Person Of İnterest Dizisindeki Gibi Telefon Kopyalama Olabilir Mi ?
-
Diziyi izlemeyenler için anlatıyorum :
Eleman wifi veya bluetooht'u açık cep telefonlarına kendi telefonunu yakınlaştırıp telefona sızıyor ve telefona gelen mesajları, görüşmeler vs dinleyebiliyor.
iPhone ve Windows Phone'da olmaz ona eminimde, Android'de vs olabilir mi sizce ?
-
Bilgisayar direksiyonuyla nasıl uçak indirdiğini merak etmiyonda bunu ediyon hacı abi :D
0x656e tarafından 30/Oca/14 23:08 tarihinde düzenlenmiştir
Symbian S40 telefonumda Bluetooth programı vardı kullanıcı 1 kere izin verirse herşeyi yapabiliyordum mesajlar çağrı okuma telefonu kapatma vs. -
eğer bluetooth ile karşının haberi olmadan dosya kurabiliyorsa evet
biryerde denk gelmiştim bir kişi telefonunun sinyalinin geldiği yerden çevresindeki 10 metre diyelim uzaklığa kadar herkesin numarasını görebiliyordu.
hatta geçenlerde biri burada sordu cevap yazmıştım.
-
Ka1nsha bunu yazdı
Bilgisayar direksiyonuyla nasıl uçak indirdiğini merak etmiyonda bunu ediyon hacı abi :D
Symbian S40 telefonumda Bluetooth programı vardı kullanıcı 1 kere izin verirse herşeyi yapabiliyordum mesajlar çağrı okuma telefonu kapatma vs.2. sezonun başındayım spoiler vermeyin :D
-
İphone veya windows phone'da niye olmasın hocam.
http://thehackernews.com/2014/01/angry-birds-and-other-mobile-gaming_27.html
Bak adamlar oyunları bile bilgi toplamak için kullanıyor. Buna benzer, mobil uygulamalarla ilgili aynı sitede rahat 10 tane haber bulursun gene aynı kurumu içeren. Her telefon için benzer açıklar mevcut, ama android için daha fazla, kullanımı kolay olduğu için bir skiddie olarak bile rahatlıkla işini halledebiliyorsun.
Ayrıca ufak bir google araması : bluetooth vulnerabilities ile birsürü sonuç çıkıyor.
Bazı sahnelerde dizi olduğunu hissediyorusun ama genel olarak güncel olaylara dayalı giden, gayet mantıklı bir dizi.
Mesela son bölüm izlemeyenler için çok ufak bir spoiler olabilir.
spoiler
Son bölüm fbi'ın silkroad'a yaptığı baskını konu alıyordu. Önceki bölümlerden biraz spoiler, finch reyiz'in tasarladığı o virüs, stuxnet ve flame diye geçen virüs. Şuan birçoğunu hatırlamıyorum ama dizide cha0 ismini dahi gördüm ben, finch'in makinede saniyelik olarak geçiyordu cha0 ismi.
Cha0 kim dersen bu yazı dizisini okumanı tavsiye ederim. Gayet akıcı, film gibi gidiyor :)
http://ihsanaydin.net/category/onurlu-hirsizlar/
Yani dizi genel olarak güncel olaylar üzerinden gidiyor, çoğu zamanda finch'in bir sisteme nasıl girdiğine dair ufak ipuçları bırakıyorlar yada ufak açıklamalar getiriyorlar akla mantığa yatan.
-
ios ve Windows Phone 8 dışarıya kapalı işletim sistemleri.Özellikle ios tamamiyle kapalı.Apple her yeri tıkamış.Jailbreak yapınca işletim sisteminde bazı şeyleri değiştirme imkanı doğuyor.O yüzden öyle yazdım.
-
Citizen bunu yazdı
ios ve Windows Phone 8 dışarıya kapalı işletim sistemleri.Özellikle ios tamamiyle kapalı.Apple her yeri tıkamış.Jailbreak yapınca işletim sisteminde bazı şeyleri değiştirme imkanı doğuyor.O yüzden öyle yazdım.
Windowsta kapalı , linux açık ama virüs yok hocam ona takma sen :)
-
Citizen bunu yazdı
Hocam verdiğim linkte bunlar yazıyor bak.
