Photoshopta Küçük Bir Yardım
-

Resim bu
Merhaba müridler ne kadar ustayım desemde bilmedik şeyler çıkıyor
şimdi ben yukarde gördünüz resimdeki arka planı kaldırdım (masa hariç) ve oraya bir ormanlık alan resmi attım
resmin orjinal durması için bardağın boş tarafının rengini yeni arkaplana göre ayarlamam lazım ama bi türlü beceremedim
her türlü fikre yardıma açığım yeterki orjinal birşey olsun çünki karşımdaki kişide resimden anlayan bir insan
şöyle bir edit: aslında güzel bir orman manzarası olsaydı fena olmazdı elimdeki beş para etmiyor :)
elimdeki manzara diye kullanacağım resimde bu

-
üstünde oynama yapacağın resmi de at da bişeyler yapmayı deneyelim hocam.
-
sadece o boş bölgeyi seç ve orayı gelen alanı farklı şekilde oluştur.. ( bunu zaten biliyosundur)
opacity düşür hafiften sonra layerin değişik görnürlüğü var ya onlarla oyna.. hatta opcity bayağı düşür o zaman anlaşılmaz.. olmadı daha sonra bulanık yap ki bardağın arkasında olduğundan sorun olmaz..
bana atsan bakardım ama müsait değilim hocam hiç..
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------sadece o boş bölgeyi seç ve orayı gelen alanı farklı şekilde oluştur.. ( bunu zaten biliyosundur)
opacity düşür hafiften sonra layerin değişik görnürlüğü var ya onlarla oyna.. hatta opcity bayağı düşür o zaman anlaşılmaz.. olmadı daha sonra bulanık yap ki bardağın arkasında olduğundan sorun olmaz..
bana atsan bakardım ama müsait değilim hocam hiç..
-----------------------------sadece o alanı seçip hue saturationdan oynadım ama acayip sırıttı bıraktım öyle
senin dediğinide tam anlamadım valla
-
uppy :)
-

-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam saolasın güzel olmuş bana bardağın boş olan üstünü nasıl ayarladın söylermisin
bende şunu yaptım ama bardağın boş kısımını saçmaladım :D

benim kullandığım resmi neden kullandığımı söylüyeyim adama atacağım yalan tam tamamıyla bu resimle uyuyor onun için kullandım :)
onuda vereyim

-
Senin yaptığın monte benimkinden güzel olmuş, sen bana anlat...
Bardağın boş kıısmın seçip şeffaflık verdim/opacity düşürdüm yani
Yalnız sendekinde perspektif hatası belli oluyor..
Bardaklar karşıdan çekilmiş fakat sen diğer resimde alt tarafa koymuşsun..
Biraz ortlara yani ufuk hattına doğru kaldır bardakları...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Senin yaptığın monte benimkinden güzel olmuş, sen bana anlat...
Bardağın boş kıısmın seçip şeffaflık verdim/opacity düşürdüm yani
Yalnız sendekinde perspektif hatası belli oluyor..
Bardaklar karşıdan çekilmiş fakat sen diğer resimde alt tarafa koymuşsun..
Biraz ortlara yani ufuk hattına doğru kaldır bardakları...
-----------------------------biliyorum perspektif hatası belli oluyor ama kaldırma işini nasıl yapcam
psd: http://www.wupload.com/file/2608621407/Bardak.psd
-
buyur kardeş bu nasıl olmuş

-
bayyx1 bunu yazdı:
-----------------------------buyur kardeş bu nasıl olmuş

-----------------------------aha işte buu :D ama tam istediğim yeri değil :) o kadarınıda halledebilirim sanırsam çok sağolun müridler Allah sizi sevdiğinize kavuştursun :D bu sıralar nerden geçiyorum bir dilenci çıkıp diyor Allah kahretsin onları zaten ayrıldım hatırlatıyorlar bide ama sizi kavuştursun :)