Peki Bilgisayar Programcılarına Ne İş Düşüyor Piyasada?
-
ben şu an 2 yıllıktayım hocalar bile söylüyo sizin 2 çıkış yolunuz var
1.kpss
2.Kendi işini kurmakbunlardan 2 si sizi kurtaracak şeyler dio
bu elinize aldığınız 2 yıllık diploma hiç bi boka yaramıyo diyo açıklaması böyle bunu hoca söylüosa bi durup düşünmek lazım -
SilenC3 bunu yazdı:
-----------------------------
ben şu an 2 yıllıktayım hocalar bile söylüyo sizin 2 çıkış yolunuz var
1.kpss
2.Kendi işini kurmakbunlardan 2 si sizi kurtaracak şeyler dio
bu elinize aldığınız 2 yıllık diploma hiç bi boka yaramıyo diyo açıklaması böyle bunu hoca söylüosa bi durup düşünmek lazım
-----------------------------hocam bence bırak okulu ya çok gereksiz bişey illa iki yıllık istiyosan uzaktan eğitim kas yada 4 yıllık kas oraya harcadığın iki yılda neler neler yaparsın?
-
eger guzel paralar istiyorsan pc muhendisliginde ya turkiyede kalıp kendi gelistirip zamanı gelince kendini ispatliyacaksın ki bu zaman ne zaman gelir bilinmez:S
yada yurt disina cıkacaksın ... orda cok guzel ucretlerle ise baslıyorlar .. 4 sene takılcan yurt disinde guzel projelerde bulunup hem ogrencen hemde cv ni kabartıcan
4 sene sonra tr ye gelince hem cok guzel yerlerde ıse baslarsın hemde guzel paralara ++ parali askerlik hakkı kazanırsın .. benım uygulamak ıstedıgım yol bu tabi zaman ne gösterir belli olmaz
-
renegadealien bunu yazdı:
Bilgisayar programcılığı okuyan sınıf arkadaşlarımı sayıyım...
bi tanesi isvecde pizzacılık yapıyo
bi tanesi ankarada türk telekom cağrı servisinde calışıyo
bi tanesi ankarada bilgisayar firmasında sekreterlik yapıyo
üc tanesi yedekçavuşmu yedeksubaymı ne varya ondan oldu askeriyeye gidip
bi tanesi malatyada muhasebecilik yapıyo
bi tanesi karadenizde telefoncu actı
bi tanesi servis çekiyo konyada anasınıfına
bi tanesi kpss ye hazırlanıyo
bi tanesi torpili işletti adliye bakanlığında memur oldu
bi tanesi halen dgsye calışıyomuş
bi tanesi medikal firmasında calışıyo
bi tanesi ki kendisi benim eski sevgilim olur olmayasıca, babasının okulunda sözleşmeli öğretmenlik yapıyomuş, bilgisayarı acamıyodu mal, torpil işte :|
bi tanesi ankarada mamakda sözleşmeli öğretmenlik yapıyo
bi tanesi mersinde sözleşmeli öğretmenlik yapıyo
bi tanesi evlendi
bi tanesi istanbulda vitrada karo satıyo
cemaatci kızlar vardı zaten onlardan bi halt olmaz hepsi kocaya kactı...
bi tanesi cok ii fotoshopu vardı bi tasarım firmasında photoshop ve 3dmax yapıyo
bi tanesi mercedesin istanbuldaki bi şubesinde calışıyo
bi tanesi evlendi kaldığımız yurda müdür oldu
bi tanesi oto sanayide lastikcilik yapıyo
bi taneside oda benim mühendisliği kazandım, mühendis oldum...
Dipnot : Piyasada bilgisayar teknisyenliği, bilgisayar teknikerliği ve bilisayar mühendisliği diplomasına sahip nadide insanlardanım :D Lisedede bilgi işlem okudum :)
-----------------------------rene hocam bu ne tüm sınıfın çetelesini tutmuşun.
dipnot: kendini övmesen olmaz dimi:D tahribat adminiyle gurur duyuyo:D
hocam şaka bi yana peki bu adamlar ne halt yemeye bu bölüme gelmişler
yada devlet piyasaya eleman yetiştiremeyen, işlevsel olmayan bölümü ne diye açmış aq. gerçi tonla örneği var:(
çok acı bi durum aslında...
