Person Of İnterest Dizisindeki Gibi Telefon Kopyalama Olabilir Mi ?
-
Ayazz bunu yazdıcicosz bunu yazdıfuturist bunu yazdı
eğer bluetooth ile karşının haberi olmadan dosya kurabiliyorsa evet
biryerde denk gelmiştim bir kişi telefonunun sinyalinin geldiği yerden çevresindeki 10 metre diyelim uzaklığa kadar herkesin numarasını görebiliyordu.
hatta geçenlerde biri burada sordu cevap yazmıştım.
hocam o dediğin öyle değil. sonuçta baz istasyonu ile telefon arasındaki kullanıcı kimliğin cep telefonu numaran değil farklı bir koddur. bazı sim kartların üzerinde uzunca bir kod yazar özellikle de numarasını taşıyanların sim kartlarında vardır. o koddur senin kimliğin. ama donanımsal değişiklikler yapılırsa ve cep telefonu mobil baz istasyonuna dönüştürülürse o zaman mümkün olur ki örneğine hiç denk gelmedim. daha profesyonel cihazlar var bunlarla ilgili. bir de yardımlı gps olayı var belki yazılımsal olarak gps üzerinden konum verisine ulaşabilirsin ki bu da 10 metre için değmez. zaten gps normal hava şartlarında 20-50 m sapma ile çalışıyor.
ek olarak mesela twitterda mahallende kim ne yazmış diye görebiliyorsun ya (konum verisi girilen) o olayın geçtiği alanda da böyle bir network vardır belki ordan numaraları topluyordur.
ayrıca merak edenler olursa cep telefonuyla ilgili şifreleme metodu a5 tir. a5-1 a5-2 a5-3 diye gider. 3gpp de a5-3 kullanılıyor.ki bunu kıran sadece 1 kişi gördüm o da kırık bir akademisyendi bilmem ne üniversitesinde.
yani demem o ki normal standartlarda bir telefon ile çevrendekilerin numarasını gsm umts networkunden toplayamazsın ancak farklı networklervarsa ordan alabilirsin ki bu network bluetooth değil.
hocam şöyle bir şey var: http://www.tahribat.com/Forum-Milyonlarca-Telefon-Tehlikede-181564/
bu da mı mümkün değil bluetooth ya da wi-fi dan?
ahh hocam ahh bi dikkatlice okusaydın anlayacaktın ama gözünden kaçmış olacak ki böyle bir haberi post ettin. hiç pin kodunu ve puk kodunu yanlış girip müşteri hizmetlerini aradın mı hocam? oradaki müşteri temsilcisi de bu olayı yapıyor zaten. yani bir veritabanı var ve şifreler oraya kayıtlı ordan okuyup söylemiyor sana şifreni. merkezden girilen koddan sonra telefonun kendiliğinden kapanıp açılıyor ve senden yeni pin puk tanımlamanı istiyor. orda bahsedilen operatör mesajı sana tukcell vodafone veya avea adıyla gelen operatör mesajı değil. bu bahsini ettiğin koddur. üstteki yazımda da bahsettiğim gibi standart bir telefondan bu tarz kodları çalıştıramazsın erişimi olmaz kimliğe. donanımsal değişikliklerle mobil istasyon haline getirebilirsen mümkündür. eğer sen 10 metre yakınındaki kişinin numarasını bana bulursan ya da bilgilerini kopyalayabilirsen telefonu dinlemesi benden.(yükselteç katlarıyla hazırlanmış ses devresiyle değil ).sen eğer sim kartı kırabiliyorsan istasyonsundur zaten ve veri akışını kontrol edebilirsin basit iş :) bandı bul sıçramaları yakala hop konuşmalar sende hoop mesajlar sende.yine altını çiziyorum donanımsal değişiklikler yapmadan ve son kullanıcının bir üstü olmadan bu işlem imkansız. sen istesen de telefonun buna izin vermez. terimler kullanmadan yazmaya çalıştım o yüzden düzgün bir anlatım olmadı kusuruma bakma.
-
Diziyi izlerken anladığım kadarıyla Finch yazılımları hackliyor , yada serverları
-
Forumda bir konu vardı,buna benzer.İnternet bağlantısı olmasa bile radyo dalgaları ile bilgisayarlara virüs yollayabilen bir sistem varlığı tartışılmıştı.Yeni konu açmayayım dedim.Hatırlayan var mı o konuyu ?