folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Eğitimi Alan Arkadaşlar Bu Kurs Bana Ne Verebilir

Php Eğitimi Alan Arkadaşlar Bu Kurs Bana Ne Verebilir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aslında aynı şeyi diyoruz.Fakat basamak kısmı farklı.

scriptleri kurcalaması en doğrusu ama o hale gelene kadar sıkıntı çekecektir.Bütün o şablonu şunu bunu öğrendiği zaman, algoritma vs.. için (mesela kateogri mantığı) scriptlere yönelmesi laızm.

Bende bir sürü script kurcaladım. Harddiskte 300'e yakın wordpress'ten tut, en amatör ziyaretçi defterlerine kadar tonla script var.Asp, php hemde.. 

--

Nerden başlayacak ? Oturup blog için ne ypaması gerektiğini, içeriğini araştıracak.Sonra onları dallandırıp (şablon kısmını mesela), konuları bulacak (div vs..) ..

Blog'ta herhangi bir site için gereken bütün modülleri kullanıyoruz. Veritabanı, admin paneli, yorum, kategori, onaylama, tarih/saat, döngüler, if/else ve switch vs.. vs..

Bunlara bakması lazım. Fakat pat diye php olmaz.

2 ay'a kadar blog'umu açıcam. Sadece blog değil, sosyal blog kıvamında gelicek. Farklı özelliklerle. Başkalarıda yazar olucak vs.. Orda bol bol sıfırdan dökümanlar olacak.

Baktım w3school gibi birşey yok, yeltenende yok, iş başa düştü dedim.Büyük bir proje düşünüyorum. birden ona girmemek için blog kodluyorum ve alt yapısında bunları kullanıcam. Yani bir blog ama bildiğiniz blog değil, farklı birşey olacak.

O yüzden 2 ay daha beklemeyi öneririm (aslında önümüzdeki ay hazır, 2-3 mart gibi)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şimdi iyi hoşta hocam bende temel yokki inşaat yapim örnek rel="stylesheet" mantığı nedir diye arayınca binlerce kaynak çıkıyo yada define("IN_MYBB", 1); define('THIS_SCRIPT', 'editpost.php'); $templatelist = "editpost,previewpost,redirect_postedited,loginbox,posticons,changeuserbox,attachment,posticons,codebuttons,smilieinsert,post_attachments_attachment_postinsert,post_attachments_attachment_mod_approve,post_attachments_attachment_unapproved,post_attachments_attachment_mod_unapprove,post_attachments_attachment,post_attachments_new,post_attachments,newthread_postpoll,editpost_disablesmilies,post_subscription_method"; require_once "./global.php"; require_once MYBB_ROOT."inc/functions_post.php"; require_once MYBB_ROOT."inc/functions_upload.php";

Demiş mesala burada require_once mesala buna mantık yürütüğümde diyo ki önce /global.php"; yi oku sonra require_once MYBB_ROOT."inc/functions_post.php";buradaki functionsn_post.php ye bağlan gerekli functionsn oku ve require_once MYBB_ROOT."inc/functions_upload.php"; buraya ilet gibi

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında aynı şeyi diyoruz.Fakat basamak kısmı farklı.

scriptleri kurcalaması en doğrusu ama o hale gelene kadar sıkıntı çekecektir.Bütün o şablonu şunu bunu öğrendiği zaman, algoritma vs.. için (mesela kateogri mantığı) scriptlere yönelmesi laızm.

Bende bir sürü script kurcaladım. Harddiskte 300'e yakın wordpress'ten tut, en amatör ziyaretçi defterlerine kadar tonla script var.Asp, php hemde.. 

--

Nerden başlayacak ? Oturup blog için ne ypaması gerektiğini, içeriğini araştıracak.Sonra onları dallandırıp (şablon kısmını mesela), konuları bulacak (div vs..) ..

Blog'ta herhangi bir site için gereken bütün modülleri kullanıyoruz. Veritabanı, admin paneli, yorum, kategori, onaylama, tarih/saat, döngüler, if/else ve switch vs.. vs..

Bunlara bakması lazım. Fakat pat diye php olmaz.

2 ay'a kadar blog'umu açıcam. Sadece blog değil, sosyal blog kıvamında gelicek. Farklı özelliklerle. Başkalarıda yazar olucak vs.. Orda bol bol sıfırdan dökümanlar olacak.

Baktım w3school gibi birşey yok, yeltenende yok, iş başa düştü dedim.Büyük bir proje düşünüyorum. birden ona girmemek için blog kodluyorum ve alt yapısında bunları kullanıcam. Yani bir blog ama bildiğiniz blog değil, farklı birşey olacak.

