folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Polislikmi Ögretmenlikmi Yoksa 70 Binlik Mühendislikmi

Polislikmi Ögretmenlikmi Yoksa 70 Binlik Mühendislikmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

schwarzseherisch bunu yazdı:
    -----------------------------

mühendislik oku devlete bağlı kalmazsın, yurt dışında falanda çalışabilirsin.

sağlam bi çevre ve Nakit gerekli..

Git polis ol hacı saatin belli olur en azından ilk 4 sene zorluk çekersin doğu görevi falan filan sonra rahat edersin diğerlerine göre

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

piskopati_x bunu yazdı:

pcdoktor636 bunu yazdı:

Mühendislikte kendin bişeyler yapabilecekmisin? Yani türkiyede millet diplomaya bakıyo ortada öyle bir saçmalık var.

Yada alanında gerçekten iyi olman gerekiyor. Seçeceğin mühendislikte iyiyim diyorsan mühendislik.

Değilse polislik. Öğretmenliği napcan. 

makine yada pc muh istiyorum kendimi gelistircegimede inaniyorum zaten lisede bilgisyar web tasarım okudum az da olsa bilgim var 3d olarak da bilgim var bıraz yaratmak birseyler meydana getirmek istiyorum hedefim gazi idi ama olmadi polislik de eskıden duyulan saygı olmadı ıcın bıraz uzak bakıyorum ogretmenlikde diyorum 4 yıl hayatın tadını cıkarırım sonra allah buyuktur diyorum kpss fln bırseyler yaparim diye dusunuyodum cok aradayım ya :S

eskiden de saygı yoktu ki, saygıya gerek yok çünkü. Ha yalan dolan iyi niyet hala var, o üniformayla girdiğin lokantalardan istediğini ye kuruş ödemeden çıkarsın.

Polisin yetkisi şu an daha fazla, ayrıca bürokraside yükselmesi çok yüksek, yani polislikten kaymakam vali olmak var birde.

Öbür türlü mühendislik senin düşündüğün gibi birşey değil, ne alacağın eğitim ne sana gelecek iş teklifleri, sen istediğin şekilde mühendisliğe şekil vereceksin.

Öğretmenlik tutkun yoksa olma.

Ayrıca hangi mühendislik öğrencisi okulun 4 yıl tadını çıkartmış benim haberim yok ?

Abi o değilde kendini tanı, gerçekten çok geniş iş alanları var, at antrenörlüğü bile var, mühendislik Türkiyede bir boka yaramaz İTÜ YTÜ falan değilsen, onlar bile bazen bir boka yaramıyor. Git başka mesleklere bence. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

bu işi böyle elma armut seçer gibi yapmaman senin hayrına olur söylediğin meslekler çok farklı sen ne iş yaparsın kafan neye basıyor ne yapmaktan zevk alıyorsun bu soruları kendine sor öncelikle sonra karar ver hem muhendisliğinde birsürü dalı var hangi mühendislikten bahsediyosun?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

golgi bunu yazdı:

bu işi böyle elma armut seçer gibi yapmaman senin hayrına olur söylediğin meslekler çok farklı sen ne iş yaparsın kafan neye basıyor ne yapmaktan zevk alıyorsun bu soruları kendine sor öncelikle sonra karar ver hem muhendisliğinde birsürü dalı var hangi mühendislikten bahsediyosun?

makine yada pc muhendisligi ben birseyler yaratmak onları ınsana tanıtmak gıbı amaclarım var ama bu hayelin pesine cogu kisi takiliyo bir yerlerde ulasamiyo biraz cekiniyorum ama kendimede guveniyorum 

Freedoom is not free.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

Kocaeli Bilgisayar Öğretmenliği meznuyum ben hoca. 2 yıldır kpss ile uğraşıyorum. Atamalarda en yüksek puanlardan biri bizde. Şöyle söyliyeyim atamalarda bize ayrılan oran %0.50 bile değil. Gerisini sen düşün. Okuduğum bölüm yüzünden mide ağrılarım dinmez oldu. Bu eğitim sistemi , bu anlayış, bu bakan, ve eğitime bu bakış varken öğretmen falan olma. git imam ol müezzin ol, öğretmen olma. 

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

1.si senden ogretmen olmaz ha kazanirsin ama adam gibi ogretmen olamazsin bak konulari bilmezsin demiyorum konulari falan bilirsin derse hakim olursun ama ogrencilerle aran iyi olmaz cunku sende ogretmen olup 30 tane cocuga ders vericek bundan da zevk alip o cocuklari gelistirecek duzey yok.Benim sovdugum gibi seninde ogrencilerin arkandan sover ondan sonra.

Muhendis olursan ortada milyon tane muhendis var.Kendini adam gibi saglam gelistirmedigin yani ortalamanin uzerine cikamadigin surece duzgun is bulman zor.Cunku artik ole bir duruma geldi ki Turkiyede muh. dedigin olay final dershanesine bi git sag bastan sor ne bolumu istiyorsun diye %70 i muh. diyor bilgisayar ve makina bunlarin arasinda en cok tercih edileni.Ha bide sole bisey var bu adamlar sagdan soldan tanidiklar sayesinde isi azda bilse bi yerlere girebiliyor.Yani senin seviyen soyle olmali ki seni almak icin tanidik bir adami isden cikarmalilar.

Polislik diyorsan polislikde artik gezme oldu milyon tane polis var ama bunlar arasinda en saglami o gibime geliyor.Hayatinda cok buyuk bir kariyer hedefi yoksa bunu secebilirsin garanti is kimse seni sen bi suc islemeden aciga almaz.Yukselmende kolay hem fiziksel hem parasal olarak rahat durumda olursun.Ama baska meslekde secebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

host'luk oku 4-5 bin + gezmediğin ülke yok. grevde yapmadinmi senden kebabi yok.

In every job there is a no
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

öğretmenlik derim ama ilk okul değil lise, özüllikle meslek lisesi. Deli para var avantajlı, hele sırtını devlete dayadın mı tamamdır

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

valla hocu 1 saat önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuştum, 300 küsürat kişi içerisinden 2 kişi almışlar ( bayan )

mülakatları canla başla geçmiş çok sevindim.

tabi ki polis.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

valla hocu 1 saat önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuştum, 300 küsürat kişi içerisinden 2 kişi almışlar ( bayan )

mülakatları canla başla geçmiş çok sevindim.

tabi ki polis.

hım hayırlı olsun ben gectim kolay bi sekilde sorun olmadı ama haklı cogu kisiyi elediler gozumun onunde

Freedoom is not free.
Toplam Hit: 4149 Toplam Mesaj: 58