Php İle Tüm Kayıtları Sıralamak ?
-
. php ye yeni başladım arkadaşlar takıldığım bir nokta var sizden yardım isteyecegim. db de arac isimli bir tablom var. İçerisindeki tüm aracların sadece marka model yakıt türü olarak listeleyecegım. ama yapamıyorum tek bir kayıt(en son) geliyor. Tüm yaptıgım kayıtları nasıl alt alta sıralayabilirim?
$Sira = mysql_num_rows(mysql_query("select * From arac"));
$VeriCek = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from arac where id='$Sira'"));
$Sira ile toplam kayıt sayısını cıkartmıstım burdan yola cıkmaya calıstım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
$VeriCek = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from arac")); hepsini çıkartır zaten :|
edit büdüt: ama döngüye sokman gerekmekte mesela şu şekil
$mysqlquery=mysql_query("select * from arac");
while($VeriCek=mysql_fetch_array($mysqlquery)){
$id=$VeriCek['id'];
$model=$VeriCek['model'];
}
-
hepsi zaten cıkıyo hocam senin yazdıgın da ilk kayıdı gosterıyor. ama ben sayfada tüm aracların alt alta sıralanmasını ıstıyorum
-
Halletinmi hocam ?
-
hocam döngüye sokup çıkartırsan hepsini listeler
-
Halledemedim @ CasTeaL
döngüyü kuramadım hocam bi yerde kaıyıo beceremedim diyebilriz
-
EmrahOzgur bunu yazdı:
-----------------------------
Halledemedim @ CasTeaL
döngüyü kuramadım hocam bi yerde kaıyıo beceremedim diyebilriz
-----------------------------ne yapıyor hocam ? hatamı veriyo ? sayfa boş mu çıkıyo ?
$mysqlquery=mysql_query("select * from arac order by id DESC");
while($VeriCek=mysql_fetch_array($mysqlquery)){
$id=$VeriCek['id'];
$model=$VeriCek['model'];
echo $model;
}
diye denermisin
-
@
CasTeaL
Hocam ilgine sagol aldı aracları ama ben bunları marka model olarak tablolamak istiyorum
örn:
Hyundai Accent Era
Renault Clio
Peugeot 106 şeklinde..
-
// Bu çoklu çekim için
$VeriCek = mysql_query("select * from arac");
// if(mysql_num_rows($VeriCek) > 0){ burayı eklersen en sonda kapat bunu eklmesende çalışır bunu ekliyorum çünkü tabloda her hangi bi şey kayıtlı ise getirsin.
While($yaz=mysql_fetch_array($VeriCek)){
$marka = $yaz["marka"];
$model = $yaz["model"];
$yakitturu = $yaz["yakitturu"];kodlar buraya gelsin yazacakların
}
// } eğer yukardakini eklersen
----------------------
// Bu tekli çekim için
$id = $_Get["id"]; bunu sen tarayıcı ile göndertiyorsun yani ... www.asd.com/sayfa.php?Git=Arabalar&(((id=10 ))) bu şekilde bir link oluşturacaksın ve bu sayfaya yönlendireceksin sonra bu sayfada yukarıdaki gibi çekecek bunu ve db de arayacak ok kardşim
ayrıca bu id lerin hepsini htmlspecialchars(); yada htmlentities gibi şeylerle koruma altına al yada
if($id !=Numericik ) kodu tam hatırlamıyorumşimi bu tarz şeylerle koruma altına al..
$VeriCek = mysql_query("select * from arac where id='$id'");
// if(mysql_num_rows($sor) > 0){ burayı eklersen en sonda kapat bunu eklmesende çalışır bunu ekliyorum çünkü böyle bir id var ise bilgileri getirsin
$yaz=mysql_fetch_array($VeriCek);
$marka = $yaz["marka"];
$model = $yaz["model"];
$yakitturu = $yaz["yakitturu"];yazdıracaklarını yazdır.
-----------------------------------------
$Sira = mysql_num_rows(mysql_query("select * From arac"));
$VeriCek = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from arac where id='$Sira'"));
böyle bir kod olmaz $veriçek in en sonunda id ye $sira çekmişsin olurmu böyle hiç
bo kodun yorumu şöyle olur şu tablomu seç ve şurdaki id deki bilgileri yazdır.. ama sen ne yapmışsın bu tabloya bğlan ve
$sirayı id li bilgiyi çek peki $sira ne ? orda ise farklı bi işlem var kaçtane bilgi var saydırıyorsun mesela
ok dikkat et kolay gelsin
-
EmrahOzgur bunu yazdı:
@
CasTeaL
Hocam ilgine sagol aldı aracları ama ben bunları marka model olarak tablolamak istiyorum
örn:
Hyundai Accent Era
Renault Clio
Peugeot 106 şeklinde..
-----------------------------Hocam marka olarakta çekmek istiyorsan bir tane daha $vericek değişkeni ekleyeceksin.
örn ;
$marka = $vericek['marka'];
-
EmrahOzgur bunu yazdı:
hepsi zaten cıkıyo hocam senin yazdıgın da ilk kayıdı gosterıyor. ama ben sayfada tüm aracların alt alta sıralanmasını ıstıyorum
-----------------------------while döngüsüne gir oku benim attığım mesajı :) direk copy paste yap çalışır durumda :)