O yüzden 2 ay daha beklemeyi öneririm (aslında önümüzdeki ay hazır, 2-3 mart gibi)

daha ne diyimki ben yaa :) işte bu dediklerini adamlar tek kitapta toplamış o dediğim ingilizce kitapta. @mycity: otur çalış hacı :|

@zumsuk: tasarımla ilgili yorum istediğin projedemi olucak dediklerin? tam hatırlamıyorum ama hani sade bi tasarımın vardı bi ara paylaşmıştın adresini bikaç ay falan önce, 3 tane dikdörtgen buton vardı sayfanın ortasında üstte... Güzel olur, birde içerik güzel olursa mükemmel olur (:

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

sen 0 dan başlıycan  gidip scripti açıp yorumlamaya çalışmayacan. googleye yaz php ye yeni başlayanlar için eğitim seni. yada gir w3schoola ilk dersten başla. ayrıca senin verdiğin değişken tanımlama. aynı olayın 2-3 farklı yolu vardır mesela ben define yi hiç kullanmam $asd= 'sdfg'; diye tanımlarım direk

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

daha ne diyimki ben yaa :) işte bu dediklerini adamlar tek kitapta toplamış o dediğim ingilizce kitapta. @mycity: otur çalış hacı :|

@zumsuk: tasarımla ilgili yorum istediğin projedemi olucak dediklerin? tam hatırlamıyorum ama hani sade bi tasarımın vardı bi ara paylaşmıştın adresini bikaç ay falan önce, 3 tane dikdörtgen buton vardı sayfanın ortasında üstte... Güzel olur, birde içerik güzel olursa mükemmel olur (:

açıkça söyliyim, programlama vs.. konusunda Türkçe bi skm bulamıyorum. Yarım yamalak ingilizcem stackoverflow'da ve w3school'da gelişti.

Evet o tasarımın benzeri geliyor.Kolay, basit, sade, şık... Kafa karıştırıcı herşeyden uzaklaşmaya çalıştım. İçerik nasıl olacak ? Ben gönderi yollayacağım. Açtığım konular var tbtde onlar gibi olacak. Birde sıfırdan seriler olacak. Php, html, css, javascript, python konularında sıfırdan adım adım gidicem.

Ev arkadaşım şu anda html+css kasıyor ve içerik problemi yaşıyor.Reel hayatta da birlikte olduğumuz için yaşadığı sorunları çözücem, kafasını karıştığı noktaları falan görüp ona göre anlatıcam.

Tabi tbt den bir kaç kişi orda yazı yayınlayabilir (teknik olarak her üye gönderi yollayabilir, yolladıkça saygınlık durumu artıcak ve bir süre sonra yolladığı kategorideki konular için düzenleme, silme, yorumları silme vs.. gibi hakları otomatik olacak).

Ayrıca sevilen yazarları takip etme gibi bir sürü şey olacak.Sosyal blog + wiki + forum ... farklı birşey olarak gelecek.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

açıkça söyliyim, programlama vs.. konusunda Türkçe bi skm bulamıyorum. Yarım yamalak ingilizcem stackoverflow'da ve w3school'da gelişti.

Evet o tasarımın benzeri geliyor.Kolay, basit, sade, şık... Kafa karıştırıcı herşeyden uzaklaşmaya çalıştım. İçerik nasıl olacak ? Ben gönderi yollayacağım. Açtığım konular var tbtde onlar gibi olacak. Birde sıfırdan seriler olacak. Php, html, css, javascript, python konularında sıfırdan adım adım gidicem.

Ev arkadaşım şu anda html+css kasıyor ve içerik problemi yaşıyor.Reel hayatta da birlikte olduğumuz için yaşadığı sorunları çözücem, kafasını karıştığı noktaları falan görüp ona göre anlatıcam.

Tabi tbt den bir kaç kişi orda yazı yayınlayabilir (teknik olarak her üye gönderi yollayabilir, yolladıkça saygınlık durumu artıcak ve bir süre sonra yolladığı kategorideki konular için düzenleme, silme, yorumları silme vs.. gibi hakları otomatik olacak).

Ayrıca sevilen yazarları takip etme gibi bir sürü şey olacak.Sosyal blog + wiki + forum ... farklı birşey olarak gelecek.

