Pinpon Topuyla Araba Kapasını Açma :|
-
Hırsızlar böyle bir teknik kullanıyormuş. Nerden öğrendin diye sorarsanız :D Kurtlar Vadisindeki bi adam anlatıyordu :\
Google'dan araştırdım. Ekşi Sözlükten alıntı:
"arena" tarzı (yanlış hatırlamıyorsam) haber programlarından birinde pinpon topuyla kilit açma yöntemini de göstermişlerdi. pinpon topuna küçük bir yarık açıyorsunuz (kilidin deliğine uyacak kadar), daha sonra topu kilidin ağzına dayıyorsunuz (yani kilidin ağzıyla toptaki yarığı birbirine denk getirecek şekilde) ve topu yerleştirdikten sonra topa avcunuzun ayasıyla sıkıca bir darbe uyguluyorsunuz (top haliyle eziliyor ama topun yarığından çıkan basınçlı hava bir mucize yaratıyor.)..ta taa kilit lak diye açılıyor...daha çok yerli araçlarda geçerli oluyormuş bu yöntem...tabi ki bu yöntemi, anahtarınızı arabanın içinde unuttuğunuz ve çilingire gidemeyecek kadar acelinizin olduğu varsayımından hareketle kullanabilirsiniz. benden günah gitti*bir de televizyon uzaktan kumandası ile yabancı araçların (uzaktan kumandalı kilitlerin ilk versiyonlarının bulunduğu daha eski model araçlar için geçerli bu...) kapısını açma yöntemi var (ki akıllara zarar, insan zekasının tek bir rakibi var o da kendisi) ama sanırım burada anlatmam pek doğru olmaz..."
Bu olayın doğruluğu nedir?
-
Hocam yeni mi duyuyorsun :D
-
2 sene önce haberlerde de çıkmıştı.. yeni bişey değil ama al topu aç kapıyı desen açamam :|
-
senin olayı merak ettim :)
beli olabilir kiliti yukarı attırabilir :) ama sağa sola dönemli bi kaç aksam varsa :D o nasıl oluyo onu merak ettim
yani o basınç hepsini sağa çevirecek yada sola çevirecek :)
sağa sola dönen kilit aksamları da var onlarda nasıl olacak..
Eski tarz demişsin belki ordan yırtarsın :)
-
zühehehehleyhaD:
pinpon topu araba dedinde şu reklamlar aklıma geldi;D
http://www.youtube.com/watch?v=4qP-cvkRqvg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cL6yJj6tvDI&feature=related
-

Bu kilitlerin arasına mı koyacaksın topu ? diğeri nasıl olacak kapı kilidi değil heralde
-
:)) ucuna igne mi ne takıyorlar kilit yerinden sokuyorlar. Sert bi sekilde vuruyorlar hava basıncımı saglıyor artık ne oluyorsa açılıyormuş
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------

Bu kilitlerin arasına mı koyacaksın topu ? diğeri nasıl olacak kapı kilidi değil heralde
-----------------------------Araba'sını asma kilitle koruyan tanıdığım ilk insansın :|
-
Seneler önce star tvde gösterdiler, açan adamıda gösterdiler, pinpon topunuda :)
Gri bi mercedes acıyordu
-
haberlerde izlemiştim.
pinpon topunun üstüne iğne ile delik açıyorsun
ve o deliği arabanın kilit deliğine denk getirip topa kuvvetli vuruyorsun acıyor kapıyı
-
hocam bizim arabada da şöle bişi var kapı kilidini uzaktan kumanda ile açarda 10 sn içinde kapılardan herhangi birini acmazsanız otomatik geri kitleniyor... neyse bi gün servise gittim sağ kapıda problem varmış kilitleri actım kumandadan sap kapıyı actım anahtar içindeydi kapıyı kapadım pat kapılar kitlendi... servis arabanın kapısını kapı kolunun altına soktuğu bir adet ince tel ile 2-3 dakika içerisinde açtı o gün bu gündür kapıları kitleme alışkanlığım değişti :D