Pilot Olmak Hakkında Net Bir Soru.
-
gerekli sitelere baktım, forumdaki eski konuları gözden gecirdim fakat cevaplar birden fazla yönlü.
benim sormak istedigim su, belirli mühendisliklerin lisans egitimlerini tamamlayan kisiler, THY'nin kursuna girip ücretsiz egitim alabilir mi ?
tabii onların önceden yaptıgı ingilizce veya diger sınavları + mülakatları gecmeye hak kazandıktan sonra ?
"torpil var" vs. yazmanıza gerek yok, orası beni ilgilendirmiyor.
kimisi demis ki "pilotaj bölümünü kazanmak ya da özel kursa parayı basmak dısında mühendislik bölümünü bitirip ücretsiz egitim alabilirsin."
kimisi de "mühendisligi bitirip gerekli sınavları gecsen bile ucus egitimini almak icin THY'ye parayı basacaksın."
hangisi dogru acaba ?
rene'nin yazdıgına göre ücretsiz ama baska birisi de bir tanıdıgının mühendislik bitirdikten sonra THY'nin paralı kursuna gittigini yazmıs.
ya da kilit nokta ATPL ve diger sertifikaların alınması mı ? yani o sertifikaları almak icin özel kurslara seve seve para mı ödemek zorundasın ?
yanıtlar icin simdiden tesekkürler.
-
hocam ucretsiz gidebilirsin tabi lakin mulakati dereceyle gecmen lazim oda cok nadir bir sey
mulakatlari normal gecersen parayla gidebilirsin
direk para basmak uerne akbank la yda thy ile anlasip pilot oldugunda maasindan keserler
birde thy sana 15 sene zorunlu calisma anlasmasi imzalatir(15 SENE DEGISEBILIR SAYIDANPEK EMIN DEGILIM)
thy yerine baska ozellerde alma derim
cunku o zman senden pratik istiyicekler. o zman egitime verdigin para kadar smilatore vercen
thyden gidersen direk aliolar pratiksiz
lakin artik muhendis cikislilarin nemi biraz daha az cunku thy kendi unvsinni anadolu ve ozyegin unvden cikanlari ilk siraya koyyorlar onceden bole bir sey yoktu
-
abicim thy dönem dönem mühendislik fakültesi mezunlarından thy akademi adı verdiği bünyesinde kişiler alarak bunları floridadada ve turkiyede yetiştirmekte .
aynı zamanda aydında kapalı olan bir havalimanını dhmi thy e devretti diye biliyorum zaten thy bu olayı bir süredir düşünmekte idi.
mühendis olmana gerek yok .
bu eğitimi ücretsiz veren anadolu vardı birtek onda sınavlar sınavlar barajı geçmen yeterli olmuyor üniversite sınavında cunku ne olursa olsun barajı henuz aşmış olan bir kişi adamların yetenek sınavlarını zaten yapamaz durumda oluyor genelde.
tr de sabiha gökçende standart lisansını alırsın ardından shgmi de brove alırsın lisans yükseltirsin ticari lisans alırsın vs vs
yada yurtdışı eğitimi.
pilot arkadaşlarımla görüştüreyim diyecegım boşuna zaman kaybı olacak sen shgmi i ara maıl at faks ceks posta yoluyla ulaş bilgi edinme kanununa göre uygun bir dilekçe yaz tüm sorularını cevaplarlar.
ücretsiz alamıyorsun birisi bedava eğitim filan demişte yok öyle birşey. thy anca planör eğitimi veriyor oda sana ücretsiz vermez gidicen kuruma yardım edicen bağış toplucan deri toplucan lokma dökülecek başında durucan vs vs
sabihada ki eğitim zaten thk nın yıne ücretli lisansları hatırlamıyorum pek ama ppl a dan başlıyordu uçuş sürene göre filan gece uçuş ticari uçuş vs vs artıyor
ücretsiz eğitim yok
-
sosyopatmanik bunu yazdı
ücretsiz alamıyorsun birisi bedava eğitim filan demişte yok öyle birşey. thy anca planör eğitimi veriyor oda sana ücretsiz vermez gidicen kuruma yardım edicen bağış toplucan deri toplucan lokma dökülecek başında durucan vs vs
thk veriyor planör eğitimi thy değil. ve ben de şu şekil biliyorum, sağlık şartlarını sağlayan (psikolojik fizyolojik) üstüne mülakatları ve sınavı geçenleri thy 10-15 sene kendi bünyesinde pilot olmak kaydıyla ücretsiz olarak gönderiyor, sonra 15 sene boyu maaşından kesiyor bir kısmını. bana da bir abi söylemişti mühendislik okuyorsan düşün falan diye. tam bilgi sahibi değilim.
-
ben de ek bilgi vermek isterim. thk üniversitesi var. bu sene pilotaj yüksek lisans eğitimi vermeye başladı. $75000 i bastırıp 2 sene okuyup yüksek pilot olabiliyorsun. tabi "type" eğitimleri var daha sonra ama o konuda bilgi sahibi değilim, onlar da paralı çoğu zaman. geçmen gereken 1-2 sınav daha var daha sonra... zor ve pahallı bir süreç.
-
pilotlarda iş bulamama sıkıntısı olur mu, mesela ben özyeğin yada anadolu ünisinden mezun oldum diyelim, kesin iş bulurmuyum. Eskiden anadolu torpil çok işliyordu galiba ama şimdi mf4 ile alıyor sanırsam.
-
Bende zaten reneye sor diyecektim zaten sormuşsun. aga rene bu işin tam içindeki adam. Planör eğitimleri falan almıştı kendisi eskişehirde. o yüzden o ne diyorsa onun sözüne güven derim ben.
-
Herşeyden önce çok sağlam sağlık kuralalrı var.
Eğer sağlığın iyi değilse hafif kilo fazlan varsa baştan kaybedersin
-
Daha şimdi aradım Türk hava kurumunu aradım PPL-A Lisansı için 14.600 dolar kurs ücreti istiyorlar 45 saat uçuş 5 saat gece uçuşu Tek motorlu teyyare lisansı veriyorlar ancak kendi uçaklarınızı uçurabiliyorsunuz. ticari amaçlı değil
-
Yanıt Net.
1. Ticari yolcu taşımacılığı için ATPL almak zorundasın.
2. THY Mühendisliklerin Teknik kısımlarını sınav ve mülakat ile bu eğitimi ücretsiz veriyor.
3. Onun haricine AyJet THK vs gibi özel ucuş firmalarıda bu kursu veriyor. Fiyatlar ucuşlar dahil 100.000 tlye patlar maksimum.
Kimden eğitim alırsan al 13-14 tane ATPL sınavı var onlara girip geçmen gerekiyor.
Daha sonra lisansını alıyorsun.
Benim lisans ID'm 7002, yani türkiyedeki 7002. pilotum.
Ha ticari pilotluğa gelince, mühendis olmuşsun ama ben yerde beceremem o kadar para kazanamam diyorsan gidip ticari pilot olabilirsin.
Sonuc itibari ile pilotluk diyince cok büyük birşey algılama dolmuşun büyüğünü kullanıyorsun :)
Maaşıda biraz daha fazla.
renegadealien tarafından 22/Ağu/12 11:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Şimdi daha 5 dk önce arkadaşla konuştum dedi ki balon pilotu olcam 2 yıl sonra ordan pilotluğa geçiş yapıcam :D