Türkçe kaynak var, googlea yazınca çok yazı geliyor ama boş,orta seviye konular bi miktar,ileri seviye konular hiçe yakın. İleri seviye konular,ipuçları falan çok iş görür çok tutulur. Mesela multithreading konusunda bikaç yazı okumuştum ama tam olarak anlayamadım, regex konusunda araştırma yaptım regex modeli oluşturma kullanma falan kolaylığını gördüm(30satır replace ile yapılacak olan şeyden çok daha fazlasını tek satırda halledebiliyoruz) ama yarım yamalak anlatımlar yüzünden tam olarak kullanamadım bir türlü..bu tarz şeyler müthiş olur :)

Bunun dışında çeviri yazılar kitaplar falan olabilir zamanla. http://www.qtturk.tk/ şuradaki kitabı bizim okuldan biri çevirmiş takdir ettim.

http://derindelimavi.blogspot.com/   şu blogda opencvyi gördüm ilk defa ve acayip hoşuma gitti. Buradaki gibi videolu tanıtımlar olabilir hangi dille neler yapabilirsiniz gibi :)

http://www.mutasyon.net/   buradan hakkı öcalın dökümanını indirip öğrenmiştim htmli. Exe dosyasından chmlerde olduğu gibi adım adım ilerleyerek anlatıyodu çok basit ve sadeydi. Detaylı aşırı ayrıntılı değilde herşeyi seviye seviye anlatsa daha iyi olur.

Fikrin güzel,bakalım neler olacak :)

@mycity: uzunca bişeyler yazmıştım ama maalesef "ipadresidegis(mis/ti)" :/

:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hast
    Hast's avatar
    Erkek

verdiğin linlerden gördüğüm kadarı ile

facebook uygulaması ve twitter uygulaması öğretiyorlar ama php öğretmiyorlar çünki linki ni koymamışsın,:) mu ?

bu uygulamaları oluştura bilmek için zaten php bilmene gerek bile yok :) zaten bunu birileri hazır olarak internete koyuyor facebook uygulaması oluştururken kullanıcının bilgilerini çeken ve uygulamaya izin ver felan dedirten kısım hazır script kesinlikle bunu vericekler sana çünki bu gün en büyük uygulama geliştiriciler bile onu kullanıyor. ki facebookda bunu öneriyor zaten..  http://developers.facebook.com/docs/sdks/ den kurcalıya bilirsin..

Css html için kursa zaten gerek yok öyle birşeye gerekte yok :) dreamweaver gibi editörler sağolsun elle istediğin gibi yerleştiriyorsun, sorun çıkıncada googlede bir aratma işlem tamamdır.

java script bir dil bile değil işin doğrusu adı üstünde java script herhangi bir dil biliyorsan özelliklede ECMA türevi bir dil js yi 10 dk da çözersin kursta büyük ihtimalle gidince sana 2 link 3-5 de dosya vercekler ve 10 tane fonksiyon kullanmayı öğreticekler verecekleri dosyalar  jquery olucak.....

Twitter dede facebook gibi bir SDk vardır mutlaka oraya uygulama varmı yahu ?!?!?! :)

bütün bunları geçersek php bilen birisi oturup çok güzel bir şekilde facebook uygulaması yaza bilir, adobe flash action script 2.0 veya 3.0 bilen biriside php bilmeden oturup facebook uygulaması yazabilir, java script bilen biriside php bilmeden bu işi yapabilir... facebook uygulaması olayı esas senin yazılım bilgine bakar, onuda öğretmiyorlar anladığım kadarı ile...

hani facebook uygulama geliştirme dediği neki bunların ? san ane öğreticeker ?? facebook uygulaam geliştirme desen milyon tana link çıkıyor olmadı kitabı var 20 tl ben almıştım işimede çok yaradı..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hast bunu yazdı:

verdiğin linlerden gördüğüm kadarı ile

facebook uygulaması ve twitter uygulaması öğretiyorlar ama php öğretmiyorlar çünki linki ni koymamışsın,:) mu ?

bu uygulamaları oluştura bilmek için zaten php bilmene gerek bile yok :) zaten bunu birileri hazır olarak internete koyuyor facebook uygulaması oluştururken kullanıcının bilgilerini çeken ve uygulamaya izin ver felan dedirten kısım hazır script kesinlikle bunu vericekler sana çünki bu gün en büyük uygulama geliştiriciler bile onu kullanıyor. ki facebookda bunu öneriyor zaten..  http://developers.facebook.com/docs/sdks/ den kurcalıya bilirsin..