"Aslında evet, bu bilgi yeni değil. Bunu 2008 yılında FBI’ın yürüttüğü DarkMarket operasyonunda tutuklanan Türk hacker ChaO (Çağatay Evyapan), tutuklanmadan önce verdiği röportajda söylemişti. Hatta, NSA ve diğer kurumlar için bilgisayar sistemlerinde bırakılan açıkları keşfeden hackerların, bu açıkları 50 bin dolar karşılığı sattığını dile getirmişti. ChaO’yla mail üzerinden yaptığım görüşmede verdiği bilgi şöyleydi; “FBI geçen sene sonu ve bu sene başında (2007-2008), kendilerinin online suçlarla mücadele için başkalarının bilgisayarlarını ele geçirmek için detect (belirlenemeyen) edilemeyen Trojan (Bilgisayarlardan bilgi çalmak için yerleştirilen yazılım) kullandıklarını resmi olarak açıkladı. Microsoft ilgili yasalar gereği NSA, FBI, CIA gibi kurumlara yardımcı olmak zorunda, bazı açıklar özellikle kapatılmamakta. Tabii bu gibi açıkları biz tespit ettiğimiz zaman o zaman işleri çok zorlaşmakta. Çünkü açıkları bizim kullanmamız onlara karşı operasyon yapmamız riskini meydana getirmekte ve bu onların bir hayli canlarını sıkmakta. İlgili kapatılmayan açık (yaklaşık 5 senedir!) şu anda $50,000′a satılmakta. Kişisel olarak kapatılmayacağına inanmaktayım.”
Ayrıca geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı, iphone üzerinden atılan mesajlardan günlük 200milyona yakın kopyanın nsa'e ulaştığı ortaya çıktı.
http://thehackernews.com/2014/01/nsa-admits-to-collect-200-million-text.html
Yani cha0'nun dediği gibi bu tarz sistemlerde, devlet kurumlarına hizmet amacıyla bırakılmış arka kapılar mevcut.
Spoiler son 3-5 bölümü izlemeyenler okumasın.
Finch ise zaten nsa gibi kurumlara çalışmış bi insan evladı, yani bu açıkları biliyor bunları sömürüyor. Zaten finch karakteri biraz über, her boku biliyo :P
Dizi genel olarak gayet mantık sınırları çerçevesinde, finch'te web sitesi hackleyip hacked by finch yazan bir adam değil zaten :D
Stuxnet gibi, the machine gibi ürünlerin mucidi bir adamdan bahsediliyor orda :) Sadece stuxnet üzerinde, daha önce kullanılmamış tesbit edilmemiş 4 adet zero day açık mevcuttu. Stuxnet'i özel yapan sebeplerden biriyde buydu zaten. Daha önce hiçbir virüs , solucan gibi zararlı yazılım üzerinde 4 adet zero day açıklık kullanılmamıştı. Heleki windows gibi sistemlerde, böyle bir karakterin nasıl rahatlıkla dolaşabileceğini sorun etmiyoruz zaten. Mobil içinde dediğim gibi firmalar tarafında bırakılan açıklar var. Sonuçta bu firmalar amerika lokasyonlu, seve seve o hükümete hizmet edecekler.
-
Ka1nsha bunu yazdıCitizen bunu yazdı
Windowsta kapalı , linux açık ama virüs yok hocam ona takma sen :)
aynen öyle :) bir açıklama yapılmadı dizide ama muhtemelen harold mobil sistemerde bir zero day buldu, onu exploit etti kullanıyor :D daha mantıklı açıklama bulamadım
Diziyle ilgili yorumum:
Kurguyu çok sağlam yapmışlar, gerçek yaşanmış olaylardan bahsederek gerçekçiliğini artırıyor. Bitcoinden bahsedilmesi, prism den bahsedilmesi, darknet falan.. Güncel konular da içerdiği için beğenerek izliyorum
-
yalnız dizi iyi. arada sırada büyük siteleride alıyor konu içine inceden dokunduruyor.
facebook'a takmış gibi son sezonda bi kaç kere dokundurma yaptı devam edecek gibi.
ayrıca uygulama illa ki mümkündür ama o kadar rahat olabilir mi orası mesele. sonuçta finch koskoca sistem tasarlamış yapay zekayı resmen hayata geçirmiş adam istese bütün telefonları havaya bile uçurur :F
-
Kreyzi bunu yazdı
yalnız dizi iyi. arada sırada büyük siteleride alıyor konu içine inceden dokunduruyor.
facebook'a takmış gibi son sezonda bi kaç kere dokundurma yaptı devam edecek gibi.
ayrıca uygulama illa ki mümkündür ama o kadar rahat olabilir mi orası mesele. sonuçta finch koskoca sistem tasarlamış yapay zekayı resmen hayata geçirmiş adam istese bütün telefonları havaya bile uçurur :F
http://www.youtube.com/watch?v=JbUow3PIG1E
Şu sahne çok iyiydi hocam :) facebook deyince aklıma geldi.