folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

bir kişide dememişki çift işletim sistemi kur açılışta hangisi lazımsa onu seçerek bilgisayarı aç. hem her iki işletim sistemindende aynı verimi alırsın

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    aksata bunu yazdı

bir kişide dememişki çift işletim sistemi kur açılışta hangisi lazımsa onu seçerek bilgisayarı aç. hem her iki işletim sistemindende aynı verimi alırsın

hocam dediğin şey farklı bir konu neden dersen photoshop lazım oldu adam pc yi kapatacak win e geçecek işlerini yapacak sonra yeniden linux u acacak pek mantıklı degil 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    aksata bunu yazdı

o zaman pesimistzombie  nin dediği daha mantıklı. linux altında win çalıştırılır mı hiç. bide o kadar ağır programları kullanacaksın.ama linux daha hafiftir.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    aksata bunu yazdı
    aksata bunu yazdı

o zaman pesimistzombie  nin dediği daha mantıklı. linux altında win çalıştırılır mı hiç. bide o kadar ağır programları kullanacaksın.ama linux daha hafiftir.

Buna bende katılıyorum , linuxta win kasabilir ama winde linux zor kasar((tabi işlemci ,ram vb.. Önemli))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

valla ben 1 senedir sadece ubuntu kullanıyorum. çok memnunum. terminale alıştıktan sonra windowsa dönmeyi hiç düşünemiyor insan.

sadece backend yazdığım için phpstorm + sublimetext + mysql workbench dışında pek bişeye ihtiyacım olmuyor.

workbench bazen sıkıntı yarattığında navicat açıyorum wine ile.

dw ne amaçla kullanıyosun bilmiyorum ama illa adobe bana lazım diyosan os x kullanmalısın.

windows php için uygun bi ortam değil.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Ben Debian öneriyorum hocam, LinuxMint ise yeni başlayanlar için ideal

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Indirdim arkadaslarubuntuyu kuracambirde VM ile win adobe.

Simdi cok kasarsa bende GIMP kullanirim.

WINE nedir tam olarak ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı
    Nvidia bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı
    THY bunu yazdı

Sen windows 10 ile tanışmamışsın ozman :D

Ya bir bilgi ver, ya da sus!

Hiç bir işe yaramayan bir yorum yapma!

avukatı değilim ama niye  gerildin bu kadar hoca

Sen niye bu kadar merak ettin hoca ?

Beyler sakin...

dhmm arkadaş, kendi durumunu anlatmış, linux a geçerse neler ile karşılaşacağını sormuş.

bu THY denen çömez de, bu arkadaşa w10 kullanmasını söylemiş.

Hadi bunu söyleyebilir, ama mesajında w10 u hangi özelliğinden dolayı önerdiğini söylememiş.

Yani boşa mesaj yazıp, işi geyiğe çevirmiş.

Ben buna kızıyorum...

Tamam bazı şeyler biliyor olabilir, w10 dan çok memnun da kalmış olabilir, bari bildiklerini ya da deneyimlerini yazsaydı...

THY nin hiç bir yorum yapmadan, bilgi katmadan, bayağı ciddi bir konuya alakasız ilgisiz bilgisiz bir mesaj yazmış olması beni kızdırdı...

Yoksa başka bir sebebi yok...

Ne demişler, söz gümüş ise sükut altındır...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Indirdim arkadaslarubuntuyu kuracambirde VM ile win adobe.

Simdi cok kasarsa bende GIMP kullanirim.

WINE nedir tam olarak ?

Wine bir geçiş aracıdır. Windows'taki çalıştırılabilir dosyaları linux üzerinde çalıştırır. Bir simulatördür elbette başarılı sonuçlar vermiyor. En azından benim kullandığım dönemler. Sanallaştırma teknolojisi gibi düşünebilirsin fakat winrarı çalıştırıp dosyalarını bizzat linux sisteminde masaüstüne çıkartabilirsin. Winede çalıştığım zamanlarda winrarı bile bir çalıştırır bir çalıştırmazdı. Küçük işler için başarılı bir araç ama görevi windows linux aracılığını yapan yazılım.

Ayrıca ben şöyle düşünüyorum ki windows üzerinde php geliştirilemez diye birşey yok. Bu yalnış bir düşünce. Sana sağlayacağı basit fonksiyonellikler dışında(fonksiyon değil) muazzam fark göremeyeceksin. PHP Linux'ta elbetteki performanslı fakat bu durum sadece sunum(production) sırasında önemli bir faktör. Ya da test sırasında önemli bir faktör. Başka bir özelliği söz konusu değil. Ki arayüz tasarımlarını adobe ürünleri ile sen yapıyorsan illa ki mac ya da windows'a ihtiyacın olacak.

Basitçe PHP geliştirme ortamını Linux ve Windows olarak karşılaştırırsak benim bilgim dahilinde dosyalama ve versiyon dışında tatmin edici birşey bulamayacaksın. Sınırları zorlayan scriptler ya da sunumu linux üzerinde yapılacak karmaşık dosya işlemlerin yoksa linux windows arasında fark yok.

Sadece bi imza..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

sanirim sana rahat batiyor :)

gerek olmadik yere bosuna ugrasma 

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
Toplam Hit: 4447 Toplam Mesaj: 47
linux