Photoshopta Küçük Bir Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Aşağıyı değil de daha çok karşı ve gökyüzünü gösteren bir  resime  yerleştirmen lazım..

Öyle bir resimde çoğu şey ufuk çizgisinin üstünde olacağından  resmi yerleştirmen kolay olur

Biraz aşağı biraz yukarı ayarlanır..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

Aşağıyı değil de daha çok karşı ve gökyüzünü gösteren bir  resime  yerleştirmen lazım..

Öyle bir resimde çoğu şey ufuk çizgisinin üstünde olacağından  resmi yerleştirmen kolay olur

resmin açısı sadece yatay olarak değişiyor (CTRL+T ile)

ama dikey olarak ta değiştirebilsem ufuğu tuttururum ama arkadaş sağolsun ayarladı şimdide arkaplanı düzeltsin tamamdır :)

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Anlatmak istediğim şu..

Senin bardaklıresminin bakış açısı düşük, ufuk hattı resmin ortasının ltında yani, konu objeyi alttan görüyor  ve böyle bir perspektif oluşuyor

Bunun la uyumlu olması için arka plan tesmininde böyle ufuk hattının aşağıda olduğu bir resim olması lazım ... Yoksa perspektif uyumsuzluğu ortaya çıkar

Minyatür resimler gibi olur..

senin yaptığın montede bardaklar aşağıda olduğu halde (üst bakış olmas gerekirken) alt bakış gözüküyor.. O yüzden yukarı taşımak gerekir ki. yukarıda duran bir şey aşığıdan gözükür bu da doğrudur  perspektif açısından...

bayyx1  mürit dedğim gibi pbardakları ufuk çizgisine çıkardığı için daha güzel  oturtmuş resmi...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayyx1
    bayyx1's avatar
    Erkek

Antikilller bunu yazdı:

ltcelik bunu yazdı:

resmin açısı sadece yatay olarak değişiyor (CTRL+T ile)

ama dikey olarak ta değiştirebilsem ufuğu tuttururum ama arkadaş sağolsun ayarladı şimdide arkaplanı düzeltsin tamamdır :)

buyur

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

hocam ugrasmayın bu kadar , sen orayı seçili alan yap silgi yi al degerini 50 den aşagıya düşür o alanı sil üstünden orjinalik yakalayacaksın.

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

blmrt bunu yazdı:

hocam ugrasmayın bu kadar , sen orayı seçili alan yap silgi yi al degerini 50 den aşagıya düşür o alanı sil üstünden orjinalik yakalayacaksın.

bu dahakolay bi yöntem..benim dediğimde çokkaliteli fotoysa çok hafif hataları görüyorsun sadece bu yani.. anlamışsındır heralde.. ya o fotoda arkadaki fotoğraf genişletilmiş sanki ağaç çok yayvan geldi bana yerleştirilecek foto omu gerçekte.. yoksa denemelik öğrenmeliğkmi..

senin yaptıklarında çok küçük i hata var bardakın  shoplanan bölgeleri çok hafifyamık bellietmiş ama çok detay tabi.. benm direk onlar gözüme çarptı birde o arka planın dengesizliği

Toplam Hit: 3592 Toplam Mesaj: 17