folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Phalcon (Veya Diğer) Framework Hakkında Önerileriniz [PHP]

Phalcon (Veya Diğer) Framework Hakkında Önerileriniz [PHP]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

@Kyr00t hocam hız olarak durumu nasıl. Bir de bir hello world için on tane comp. Çağırtmıyor demi :D yani karmaşıklaşıyormu onu soruyorum sanırım hani fwden bahsettiğimi anladın :)

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    Keyr00t bunu yazdı

Zend, symfony, codeignter kullanıp daha sonra laravele geçen biri olarak kesinlikle laravel öneriyorum. 

Routerları çok esnek. Composer gibi bir nimet var istediğin kütüphaneyi basit bir komutla dahil edebiliyorsun.

Eloquent, tek satır sql yazmadan bütün veritabanı işlerini halledebiliyor ve ilişki biçimleride çok verimli

Migration, event, queue vs. vs anlat anlat bitmez

laravel.com

laravel.gen.tr

tavsiyeme uy bana çok dua edeceksin :) sorular için yardımcı olabilirim

laravel en güzeli. Benim de tavsiyemdir. Detaylı karşılaştırma burda: http://vschart.com/compare/laravel/vs/symfony

shock56 tarafından 28/May/14 11:51 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Phalcon ile iki proje gelistirdim. Kolay, anlaşılabilir ve gerçekten hızlı fakat paylaşımlı hosting kullanıyorsan çalıştırmak için takla atıyorsun. Gerek Türkçe kaynak gerekse kolay, anlaşılabilir ve profesyonel-amatör hertürlü işte kullanabileceğin bir çatıdır Laravel. Esnekliğin dibine vuruyorsun blade çok güzel bir olay kendi ORM i var. Var oğlu var yani. Çatıyı istediğin gibi geliştir yada daralt hepsi senin elinde. -- Söyle bir ekleme yapayım "Artisian" -- Türkiye için de Laravel yükselişte bir çok firma Smyfony bilen eleman arıyor fakat Laravel biliyorsan otomatik Smyfony de biliyorsundur. Dene tarafını seç.

Şu an bi CMS üzerinde çalışıyorum, bana kalsa Laravel tercih ederim uğraştırmadan rahat rahat istediğim herşeyi yapabiliyorum ama gel gelim ki .net ile geliştiryoruz, çünkü Microsoft Gold Partner dedikleri bi olay var elimi kolumu bağlıyo :@

Fuzulli tarafından 28/May/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Fuzulli bunu yazdı

Phalcon ile iki proje gelistirdim. Kolay, anlaşılabilir ve gerçekten hızlı fakat paylaşımlı hosting kullanıyorsan çalıştırmak için takla atıyorsun. Gerek Türkçe kaynak gerekse kolay, anlaşılabilir ve profesyonel-amatör hertürlü işte kullanabileceğin bir çatıdır Laravel. Esnekliğin dibine vuruyorsun blade çok güzel bir olay kendi ORM i var. Var oğlu var yani. Çatıyı istediğin gibi geliştir yada daralt hepsi senin elinde. -- Söyle bir ekleme yapayım "Artisian" -- Türkiye için de Laravel yükselişte bir çok firma Smyfony bilen eleman arıyor fakat Laravel biliyorsan otomatik Smyfony de biliyorsundur. Dene tarafını seç.

Şu an bi CMS üzerinde çalışıyorum, bana kalsa Laravel tercih ederim uğraştırmadan rahat rahat istediğim herşeyi yapabiliyorum ama gel gelim ki .net ile geliştiryoruz, çünkü Microsoft Gold Partner dedikleri bi olay var elimi kolumu bağlıyo :@

Hosting sıkıntısı yoksa hocam? Phalconda ne gibi eksiklikşer gördün?

(laravele ikna oldum. Şimdi phalcondan vazgeçme aşaması)

Phalcon için adam akıllı kaynak var mı bildiğin?

Örnek proje falan?

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Aslında kendi frameworkün olması sana çok fazla hız katıyor istediğin yeri ile istediğin gibi oynuyorsun ancak iş piyasasına baktığında adamlar laravel vb framework bilmeni istiyorlar bu biraz kötü.

Bu arada bende fıratın yazmış olduğu bir mvc yapısı var. Onu geliştirdim sql session kütüphaneleri. Pdo ya aktardım. Öyle devam ediyorum.

Şu anda her şey harika gidiyor. 

Dostum sana gelince dediğim gibi hiç birini kullanmadım ancak benim mvc de smarty var ve harika. Başka denemedim daha iyisini biri tavvsiye edene kadar bence en iyisi bu...

Takipteyim

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

template engine olarak smarty kullan.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Hosting sıkıntısı yoksa hocam? Phalconda ne gibi eksiklikşer gördün?

(laravele ikna oldum. Şimdi phalcondan vazgeçme aşaması)

Phalcon için adam akıllı kaynak var mı bildiğin?

Örnek proje falan?

Dostum Phalcon c ile yazılmış bir php eklentisi aslında, dolayısı ile php kodu ile yazılmadığı için zendenginer yorumlamıyo, sunucu işlemcisi yorumluyo ee bu da hız veriyor sana çünkü aracı yok direk işlemci erişimi oluyo. Eklenti olunca hayli ile php e eklemen lazım bu da 10-20$ lık paylaşımlı sunucu kullananların pekde bir işine yaramıyor. O kadar dc ile çalıştım hiç birinde paylaşımlı hosting de eklendi izni vermiyo atıyolar tutuyorlar güvenlik, vps alın, falan filan.

Phalcon için en iyi kaynak tabi ingilizcen var ise kendi communitysi dir. Stackoverflow'da tag araması yaparsan olası sorunları da çok rahat çözebilirsin.

Örnek proje olayı community içinde vardı bir kaç tane banada bağa yardımcı oldu. Githud'a da göz atarsan örnek sıkıntısı çekmezsin.

Php için kendi çatını kullanmak çok daha güzel olabilir ama tek kişinin geliştirebileceği basit projeler ile vakit geçiriyorsundur ve yazdığın çatı sana yetiyordur. İlerleyen zamanlarda iyi bi firmada işe girdiğin zaman "-aaa benim çatım var onu kullanalım. Ben yıllardır kullanıyorum" dediğinde siktiri çekerler bune mk derler. Dolayisi ile sen uğraşma uğraşanların kini kullan. Adamlar kafa patlatmış yazmış binlerce adam da katkı sağlamış ve kullanmakta. Laravel yardır gitsin Sinan Eldem in Türkçeye çevirdiği 4-5 tane kitap var onlardan bir kaçını incele satın al ve öğren.

Benim tavsiyem eğer temelde mvc orm biliyorsan yada daha önce bir çatı kullanmışşsan https://leanpub.com/laravel4cookbook-tr almandır hem Laravel geliştiren Taylor reis de yazarları arasındadır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

@Fuzilli hocam sağolasın yokmu artırab tecrübe payalaşan?

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 2255 Toplam Mesaj: 19