Polen Hk. Sorular
-
Hocalar internette bir sürü bilgi var güvenip güvenemeyeceğimi bilmiyorum. O yüzden en iyisi buraya konu açayım dedim.
Şimdi bu polen denilen şey, çok fazla protein veriyormuş diyorlar. Öncelikle bu doğru mu?
Günlük bütün protein ihtiyacını bunula mesela süte katarak sağlayabilir miyiz? Sağlarsak ne kadar kullanmamız gerekir?
Birde bir çok yerde sahte satılıyor diye duyuyorum sürekli. Kaliteli ve sahte olmayan, -parasını düşünmüyorum- nerde bulabiliriz, sizin bildiğiniz, güvendiğiniz, daha önceden alıp kullandığınız yerler var mı?
Daha önceden kullandıysanız faydasını veya zararını gördünüz mü?
Sevgilerimle :)
-
Ben de merak ettim protein tozu vs kullanmioz zararli diye , doğal şeylerle idare etmeye çalışıyorum.
Protein ihtiyacı az da olsa karşılanabiliyorsa ben de kullanirim
slim_38 tarafından 25/Oca/15 01:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Öncelikle ufak bir bilgi ile konuya girelim protein tozu işlenmiş peynir altı suyu, süt ve yumurta karışımının toz haline getirilmesidir. Şu zararlıdır kısmını artık bir kenara bırakalım. Yeşilliklerdede protein bulunur, baldada, tavuk, inek, koyun gibi hayvanların etlerindede bulunur. İşte burada işin içine emilim girer hayvansal proteinler ile bitkisel proteinler ayrı değerlendirilmedir. İhtiyaç duyulan hayvansal proteindir. Ayrıca içinde şeker içermez. protein gereksinimini en basitinden tavuk etinden sağlamaktansa neden polen tercihi?
-
Bir arıcı şunu söyleyebilirim polen en besleyici ürün lerden biridir ama doğru tüketirsen polen çiçeklerin spermidir diye düşün :) sadece polenle protein ihtiyacini karşılaman aptallık olur tüketmeden önce alerjin olup olmadığını öğren düzenli olarak kararında arı ürünleri tüketirsen faydasını görürsün bulunduğun ilçenin yada ilin arıcılsr derneğine git yardımcı olurlar
Dip not: en kaliteli polen gökkuşağı renklerinin tamamını taşıyanlardır.
-
lan millet malını satmak için nelerde uyduruyo
peygamberimiz ne demiş kıyametin kopacağını bilsen 1 chendlerde siz dikin demiş :D
ulan millleti iyice mal andaval yerine komaya başladırlar
-
http://www.tahribat.com/Forum-Sabahlari-Cig-Bildircin-Yumurtasi-Yemek-202816/
bıldırcın yumurtası veriyiim :) 3 gündür içiyorum bir fark göremedim daha. -
gokcan bunu yazdı
Öncelikle ufak bir bilgi ile konuya girelim protein tozu işlenmiş peynir altı suyu, süt ve yumurta karışımının toz haline getirilmesidir. Şu zararlıdır kısmını artık bir kenara bırakalım. Yeşilliklerdede protein bulunur, baldada, tavuk, inek, koyun gibi hayvanların etlerindede bulunur. İşte burada işin içine emilim girer hayvansal proteinler ile bitkisel proteinler ayrı değerlendirilmedir. İhtiyaç duyulan hayvansal proteindir. Ayrıca içinde şeker içermez. protein gereksinimini en basitinden tavuk etinden sağlamaktansa neden polen tercihi?
Mesela bak hocam şuraya. Neler yazmışlar.. Doğru mu değil mi bilemedim.
http://www.aribilim.com/ari-polen-faydalari.html
@erdem hocam gökkuşağı rengi derken? internetten alabileceğimiz bir yer biliyor musun?
-
akmarky bunu yazdı
http://www.tahribat.com/Forum-Sabahlari-Cig-Bildircin-Yumurtasi-Yemek-202816/
bıldırcın yumurtası veriyiim :) 3 gündür içiyorum bir fark göremedim daha.hocam o şeyi daha önceden içtim ben 4-5 sene önce. zorla içirdiler bana. o eziyete bir daha katlanamam çok kötüydü tadı ya.
-
Yok öyle bir dünya hayvansal proteinin yerini alamaz. 35 gramda kaç gram şeker mevcut? Bu bilgiye bir ulaşsana önce. Anne sütünden sonra Yumurta en iyi protein kaynağıdır. Öyle olsa polen denirdi. Her şeyin yeri başka. Özellikle olay kas ise; polen ile aminoasit, bca etkisi alamazsın. Bu kadar insan salak değil heralde kocaman para harcıyor kas inşasına hacim kazanmaya.
-
gokcan bunu yazdı
Yok öyle bir dünya hayvansal proteinin yerini alamaz. 35 gramda kaç gram şeker mevcut? Bu bilgiye bir ulaşsana önce. Anne sütünden sonra Yumurta en iyi protein kaynağıdır. Öyle olsa polen denirdi. Her şeyin yeri başka. Özellikle olay kas ise; polen ile aminoasit, bca etkisi alamazsın. Bu kadar insan salak değil heralde kocaman para harcıyor kas inşasına hacim kazanmaya.
hocam peki yumurta ve süt hayvansal protein olarak mı geçiyor? yoksa bitkisel mi?
-
Hocam kusura bakma geç döndüm ama hem ben araştırdım hemde bir kaç beslenme uzmanı ile konuştum.
100 gr polende 50 gr karbonhidrat 18 gram protein var. Polen hem hayvansal hemde bitkisel protein olarak geçiyor. Amino asit olarak kullanımı yaygın ve son dönemlerde bayanlar tarafından hem güzellik malzemesi hemde kilo vermek amaçlı kullanılıyormuş. Normal hayvansal proteinlere göre emilimi polende biraz daha fazla olmasına rağmen hemen hemen aynı.En önemli konusu alerji tarafı. Genelde kullanmadan önce alerji testi yapılıyormuş.Hiç affı yok direk öldürüyor alerjisi.Bazı insanlarda ufak kullanımlarda bir aksilik gözükmemesine rağmen oran arttıkça alerjinin nüksettiği hastalar mevcut.
100 gr göğüste yaklaşık 23 gram protein var.Karbonhidrat ise ihmal edilecek kadar az. kullanım amacın ne bilmiyorum.Ama genele vurduğumuzda tavuk göğsünün yanında kullanacağın kompleks karbonhidrat ile daha fazla verim alırsın. Ayrıca polende verdiğim proein değeri %7 ile %20 arası değişiklik gösteriyor.Yani üründen ürüne fark var.Ayrıca içerdiği şekere laf atmıştım.Adam akıllı bir polen markası ise özütünü ayırıyorlarmış.Yani şeker ihmal edilebilcek kadar az.