Css html için kursa zaten gerek yok öyle birşeye gerekte yok :) dreamweaver gibi editörler sağolsun elle istediğin gibi yerleştiriyorsun, sorun çıkıncada googlede bir aratma işlem tamamdır.

java script bir dil bile değil işin doğrusu adı üstünde java script herhangi bir dil biliyorsan özelliklede ECMA türevi bir dil js yi 10 dk da çözersin kursta büyük ihtimalle gidince sana 2 link 3-5 de dosya vercekler ve 10 tane fonksiyon kullanmayı öğreticekler verecekleri dosyalar  jquery olucak.....

Twitter dede facebook gibi bir SDk vardır mutlaka oraya uygulama varmı yahu ?!?!?! :)

bütün bunları geçersek php bilen birisi oturup çok güzel bir şekilde facebook uygulaması yaza bilir, adobe flash action script 2.0 veya 3.0 bilen biriside php bilmeden oturup facebook uygulaması yazabilir, java script bilen biriside php bilmeden bu işi yapabilir... facebook uygulaması olayı esas senin yazılım bilgine bakar, onuda öğretmiyorlar anladığım kadarı ile...

hani facebook uygulama geliştirme dediği neki bunların ? san ane öğreticeker ?? facebook uygulaam geliştirme desen milyon tana link çıkıyor olmadı kitabı var 20 tl ben almıştım işimede çok yaradı..

Ama adamlar diyorki hocam sizi 1 yıl belkide 2 yıl içinde bir alış veriş sitesi veya blog şahsi site kurumsal siteler tasarlaya bilcek konuma getiriyoruz diyorlar

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kusura bakmada bu işi table ile mi yapacaklar ? table bitti artık.Divler vardı onlarda bitti html5 ile..Artık farklı sistemler var.

Dinazor çağınan kalma işlerle olmaz.

Bak dünyada c yerine python ile programlamaya giriş dersine yeni başladı.Türkiye de tek yeditepe veriyormuş galba. Ben yıllardır yırtınıyorum orda burda... Algoritma ve programlama mantığı için python yada javascript ile başlasınlar diye.

Bu tarz okul, kurumsal yerlerde vs.. yeniliklerin işlenmesi geç sürer. Yenilikleri takip edemediğin sürecede alışveriş sitesi tasarlanmaz.

--

2 senede alışveriş sitesi tasarlayacak konuma getireceklerse yazık.

Ben qbasic, pascal, delphi, html, css, asp ile uğraşmaya başlamıştım programlamaya heves ettiğim 2 senede. Kaynaklar sınırlı (tbt) ve ingilizcem yoktu. Kendiniz başlayın, foruma sorun, ceviz.net'e bakın, forumda bilen adamlara özel mesaj atın.

Bunları yemeyin.Hea gaz olur mu ? olur. Evde spor yapmak işle, spor salonunda spor yapmak farklı. Fakat istek varsa her türlü yaparsın.İStek yoksa, spor salonuna 2 ay gidip bırakırsın.

Takılma derim bunlara.

--

https://expertakademi.adobeconnect.com/_a952589297/p6aw8655qv7/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal

şuraya bak, herif çağ dışı html sayfası üretiyor. Html5 diye bas bas bağırıyor herkes.Proje belki 2023 yılında tamamlanaak ama bana kalırsa 5 seneye kadar bir sürü şey html5 uyumlu olacak.ARtık insanlar öyle kodlama yapacak.

Sende 5 sene içinde anca profesyonel hale geleceğinden ; neden eski sistemi öğretip üstüne bir yük daha bindiriyorlar ? temiz, sade, harika sistem var html5..

Bence kendilerininde haberi yok html5'ten. off of iyice uyuz oldum şu kurslara, öğretmenlere.. herif bide table ile yapıyor.Table ne lan ? bu devirde table mı kaldı ? neyse daha fazla bakmicam bu konuya... 

Önceden orta okul çocuklarının hiç bir güvenlik önlemi almadan yaptığı sitelerden yakınırdım (100-200 lira hemde) , şimdi onlar büyüdü kurs vermeye başladı ey maaşallah.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Abi ben 2012 yılında herhangi bir şeyin kursuna para verilmesine karşıyım. Netekim hiç kursa falan gitmedim. İnternet çağındayız. Elde edebileceğin bütün bilgiler önünde hazır. Yukarıda birisinin de dediği gibi; içinde olacak. Ben php'ye ilk başladığımda o zamanlar çalıştığım bilgisayarcıdaki patronum her gün ödev verirdi, mesela yarına asal sayıları listeleyen bir script yaz getir vb. gibi. Ben evde o site senin, bu site benim debelene debelene kurcalarken kaptım olayı. Zaten patronum da php bilmiyordu.

while (1<2)
Toplam Hit: 4743 Toplam Mesaj: 43