-
bende 2 yıllık bilgisayar programcılıgı bitirdim sınıf birincisi olarak 4 tane şeref belgesi aldım yurt dısında staj yaptım ama iş falan yok bi ilana baktıgım zaman mühendislik bölümünden mezun olan adamları tercih ediyolar hatta matematik bölümü mezununu bile gördüm. 2 yıllıkların yüzüne kimse bakmyo okulda ne kadar başarılı olursan ol ne kadar aktif olursan ol patronların kafasında yerleşmiş bişi var işi bileni deil ya torpilli olanı yada az ücretle calışsanı aslında tercih ediyolar bunu tartışmamız bile yanlış cünkü hiç bişi değişmicek her 2 yıllık mezunu piyasada telef olmaya devam etcek işin özeti bu ben bile artık farklı mesleklere dönmeyi düşünyorum yavaş yavaş baba meslegin yapmaya kalksam oda tır şoförü hiç çekilmez ne bok yesem bende bilmyom....
-
2 yıllık okullar boş. hiç okuma daha iyi.
programcılık konusunda da herkese sertifika verilirse olacağı budur denmiş doğru :)
kendini geliştirenler var o ayrı. adam iş görüşmesine geliyor bilge adam mezunu. birkaç soru soruyorsun kalıyor. html biliyor musun diyoruz program kendisi yapıyor programı kullanabiliyorum diyor. w3 standartlarına uygun şablon çıkartabilir misin diyoruz ilk defa duyuyorum diyor :)
web programlamayı o programı kullanabilmek sanan bir sürü gereksiz insan var.
işini doğru düzgün yapan birisi doğru düzgün işten anlayan bir firmada çalışırsa güzel maaşa çalışabilir.
işten anlamayan patronlar veya yöneticiler ciddi problem. adam iki programcı arasındaki farkı "ikiside yapabiliyor, ikiside aynı" diye kıyaslıyor ve yüksek maaş istediğinizde yol gösteriyorlar. sebep? diğeride aynı işi yapıyor :)))
ama en iyisi rene hocanın yaptığı gibi bir şekilde bilgisayar mühendisliği mezunu olmak. mezun olmak için okumaktan bahsetmiyorum, eğitimi almak isteyerek mezun olmaktan bahsediyorum. yoksa ayda 1000tl maaşla gsm bayilerinde çalışan mühendislerde tanıyoruz :)
-
malesef etiketler ülkesindeyiz.. lisans eğitimi bu konuda önemseniyor.
programcılık'ta eğitim alan birisi büyük şehirler hariç bir yerde staj yapmak için gitse .. bilgisayar toplattırırlar , win kurdururlar vs...çalışırsa da bunları yapacak.
büyükşehirlerde çalışanlar (bildiklerim üzere..) ilk 3-5 yılını karın tokluğuna verip işi öğrenmek için özünü böyle bedel ödeyerek kavrayıp kendi işini kurup geçinmeye çalışan insanlar var..
Devlet dairelerinde memur olarak bilgi-işlem departmanında istihtam olmak için kpss umutlarıyla gün geçiren insanlar var bir de..
rahat çalışma imkanı bulunan elbette devlet daireleri.Özel şirket çalışma saati, sağladığı maddi imkanlar göz önünde bulundurulursa gençliğin bir kısmı işinin sana sağlamak istemediği olanakların verdiği stresle geçmesidir..
diğer yorumlara da katılmamak elde değil ..
-
sandman bunu yazdı:
Bu ülkede önüne gelene sertifika verirsen olucagı budur.Bunun yanında bu kadar mühendise ihtiyacımız da yok.Ara eleman her zaman degerli ve önemli bir katmandır bu sebepten dolayı işlerimiz yürümüyor ya.Mühendis adam oturur herşeyi organize eder kod yazmaz.Kodu yazılımcı yazar....
-----------------------------Dostum Amerika ve avrupa ülkelerinde ara eleman ile mühendis arasındaki maaş farkı 400,500 dolar olursa sende ara eleman olmak istersin.Ama ülkemizde ara eleman 1milyar , mühendis 2,3 milyar alıyorsa sen hangisini olmak istersin??????
-
Kısa ve öz yorum yapmak istiyorum.
Türkiye'de birbok olunmaz. -
FireX bunu yazdı:
Kısa ve öz yorum yapmak istiyorum.
Türkiye'de birbok olunmaz.bayağı bir öz oldu hocam :)
yüksek lisans hatta lisans yapan bile kaçıyor zaten bu yüzden :D