PC"Deki Ekran Görüntüsünü TV"Ye Aktarırken Gerekenler ?
-
Merhaba müridler :)
Benim monitörde görüntü sorunu vardı, vura vura bugüne kadar idare ettim ancak artık vurmak kar etmiyor :)
Servise göndersem en az 1 haftadan aşşa getirmez teknosa, bilirim :) e bu aralar da dersler, ödevler fln yoğun baya.. benim de aklıma görüntüyü TV ye aktarmak geldi, evde 37 ekran scart girişi de bulunan bi TV var.. Ekran kartında da S-video yuvası mevcut.. Elimde ise fotolarda gördüğünüz kablolar var.. ama hangisi ile ne yapacağımı, bunlardan hangisinin benm işime yarayacağını ve daha neler gerekli olduğunu bilmiyorum .. Bilen arkadaşlar bilgilerini esirgemesse, hangi kablodan almam gerektiğini fln sölerse sevinirim..
Bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi ışınlıyorum :))

-
tam bilmemekle birlikte sanırım bunların dışında bi ara kablo-cihaz gerekıodu.
http://www.hama.de/bilder/00014/abb/00014019abb.jpg
-
şunu söylemeyliyim.. tv ye aktarsanda goruntu monitordeki kadar net olmas.) ama bir dene istersen yazıları falan okuyamazsın.. tv de:
-
Valla hem öğrenmek amaçlı denemeye değer diye düşünüyorum da, HeYeT in bahsettiği arabirimin temel olarak görevi fln nedir?
Hangi isimle en fazla ne kadara alabilirim?
-
S-video kabloları bulunmaktadır , eğer bilgisayarının ekran kartında s-video cıkısı varsa aktarabilirsin rahatlıkla ,
+ televizyonunda da s-video giriş şeyi olması lazım , yoksa üzülmene gerek yok :) s-video converterlar var scart girişi falan
die teknosa da var ...
sana maliyeti :
Hama S-video : 3-4 M Arası = 14.90
Hama S-Video Converter Scart Şeysi = 10 YTL
25 Milyon Falan tutar toplam...
(Fiyatlar kaba taslak ) :) -
görüntü kalitesinin hiç düşmemesini istiyorsan ilk olarak ekrankartında yuvarlak mause girişi gibi bi çıkış olmasi lazim ekran kartı ile bereber o çıkışı
normal görüntü kablosuna dönüşür vcd nin arkasindaki video çıkışı gibi ayni olur yani sonra normal skart ı ( örn vcd gene or dvd ) sarı kabloyu takacan skartıda tv ye
takacan
ben denedim valla görüntü hiç kötü deil ayni pcm de ki gibi oldu 85ekranda
-
çok fazla gereç var
1. olarak bilgisayarda s-video varsayıyorum
s-video scart converter alıyorssun direk tvye bağlıyorsun bitiyor
en fazla 10 YTL
-
ha bide görüntü kaybı çok olur olmasını istemiyorsan elinde 1080 p hd lcd tv olması gerek ve elinde s-video or hdmı connverter olması lazım
-
2. resimdeki kabloyu bilgisayara tak
3. resimdeki kablonun uçlarını 2. resimdeki kablolara şu şekilde tak sarıyı sarıya kırmızıyı kırmızıya beyazı ise ses çıkmasını istiyorsan mavı kabloya tak sonrada o scart kalosunu bilgisayara bağala
sonrada bak keyfine
-
valla elimdeki 2 kabloyla oldu sonunda, bikaç gündür uğraşıodum :)
ama görüntü acayip bozuk yazılar fln okunmuyo arkadaşın dediği gibi :) çözünürlüğü 800*600 e getirdim tvninkine en yakın değer o sanırım ama yine de bozuktu.
bi de akşam 70 ekranla denicem, görüntü iyi olur umarım :)
teşekkürler herkese..
-
yine olmas ;) bosuna deneme