Pitbull Günlükleri - Bir Pitbull"Un Gelişimine Şahitlik Edin !
-
güzel bilgiler...
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=H6Hqe1SvgqA
eğer peder bi$i demese bi tane köpek kesinlikle beslerdim :) pitbull, golden veya husky. mutlaka üçünden biri olurdu :)
-----------------------------bizde anne bırakmıyor evde hayvan olmaz diyor kuştan bile gıcık kapıyor :W
-
Millet neden korkuyor anlayabilmiş değilim. Hayatımda en çok istediğim şeylerin başında köpek beslemek geliyor ve istediğimde pitbull cinsi bir köpektir. Bir arkadaş görüntüsünden bahsetmiş bence en ihtişamlı türdür kendisi. (Kangal'ı saymazsam tabiki) Sahibi köpeğe nasıl davranırsa köpeğin karakteride ona göre olur. Bir defa pitbull saldırısına tanık oldum ve o zamana kadar çekindiğim köpeği o gün sevmeye başladım. Saldırma sebebini de söyleyeyim. Adam özellikle geldi yoldan geçen biri yani hayvanın suratına gıcıklığına sigara dumanı üfledi. Ama sahibi olaya el koyduğu için hayvan birşey yapmadı sahibine çok sadık bir cinstir kendisi.
Bir insan köpek alıyorsa onun ile dost olmak için almalıdır ona sıcak davranmaldır. Sırf artislik olsun kızlara hava atılsın diye hiçbir hayvan alınmamalı. :)
Çok toplumsal mesaj verdik sanırım sonuç itibariyle böyle ihtişamlı köpeğim olmasını çok isterdim fakat pederbey astım ne yazık ki :(
-
Oğlum ben veterinerim :D her sitede okuğuna inanma ingiliz terrier vs vs cinsler mevcut öyle her kafası esen bu köpek bunun soyundan gelior derse bu işe kim dur diyecek bir kaç sınıflandırma birlikleri vardı isimleri aklıma gelimior netten bakarsan bulursun. AMa doğru şeylerde yer alıyor hakkını yememeliyim
-
oğlum sen nasıl bir veterinersin :D ilk kez bit pit besliyorsam köpekler konusunda emin ol bir veternier kadar bilgim vardır önceden beslediğin onlarca köpek sayesinde..Ve pitler 50 yıllık bir evrim sonucu buldoglarla ingiliz çoban köpeklerinin çiftleştirilmesiyle yaratılmış ırklardır ve vatanları amerikadır.Türklerde her yerde var ama çıkış noktaları bellidir.Bunlar sağda solda güvenliği kesin olmayan sitelerde yazdığı gibi bbc'nin köpekler hakkında herşey adlı belgeselinde de söyleniyor hee ama Allah için hakkını yemeyeyim şimdi eğer koca BBC yanlış,sen doğru biliyorsan buyur kanıylarıyla ispatlaki bizde bilinçlenelim :)
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
oğlum sen nasıl bir veterinersin :D ilk kez bit pit besliyorsam köpekler konusunda emin ol bir veternier kadar bilgim vardır önceden beslediğin onlarca köpek sayesinde..Ve pitler 50 yıllık bir evrim sonucu buldoglarla ingiliz çoban köpeklerinin çiftleştirilmesiyle yaratılmış ırklardır ve vatanları amerikadır.Türklerde her yerde var ama çıkış noktaları bellidir.Bunlar sağda solda güvenliği kesin olmayan sitelerde yazdığı gibi bbc'nin köpekler hakkında herşey adlı belgeselinde de söyleniyor hee ama Allah için hakkını yemeyeyim şimdi eğer koca BBC yanlış,sen doğru biliyorsan buyur kanıylarıyla ispatlaki bizde bilinçlenelim :)
-----------------------------hoca onu bunla bunu onla onunla bunu bununla onu çiftleştirilerek meydana çıkan bir canlı nasıl saf kan olur yada böyle bir canlının nasıl bir anavatanı olur kaktüsmüki bu kurak alanda yetişir diyesin...
