla pc yi.Fark olmazsa arkadaşının Ram'ini alıp onu tak öyle çalıştır.

4-Ekran kartının fanı varsa çalışıyor mu ona bak,çalışıyorsa bakmayı bırakabilirsin :) Ondan sonra Si.Soft Sandra yı bir kur http://download.chip.eu/tr/SiSoft-Sandra-Lite-XI-2009-15.42-_60782.html  Pc'nin anakart,işlemci,ekran kartı sıcaklıklarına bak anormal bir durum var mı.Hafif zorlamayla sıcaklıkları kontrol et bakalım..

5-Ekran kartından şüphelendiysen arkadaşından dandik bile olsa bir ekran kartı al pc yi tekrardan zorla bakalım res atacak veya donacak mı.onboard varsa onu aktif edebilirsin ekran kartını çıkartıp vs.

6-PSU kaç yıllık,eğer eskidiyse veya ekran kartını aldıktan sonra vs başladıysa değiştirmen gerekecek.Olmadı daha yüksek Watt'lı kaliteli bir psu ile dene.

7-Baktın ki donanısal problem yok,at bi format kafan yorulmasın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

Herhangi bir güncelleme ya da virüsle ilgisi yok ondan eminim. Az önce görev yöneticisine baktım %100 dü ve firefox 280.000K lardaydı. Senin dediklerini de uygulicam ama benim aklımdakileri yaziyim.

1-Çekirdeklerden biri problem li olursa nasıl anlarım ?

2-Sırf firefox tan kaynaklanan bi sorun yüzünden pc donar mı ?

3-Sürekli donunca power düğmesine uzun basıp kapatıyorum ne gibi zararları olabilir ?

Best is yet to come...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

birkovic bunu yazdı:

Herhangi bir güncelleme ya da virüsle ilgisi yok ondan eminim. Az önce görev yöneticisine baktım %100 dü ve firefox 280.000K lardaydı. Senin dediklerini de uygulicam ama benim aklımdakileri yaziyim.

1-Çekirdeklerden biri problem li olursa nasıl anlarım ?

2-Sırf firefox tan kaynaklanan bi sorun yüzünden pc donar mı ?

3-Sürekli donunca power düğmesine uzun basıp kapatıyorum ne gibi zararları olabilir ?

öncelikle foruma hoşgeldin hocam

1.ekran kartımı test edeceğim diyorsan ( çekirdek vs gpu'yu ) benchmark programları var onlarla ayrıntılı olarak test edebilirsin. Ör: Pcbenchmark 05 gibi vs.

2.evet mozillada donma vs gibi sorun olabiliyor arada.

3.Power düğmesinden kapatman yanlış sistemi bi anda kapatmak remlere zararlıdır bi anda güç kesilmesi yüzünden daha sonra başka problemlerde yaşıyabilirsin.

Görev yöneticinin %100 olması ya flash tarzı birşey açtığında ( mozillayı açtığını farz sayıp donduğunu düşünüyorum ) donma yapar. Ama program kitlenir sistemi kitleyen başka bir durum var, bios ayarlarını başa çevir 0'la tekrar formatla makinanı güncel driverları tercih et.
    Kitlenme sebebi ekran kartından dolayı görünüyor. Başka bir makinada deneme şansın varsa kartını bi dene.
    vga' çıkışın varsa harici anakartında onu kullan güncel driverlarını çek sistemini zorla donma vs gibi herhangibi sorunla karşılaşacakmısın.

Toplam Hit: 2922 Toplam Mesaj: 13