Pestil-Cevizli Sucuk Satan Bi Mürid Vardı
-
cevizli sucuk denilen şey, köme dir, memlekette olsam gönderirdim, zile kömesi diye geçer. markette satılanlar sert olur ve nişasta olmaz, cevizli sucuk dendiği zaman köme akla gelir, büyük yerdeysen istanbul gibi yerlerde zile kömesi bulabilirsin
-
mataramasuko bunu yazdıaliyk bunu yazdı
hocam onu bilmem ama benim dostum var kendi imalathensinde yapıp satıyor
öyle sakkaroz,glikozda kullanmaz direk halis muhlis konya toz şekerden imal eder
yardımcı olabilirim
orjinali pekmezden olur, elazığda orcik derler pahalıdır da
oops şeker sucuğu anladım :D
evet onuda imal eder hocam diyarbakır pekmezi ile yaparmesleği çünkü lokumcu :))
-
Ne oldu az bişey yerim tok tutar diye mi düşünüyon, öyleyse ulaş bana daha iyi bişey söyliyim. ;)
-
sucuk maraşta el yapımı 20 den başlıyor kg pestili bilmiyorum çarşıya imdiğimde sorarım. cevizli pekmezli sucuk. bunun bir kara sucugu var bide beyazı beyaz olan una batırılır. kara sucuk batırılmıyor
-
canım çekti valla ...
-
dj_alper
-
_CD_ bunu yazdı
dj_alper
hocam o, mesir macunu veriyor diye biliyorum
-
-
rajooonn bunu yazdı
Beyler nenem erikten ekşi hayatımda hala unutamadığım tatlardan biri olan pestil yapardı. Öyle bir şey bulabilir miyiz yav :S
Hacım bizim oralarda çok yapılır o hatta şavşat'ta satılır bile yaz aylarında babannemin kardeşi yapıyor erikten , duttan böyle mayhoş bi tadı var :) + cevizle çok güzel gidiyo bu arada :)
-
mehmetcan bunu yazdı
sucuk maraşta el yapımı 20 den başlıyor kg pestili bilmiyorum çarşıya imdiğimde sorarım. cevizli pekmezli sucuk. bunun bir kara sucugu var bide beyazı beyaz olan una batırılır. kara sucuk batırılmıyor
aslında aradığım seyın adı kral tatlısı pestili cevizli sucuğu öne attımkı ordan yola cıkalım dırekt kral tatlısı desem kımse siklemezdi :)