Perseid Meteor Yağmuru’Nu Kaçırmayın!
-
Ağustos ayında gözlenen Perseid meteor yağmuru, 109P/Swift-Tuttle kuyrukluyıldızının artıklarının Dünya atmosferine sürtünerek yanmasıyla oluşur. Bu yıl 12-13 Ağustos gecesi gece yarısından sonra maksimuma ulaşacaktır.
Şehir ışıklarından uzak bir yerde gece boyunca saatte 40-50 kadar meteor görmek mümkündür. Perseid meteor yağmuruyla ilişkili tüm meteorlar Perseus (Kahraman) takımyıldızından geliyormuş gibi görünecektir.

Bu yüzden özellikle Perseus takımyıldızının gece boyunca yükselmesini beklemek gerekecektir. Perseus takımyıldızı, ülkemizdeki gözlemciler için gece yarısı civarında Kuzey-Doğu’dan yükselecek, bu sırada Ay da yarımaydan biraz şişkince görünerek doğacaktır.
türkçe kaynak : herhangi bir gazete
nasa kaynak : http://www.nasa.gov/connect/chat/perseids_2010.html
-
atmosfer olmayaydı kafamıza kafamıza meteor yiyecektik. Bunlar tesadüf olamaz .d.d
-
görmeyenler için up bu görsel şölen kaçırılmaz
-
En yoğun saat kaç ile kaç arası olması bekleniyor bilgin var mı ?
-
Bu yıl 12-13 Ağustos gecesi gece yarısından sonra maksimuma ulaşacaktır.
tam saat yok hocam ama 12 den 4 e kadar tam görebilirsin hava şartlarıda normal olursa diye umuyorum
-
Hacı onu okudum da mesela şimdi gece yarısı başlıycak ya. Sahurda kalktığımda da devam ediyo olucak mı ? Ona göre yani işe gidicez uykumuzdan olmayalım sabaha kadar devam edicekse :) kaçırmak da istemiyorum hani
-
11-12-13-14 günlerinde devamlı olacak bu hocam belli saatler arası değil durmadan olacak bişi ( nasa öyle diyor )
-
Peki hocam teşekkür ederim :)
-
Acaba diyarbakırda kuzey doğu neresi :)
bide bu yoğun olan saat tam kaç acaba zaten bi aydır sabaha kadar yatamıyoruz kaçırmıyalım
-
birkac yil once (6, 7 yil) gunduz gozuyle tesadufen denk gelmistim ve cok guzeldi bu sefer kacirmak istemiyorum valla sabaha kadar balkondayim :D
-
hocalar elinde güzel cihazlar olanlar video ve caps eklerse Süper olur :)