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------aaa bbc o bilgiyi nerden alıyor çok merak ettim :D
-
hocam diğer köpek türleri nerden geldi gökten zembille mi indi allasen ya :D Saf kan olması denen şey saçmalıktan başka birşey değildir daha doğrusu minnetin bunu nasıl aldıladığı saçmalıktır.ayrıca safkan diye tabir edilen köpekler (yani sadece kendi cinsleriyle eşleştirilerek üretilen köpekler) 5.kuşak üremeden sonra (Kendi kan bağı olanlarla) generik hastalıklara maruz kalması kuvvetle muhtemel olan türlerdir.Yani safkan köpek aslında bilindiği kadarda iyi birşey değildir.Ben demiyorum BBC diyor ! Bakınız olay şu ;Bi tane terry kuruğu peşinde kusana kadar koşturup duruyormuş sonra shibini falan gösteriyo işte kadın kendisinin ve köpeğinin yaşadıklarını anlatıyor.Yani bir terrynin kuyruğunun peşinde koşturması hiç normal bir olay değil kaldı ki bu hayvan bunu kusana başı dönüp sağa sola çarpana dek yapıyor.Sonra uzman görüşü almak için bir veterinere birde hayvan piskolağına danışıyorlar.Ve orda diyorki kadın;Muhtemelen bu terrynin safkan eşleştirmesi nesillerdir devam etmiş ve saldırganlık geniyle uysallık geni arasında bir çatışma çıkmış.Yani hayvan sinirlendiği zaman havlayıp bağırmıyor bunu kuyruğunun peşinde koşturarak yapıyor.Belgeseli izleyin orda herşeyi daha detaylı anlatılıyor zaten.
Veteriner hocam sende BBC nin köpekler hakkında herşey adlı belgeselini izle neyi nerden buluyor neye dayanarak söylüyor hala şüphelerin varsa bbcye dava aç halkı yanlış bilgilendirdiklerinden ötürü..
beyse konu pitlerden başka yerlere kaymasın benim maksadım yaşadıklarımı insanlara analtmak eğer bu pitler iyi yetiştirilmesine rağmen anlatıldığı gibi davranışlarda bulunuyorsa bunu hepiniz görüceksiniz yok eğer gerçektende günah tulumuysa bu hayvanlar onuda göreceksiniz.Ben pitler hakkında sadece türk sityelerini değil yabancı forumlarıda geziyorum ve herkesin birleştiği tek nokta;Hayvanı nasıl eğitirsen o olur ! -
..:::.. Pitbull Günlükleri - Pitbull'un Gözyaşları ..:::..
Az önce yanından geldim besledikten sonra biraz oynuyorduk feci bir şekilde elimi ısırdı yine ama bu sefer nefsime hakim olamayıp orta şiddetli bi tokat atmıştım :( o an sinirli bir şekilde derhal çıktım yuvasından bi 5dk bekledim içime sinmedi bu hali çünkü ona vurduktan sonra öyle bir bakmıştı ki;Ben oyun oynuyoruz sanıyordum neden böyle birşey yaptın anlam veremedim der gibi bakmıştı çok ama çok içime dokunmuştu o bakışı tekrardan yanına gittiğimde normalden farklı bir şekilde havlamaya ve oynamaya başladı kuyruğunu sallamaktan nerdeyse dengesi bozulup düşüyordu :) Gözlerinin nemli olduğunu fark ettim sonra biraz daha yaklaştım ki ağladığını gördüm.Çoğu insan köpeklerin ağlayabildiğini bile bilmez ama kedi,köpek,kuş vs beslemiş olan herkes bilir ki hayvanların çoğu ağlat hata tıpkı insanlar gibi ömründe en az bir kez depresyona girer.
