folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder "PHP" Rüzgarı Başlıyor !

"PHP" Rüzgarı Başlıyor !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

@zumsuk 'un benimle paylastığı yepyeni özel bir Türkçe kaynak.

http://mfyz.com/?/dokumanlar/php/

Orta seviyeye uygun gelişmiş örnekli dökümanlar içermektedir.

Ek olarak Seçkin yayınlarının e-bookunu sizlerle paylasmak istiyorum. Açıkçası bu kaynağı pek bir yerde bulabileceğinizi sanmıyorum :

Kendi rapid preme upload ettim ; Türkçe e-booktur .

Amacımız "PHP" Rüzgarı Başlıyor ! ' konumuzu en iyi , en güzel kaynaklarla zenginleştirmek , ve bunu linklerini üye olmayan saklamayan tahribat.com üzerinde yapmak. Elimde müthiş derlemeler bulunmakta şuan. Yavaş yavaş hepsini buradan paylaşıcam.

Ve işte o seçkin yayınlarının piyasada 500 küsür sayfaya yakın kitap olarak satılan ürününün e-book hali:

Rapidshare :  http://rapidshare.com/files/294337592/PHP_ve_MYSQL_-_Seckin_Yay_428_Sayfa.rar

* * *

Not1 : Konuda diğer arkadaşlardan pek destek göremiyoruz , açıkçası ne kadar çok kişi katkıda bulunursa o kadar iyidir. @zumsuk hocam ve ben elimizden geleni yapıyoruz fakat belki sizde az kişide bulunan bir kaynak vardır ve paylasmak istersiniz. İşte tam yeri burası.

Not2:  Çalışmalara başlayan var mı ? Nasıl gidiyor?

Not3:  PHP ile şu an bir proje üzerinde çalışan var mı ? Kısa olarak detaylarını şöyle bir geçebilir mi?

Not4 :  Tahribat'ın o eski günleri (programlama , güvenlik , araştırma ruhu gibi kavramların olduğu) geliyor mu dersiniz?

* * *

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

ben başlıyacağım bu hafta içi :)

az biraz bilgim vardı zaten. bu hafta bi z.defteri filan yaparım :P sonra bi haber scripti ile devam ederim :D öle gider. dökümanlar için tşkler. :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

@FOXXLY , rica ederim.

Paylaştığım kaynaklardan birebir kendim de faydalanıyorum arkadaşlar. Her yerde bulabileceğiniz tarzda olanlardan ziyade içinde ufkunuzu açabilecek , anlatım ve uygulamalı örnekleri barındıran , takıldığınızda size yardımcı olabiliecek ya da yeniyseniz size baştan itibaren temeli verebilecek kaynaklar.

Kolay gelsin herkese.

Ayrıca bir üst mesajımda bazı notlar girmiştim. Onları okuyup yönelttiğim sorulara cevap verebilecek arkadaşlar bizi çok sevindiricek. İyi günler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Hadi Bende de Destek ....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

Çok teşekkürler. Somut katkılarını bekliyoruz hocam. Sen de bu forumdaki arkadaşlara yardımcı olmayı çok isteyen birisin , biliyorum konularından.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    RootB bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

Çok teşekkürler. Somut katkılarını bekliyoruz hocam. Sen de bu forumdaki arkadaşlara yardımcı olmayı çok isteyen birisin , biliyorum konularından.

Döküman isteğinde bulunabiliyorsak ben PHP CLI kurulum, giriş dersi istiyorum :)

Soru1: İşin içine Flash da katabiliyormuyuz yoksa sadece PHP mi?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

Döküman isteğinde bulunabiliyorsak ben PHP CLI kurulum, giriş dersi istiyorum :)

CLI konusunda daha önce araştırma yapmadım , PHP'nin komut satırından çalıştırılması gibi bir şey olarak düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim.

Soru1'e gelince , CLI ile ilgili bahsediyorsan bu konuda bilgim yok hocam. Bu arada elinde PHP notları , PHP e-book , PHP [ x konusunu detaylı anlatan ] e-book tarzında paylaşılası şeyler varsa onları bekliyorum hocam.

Var ama upload etme şansım yok diyorsan bizzat senden alıp benim RS'ye yükleyip paylaşabiliriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    RootB bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

CLI konusunda daha önce araştırma yapmadım , PHP'nin komut satırından çalıştırılması gibi bir şey olarak düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim.

Soru1'e gelince , CLI ile ilgili bahsediyorsan bu konuda bilgim yok hocam. Bu arada elinde PHP notları , PHP e-book , PHP [ x konusunu detaylı anlatan ] e-book tarzında paylaşılası şeyler varsa onları bekliyorum hocam.

Var ama upload etme şansım yok diyorsan bizzat senden alıp benim RS'ye yükleyip paylaşabiliriz.

Dediğin gibi PHP nin komut satırından çalıştırılması ...

CLI konusunu istememin sebebi, Server kısmı PHP CLI, Client Kısmı Flash olan bir Chat Uygulaması Yapmak için Döküman hazırlayacaktım, Ama tabi ilk önce İnsanların bu konuya bir giriş yapması lazım,

Yine dediğin gibi upload şansım yok çünkü 3G ile bağlanıyorum, Bulabilirsen, Flash and PHP Bible e-book u var Matthew Keefe in, İyi bir kitaptır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    RootB bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

Dediğin gibi PHP nin komut satırından çalıştırılması ...

CLI konusunu istememin sebebi, Server kısmı PHP CLI, Client Kısmı Flash olan bir Chat Uygulaması Yapmak için Döküman hazırlayacaktım, Ama tabi ilk önce İnsanların bu konuya bir giriş yapması lazım,

Yine dediğin gibi upload şansım yok çünkü 3G ile bağlanıyorum, Bulabilirsen, Flash and PHP Bible e-book u var Matthew Keefe in, İyi bir kitaptır...

Yok ben bu konu ile ilgili değil , bunun dışında  PHP notları , PHP e-book , PHP [ x konusunu detaylı anlatan ] e-book tarzında paylaşılası şeyler varsa onları bekliyorum hocam. diye yazmıştım.Şu an paylaşma imkanın yokmuş. Varsa dediğim türden şeyler kaynak linkler verebilirsen seviniriz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Sayı tek mi çift mi?

Forumda bir arkadaşın ricası üzerine yazdım , PHP ile yapıldığı için bu konu altında da yazayım.

+ + + + +

2 adet sayfadan oluşuyor. Form sayfası ve işlem sayfası.

index.php , islem.php

index.php kodları ; http://sudrap.org/paste/text/1806/

islem.php kodları  :http://sudrap.org/paste/text/1807/

Forma girilen değer sayı değilse sayı olmadığını belirtiyor.

Sayı ise tek mi çift mi olduğunu söylüyor.

Çalışır halini görmek için tıklayınız.

Umarım işine yarar.

Toplam Hit: 16278 Toplam Mesaj: 113