Ping Sorunu Yardım
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
Afrasyap bunu yazdı:
evet,ev telefonu bilgisayarda uzak olduğu için uzun bir kablo kullanıyorum splitter takılı değil..
-----------------------------kablonda kırık varsa veya kalitesi düşük ise veri taşımasıda o kadar azalır. Ana hattan gelen yerden yerden direk alırsan bağlantı kaybında birşey olmaz.
ama ek üstüne ek yaptığın zaman bağlantı düşer.
Fps online oyunlarda ping loss oranı yükselir.
-----------------------------kabloları bağlayan elektrikçi duvarda gelen hatla interneti telefonu splitter olmasına rağmen acayip bi şekilde bağlamış kesip birleştirmiş falan ben ondan şüphelenmiştim ama her zaman olmuyo bu sorun bazen düzeliyor bazen yine oluyor dediğin gibi arada elektrik bandıyla yapılmış 2-3 tane ek var
-
arkadaşınla sen farklı bir internet servis sağlayıcısını mı kullanıyorsunuz?
bir de her saat diliminde mi ping sürelerin yüksek çıkıyor
-
Naps bunu yazdı:
arkadaşınla sen farklı bir internet servis sağlayıcısını mı kullanıyorsunuz?
bir de her saat diliminde mi ping sürelerin yüksek çıkıyor
aynı sağlayıcı . -
aynı internet sağlayıcısını kullanıyoruz
günün her saatinde aynı şekilde oluyor
-
aynı sağlayıcı da biriniz normal kullanıp diğeri yüksek ping süresi alıyosa seninle alakalı bi problem olabilir.
DNS falan dene tracert çıktılarını alıp karşılaştırın bakalım hangi adımlar da yükselme yaşanıyor, duruma göre az çok bilgi sahibi olabilirsiniz
-
tamamdır karşılaştırıcaz sağolasın.
-
Afrasyap bunu yazdı:
-----------------------------kabloları bağlayan elektrikçi duvarda gelen hatla interneti telefonu splitter olmasına rağmen acayip bi şekilde bağlamış kesip birleştirmiş falan ben ondan şüphelenmiştim ama her zaman olmuyo bu sorun bazen düzeliyor bazen yine oluyor dediğin gibi arada elektrik bandıyla yapılmış 2-3 tane ek var
-----------------------------eklerden dolayı sıkıntı çekiyorsun.
Ana hatta problem olabilir aynı sorun bir arkadaşımın başına da gelmişti iyice kurcaladıktan sonra hatla alakalı oldugunu bulduk. Eğer pc'de sorun yok.
dns' ayarlarında da problem yok ise dediğim gibi hatla ilgili bir sorun.
ayriyetten wireless demişsin başka kullanan yok demi ? şifre yoksa önüne gelen girer o yüzdende ping olayı olabilir. :D
-
Amd-x bunu yazdı:
Afrasyap bunu yazdı:
-----------------------------eklerden dolayı sıkıntı çekiyorsun.
Ana hatta problem olabilir aynı sorun bir arkadaşımın başına da gelmişti iyice kurcaladıktan sonra hatla alakalı oldugunu bulduk. Eğer pc'de sorun yok.
dns' ayarlarında da problem yok ise dediğim gibi hatla ilgili bir sorun.
ayriyetten wireless demişsin başka kullanan yok demi ? şifre yoksa önüne gelen girer o yüzdende ping olayı olabilir. :D
wirelessdan kullanan olucağını sanmıyorum.
okadarda değil amk ya :D -
yok wireless kapalı açık değil sadece ben bağlanıyorum kablodan,bende eklerde şüpheleniyorum daha yakına alıp telefonu sadece splitter kullanırsam farkeder dimi?
eğer oda olmazsa servisi arayıp yardım isticem:D
-
HaLFDeviL bunu yazdı:
wirelessdan kullanan olucağını sanmıyorum.
okadarda değil amk ya :D
olur mu olur hocam :D bi kontrol etsin wlan ışığı ne durumda kerhane lambası gibi yanıyorsa :Dsorunu bulduk demektir :D
edit :
tamam wlanla ilgili sorun yokmuş. :DHoca eğer ev telefonuna ihtiyaç duymuyorsan splitter kullanma pek bi fark olmaz ama :D Kablonu değiştir cat5 kablo & rj45 işini hayli hayli görecektir :)