PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari
-
bir kişide dememişki çift işletim sistemi kur açılışta hangisi lazımsa onu seçerek bilgisayarı aç. hem her iki işletim sistemindende aynı verimi alırsın
-
aksata bunu yazdı
bir kişide dememişki çift işletim sistemi kur açılışta hangisi lazımsa onu seçerek bilgisayarı aç. hem her iki işletim sistemindende aynı verimi alırsın
hocam dediğin şey farklı bir konu neden dersen photoshop lazım oldu adam pc yi kapatacak win e geçecek işlerini yapacak sonra yeniden linux u acacak pek mantıklı degil
-
aksata bunu yazdı
o zaman pesimistzombie nin dediği daha mantıklı. linux altında win çalıştırılır mı hiç. bide o kadar ağır programları kullanacaksın.ama linux daha hafiftir.
-
aksata bunu yazdıaksata bunu yazdı
o zaman pesimistzombie nin dediği daha mantıklı. linux altında win çalıştırılır mı hiç. bide o kadar ağır programları kullanacaksın.ama linux daha hafiftir.
Buna bende katılıyorum , linuxta win kasabilir ama winde linux zor kasar((tabi işlemci ,ram vb.. Önemli))
-
valla ben 1 senedir sadece ubuntu kullanıyorum. çok memnunum. terminale alıştıktan sonra windowsa dönmeyi hiç düşünemiyor insan.
sadece backend yazdığım için phpstorm + sublimetext + mysql workbench dışında pek bişeye ihtiyacım olmuyor.
workbench bazen sıkıntı yarattığında navicat açıyorum wine ile.
dw ne amaçla kullanıyosun bilmiyorum ama illa adobe bana lazım diyosan os x kullanmalısın.
windows php için uygun bi ortam değil.
-
Ben Debian öneriyorum hocam, LinuxMint ise yeni başlayanlar için ideal
-
Indirdim arkadaslarubuntuyu kuracambirde VM ile win adobe.
Simdi cok kasarsa bende GIMP kullanirim.
WINE nedir tam olarak ?
-
ReyiZ bunu yazdıNvidia bunu yazdıSerYolcu bunu yazdıTHY bunu yazdı
Sen windows 10 ile tanışmamışsın ozman :D
Ya bir bilgi ver, ya da sus!
Hiç bir işe yaramayan bir yorum yapma!
avukatı değilim ama niye gerildin bu kadar hoca
Sen niye bu kadar merak ettin hoca ?
Beyler sakin...
dhmm arkadaş, kendi durumunu anlatmış, linux a geçerse neler ile karşılaşacağını sormuş.
bu THY denen çömez de, bu arkadaşa w10 kullanmasını söylemiş.
Hadi bunu söyleyebilir, ama mesajında w10 u hangi özelliğinden dolayı önerdiğini söylememiş.
Yani boşa mesaj yazıp, işi geyiğe çevirmiş.
Ben buna kızıyorum...
Tamam bazı şeyler biliyor olabilir, w10 dan çok memnun da kalmış olabilir, bari bildiklerini ya da deneyimlerini yazsaydı...
THY nin hiç bir yorum yapmadan, bilgi katmadan, bayağı ciddi bir konuya alakasız ilgisiz bilgisiz bir mesaj yazmış olması beni kızdırdı...
Yoksa başka bir sebebi yok...
Ne demişler, söz gümüş ise sükut altındır...
-
dhmm bunu yazdı
Indirdim arkadaslarubuntuyu kuracambirde VM ile win adobe.
Simdi cok kasarsa bende GIMP kullanirim.
WINE nedir tam olarak ?
Wine bir geçiş aracıdır. Windows'taki çalıştırılabilir dosyaları linux üzerinde çalıştırır. Bir simulatördür elbette başarılı sonuçlar vermiyor. En azından benim kullandığım dönemler. Sanallaştırma teknolojisi gibi düşünebilirsin fakat winrarı çalıştırıp dosyalarını bizzat linux sisteminde masaüstüne çıkartabilirsin. Winede çalıştığım zamanlarda winrarı bile bir çalıştırır bir çalıştırmazdı. Küçük işler için başarılı bir araç ama görevi windows linux aracılığını yapan yazılım.
Ayrıca ben şöyle düşünüyorum ki windows üzerinde php geliştirilemez diye birşey yok. Bu yalnış bir düşünce. Sana sağlayacağı basit fonksiyonellikler dışında(fonksiyon değil) muazzam fark göremeyeceksin. PHP Linux'ta elbetteki performanslı fakat bu durum sadece sunum(production) sırasında önemli bir faktör. Ya da test sırasında önemli bir faktör. Başka bir özelliği söz konusu değil. Ki arayüz tasarımlarını adobe ürünleri ile sen yapıyorsan illa ki mac ya da windows'a ihtiyacın olacak.
Basitçe PHP geliştirme ortamını Linux ve Windows olarak karşılaştırırsak benim bilgim dahilinde dosyalama ve versiyon dışında tatmin edici birşey bulamayacaksın. Sınırları zorlayan scriptler ya da sunumu linux üzerinde yapılacak karmaşık dosya işlemlerin yoksa linux windows arasında fark yok.
-
sanirim sana rahat batiyor :)
gerek olmadik yere bosuna ugrasma