Zaten şimdiye kadar herşey gayet normal gidiyordu,beslediğim diğer köpeklerden hiç bir farkı yok yani başlarda sürekli bilinç altımda bir köpek değil pitbull beslediğimi düşünüyordum ama Ağladığını gördükten sonra normal köpeklerden farklı olmadığına inanmaktan vazgeçip bunu resmen tasdik etmiş oldum.Bir daha ne kadar sert ısırırsa ısırsın bunu asla ama asla yapmıcam değil orta en ufak bir fiske bile atmıcam.Yaklaşık 3 aylık gözlemlerimi özetlemek gerekirse;Kişiliğinden midir,ırkından mıdır bilmem ama çok oyuncu yaratıklar ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri var boş vakitlerimde saatlerce oynuyorum,koşuşturuyoruz kırlarda çimenlerde bana mısın dmeiyor oturup dinlenmiyor sucuk gibi oluyorum bazen yeter atık deyip zorla yuvasına götürüyorum.Bunun dışında her köpek gibi zekiler ama beslediğim köpekler arasında bir ortlama çıakrınca şimdiye kadar en çabuk komut öğreneni oldu tabi ilk beslediklerimde benim de bir köpeğe nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmememin etkisi olmuştur elbet ama gerçekten çok çabuk kavrıyor ve çokta uslu köpek.Sürekli ilgi istiyor ama ilgilenemediğim zamanlarda diğer beslediklerim gibi 3aylık olmasına rağmen ortalığı alt üst etmiyor,bağırmıyor,ağlamıyor,mızmızlanmıyor.Tek kötü yanı ısırması her yavru köpek ısırır ısırmak onlar için bir oyundur biliyorum fakat bu kerata gerçekten feci ısırıyor neyseki bu gece böyle bir olay yaşadım vurduktan sonraki o bana bakışını asla unutmam ve artık elimi,paçamı ne kadar ısırdığı da umrumda bile değil..
-
Nikoteen bunu yazdı:
..:::.. Pitbull Günlükleri - Pitbull'un Gözyaşları ..:::..
Az önce yanından geldim besledikten sonra biraz oynuyorduk feci bir şekilde elimi ısırdı yine ama bu sefer nefsime hakim olamayıp orta şiddetli bi tokat atmıştım :( o an sinirli bir şekilde derhal çıktım yuvasından bi 5dk bekledim içime sinmedi bu hali çünkü ona vurduktan sonra öyle bir bakmıştı ki;Ben oyun oynuyoruz sanıyordum neden böyle birşey yaptın anlam veremedim der gibi bakmıştı çok ama çok içime dokunmuştu o bakışı tekrardan yanına gittiğimde normalden farklı bir şekilde havlamaya ve oynamaya başladı kuyruğunu sallamaktan nerdeyse dengesi bozulup düşüyordu :) Gözlerinin nemli olduğunu fark ettim sonra biraz daha yaklaştım ki ağladığını gördüm.Çoğu insan köpeklerin ağlayabildiğini bile bilmez ama kedi,köpek,kuş vs beslemiş olan herkes bilir ki hayvanların çoğu ağlat hata tıpkı insanlar gibi ömründe en az bir kez depresyona girer.
Zaten şimdiye kadar herşey gayet normal gidiyordu,beslediğim diğer köpeklerden hiç bir farkı yok yani başlarda sürekli bilinç altımda bir köpek değil pitbull beslediğimi düşünüyordum ama Ağladığını gördükten sonra normal köpeklerden farklı olmadığına inanmaktan vazgeçip bunu resmen tasdik etmiş oldum.Bir daha ne kadar sert ısırırsa ısırsın bunu asla ama asla yapmıcam değil orta en ufak bir fiske bile atmıcam.Yaklaşık 3 aylık gözlemlerimi özetlemek gerekirse;Kişiliğinden midir,ırkından mıdır bilmem ama çok oyuncu yaratıklar ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri var boş vakitlerimde saatlerce oynuyorum,koşuşturuyoruz kırlarda çimenlerde bana mısın dmeiyor oturup dinlenmiyor sucuk gibi oluyorum bazen yeter atık deyip zorla yuvasına götürüyorum.Bunun dışında her köpek gibi zekiler ama beslediğim köpekler arasında bir ortlama çıakrınca şimdiye kadar en çabuk komut öğreneni oldu tabi ilk beslediklerimde benim de bir köpeğe nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmememin etkisi olmuştur elbet ama gerçekten çok çabuk kavrıyor ve çokta uslu köpek.Sürekli ilgi istiyor ama ilgilenemediğim zamanlarda diğer beslediklerim gibi 3aylık olmasına rağmen ortalığı alt üst etmiyor,bağırmıyor,ağlamıyor,mızmızlanmıyor.Tek kötü yanı ısırması her yavru köpek ısırır ısırmak onlar için bir oyundur biliyorum fakat bu kerata gerçekten feci ısırıyor neyseki bu gece böyle bir olay yaşadım vurduktan sonraki o bana bakışını asla unutmam ve artık elimi,paçamı ne kadar ısırdığı da umrumda bile değil..
-----------------------------sahibine karşı duygusal olabilir ama devreler karışırsa 106 kg basınç ile elini ısırabilir..