Pcnın Kendı Kendını Resetlemesı? [Sorun]
-
Benım bu a.q dum pcsı :D arada bı kendını resetlıyo bugun 3-4 kez yaptı ıyıce sınır olmaya basladım
Dıkakt ettımde resetlerın hepsı wınamp acıkken ve ben muzık dınlerken oluyo :D
Bazı zamanlar pc 2-3 gun acık kaldıgı oluyo bı sorun olmuyo ama arada sırada acık kalma saatınden bagımsız olarak resetlemesı oluo bunun zamanla alakası yok sanırım.Nedendır? Nasıl cozebılırım?
Ramdır vs vs o tur sorunlar oldugunu sanmıyorum yarfımlarınız beklıorum
-
Fazla ısınma olayı olabılır, ( Ses kartı calısırken malum fazladan bir ısı olusuyor )
Bi fan ( yok param yok diyorsan bi vantilator fln kullan ) takıp denersen belki sorunun cozulur...
Ayrıca driver ın olusturdugu bır hata yuzunden de olabılır... Ses kartının driverını update lemeyi de deneyebilirsin..
-
bizim pc de reset çekiyodu deli oluyodum amk. sorun işlemcideymiş tam yerine oturmamış. yaptık şimdi şakır şakır çalışıyor.senin sorunda ısınmadan olmalı arkası açıktır inş. pcnin çok etki yapıyor
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Fazla ısınma olayı olabılır, ( Ses kartı calısırken malum fazladan bir ısı olusuyor )
Bi fan ( yok param yok diyorsan bi vantilator fln kullan ) takıp denersen belki sorunun cozulur...
Ayrıca driver ın olusturdugu bır hata yuzunden de olabılır... Ses kartının driverını update lemeyi de deneyebilirsin..
-----------------------------fanı denıcem bakalım musket sagolasın ondan olabılır
cunku sesı cok acmamlada resetlemeının alakası var sanırım :D cok actıgımda oluodu genelde az sesle bısı yok
eger ses kartı ısınması dahada artıosa ses daha fazla acık olunca
ıslemcının ısısı cok dusuk yanlıs olmasın :D
-
r3b3l bunu yazdı:
-----------------------------
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Fazla ısınma olayı olabılır, ( Ses kartı calısırken malum fazladan bir ısı olusuyor )
-----------------------------fanı denıcem bakalım musket sagolasın ondan olabılır
cunku sesı cok acmamlada resetlemeının alakası var sanırım :D cok actıgımda oluodu genelde az sesle bısı yok
-----------------------------Abi bak şimdi... Höparlorun ses kartına baglı...
Açtıgın ses mıktarı elektrik miktarına eşit...
Elektrik gucu de Isı ya...
Yani
A) Ses kartında elektriksel bi sorun var ( Kısa devre vs gibi )
B) Isınıyor
A şıkkını cozmek demek gidip yeni ses kartı almak demek
B şıkkını cozmek de sogutmak demek...
-
Musket bunu yazdı:
r3b3l bunu yazdı:
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Abi bak şimdi... Höparlorun ses kartına baglı...
Açtıgın ses mıktarı elektrik miktarına eşit...
Elektrik gucu de Isı ya...
Yani
A) Ses kartında elektriksel bi sorun var ( Kısa devre vs gibi )
B) Isınıyor
A şıkkını cozmek demek gidip yeni ses kartı almak demek
B şıkkını cozmek de sogutmak demek...
-----------------------------tamam hoca sımdı ben bı ıcını acıp sunu deneme yanılma yapayım :D kurcalaaylım bıraz
-
sorun islemci voltaji kaynakli gorunuyor,, overclocktur hiz artirmadir herhangi bir islem yaptin mi ?
asiri isinma yada yetersiz voltaj.
donanim uyusmazligi var mi bak, musketin yazdigi gibi suruculerini kontrol et.
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------sorun islemci voltaji kaynakli gorunuyor,, overclocktur hiz artirmadir herhangi bir islem yaptin mi ?
asiri isinma yada yetersiz voltaj.
donanim uyusmazligi var mi bak, musketin yazdigi gibi suruculerini kontrol et.
overclock yapmadım :S ıslemcı ısımda en fazla 30 31 C yı gecmıor yukarda verdım zaten ss ,voltaj yetersız gelebılırmı o konuda bı fıkrım yok suanlıkıslmcı yerıne oturtmadıysa oturturuzda :D download yapıom sımdılık bakalım bı bıtsın
-
Abi power supply ı aldıktan sonra ( Makina toplandıktan sonra ) Hehangibir upgrade işlemi yaptın mı ? ( Yeni driver ) Eğer öyle ise power supply olabilir suclu...
-
işlemci BIOS ve ekran kartı sıcaklıklarına bak.kritik değerin üstüne çıkarsan kendiliğinden yeniden başlayabilir.bir nokta da,oyun veya film gibi ekran kartına yüklenildiği durumlarda oluyorsa bu sorun, BIOSta ekran kartlarıyla ilgili ayarları değiştir.aynı durum bendede vardı vardı.müzik dinlerken herhangi bir media oynatıcısı açıkken res atıyordu.servise götürdüm ekran kartını değiştirdiler.ne alaka anlamadım ama sorun düzeldi.
-
vathansever bunu yazdı:
bizim pc de reset çekiyodu deli oluyodum amk. sorun işlemcideymiş tam yerine oturmamış. yaptık şimdi şakır şakır çalışıyor.senin sorunda ısınmadan olmalı arkası açıktır inş. pcnin çok etki yapıyor
oğlum kafan güzel galiba amk :) lan işlemci yerine oturmazsa nasıl çalışacak bilgisayar amk fan yerine oturmadı fan fan :) kardeş işlemcinin fanı oynamıştır sen bi onu ittiriver olur olmazsa ram ile alakalıdır...