Power Nap(Güç Uykusu)
-
bence faydalı. şöyle 28-29 dk. içinde tam uyanacak şekilde kendini ayarlaman gerekiyor. sebebi ise 30dk. lık dilimde uyku çemberine göre daha derin uykuya geçiyosun. yani 30dk olmadan uyanman lazım.ve 30dk ya ne kadar yakın olursa o kadar iyi olacak.
ayrıca faydalı uyku için 12-1 vs. değil 2-5 arası uyuyor olmanız gerekir. çünkü epifiz beziniz en fazla o saatlerde çalışmakta. bu da havanın kararması ile alakalı bir durum. yani aydınlık ortamda uyumak çok da faydalı değil
angels_demos tarafından 30/Tem/15 00:17 tarihinde düzenlenmiştir -
angels_demos bunu yazdı
bence faydalı. şöyle 28-29 dk. içinde tam uyanacak şekilde kendini ayarlaman gerekiyor. sebebi ise 30dk. lık dilimde uyku çemberine göre daha derin uykuya geçiyosun. yani 30dk olmadan uyanman lazım.ve 30dk ya ne kadar yakın olursa o kadar iyi olacak.
Peki bunu kaldırabilecek bünyen var mı ?
Power nap olayını bir prosedüre bağlamayın arkadaşlar. Herkesin biyolojik dengesi farklıdır. Size hangisi uygun onu seçmelisiniz.
En basit başlangıç örneği ;
İmkanınız var ise gece uykusunu kesinlikle alın! gece 12 sabah 6 uyudun diyelim. geriye 18 saat kalır. bununda orta noktası öğlen 2-4 arasına denk gelir. bu saatlerde uyuyarak geriye kalan uyanık zzaman için ekstra enerji topluyorsun. Fakat bazıları için 2 saat uyku fazla kaçıyor ve bu sefer gece 12 de uyuyamıyor. Kısacası bünyenize uygun olan zamanlamayı, iş, okul, yaşam ve özllikle bünyenize göre siz ayarlamalısınız. Yukarıda dediğim gibi bir prosedürü yok bu işin. Maksay uyanık kalınan zamanın belli bir bölümünde bünyenizin özelliğine göre seçeceğiniz zaman aralığında uyuyarak ekstra enerji toplamak
-
angels_demos bunu yazdı
ayrıca faydalı uyku için 12-1 vs. değil 2-5 arası uyuyor olmanız gerekir. çünkü epifiz beziniz en fazla o saatlerde çalışmakta. bu da havanın kararması ile alakalı bir durum. yani aydınlık ortamda uyumak çok da faydalı değil
Peki şöyle yapsak 2-6 uyusak,şu 20-25 dk sistemini sadece bir kez öğle arasında mı yapmamız gerekiyor?
-
Tecrübelerime dayanarak çok zaruri olmadığı müddetçe uykuya dokulnulmaması gerektiğinden yanayım. 5-6 sene evvel çok fazlı uyku denilen şeyi denemiştim, tabiri caizse amı götü dağıtmıştım takip eden 1-2 sene boyunca uykuya doyumsuzluk başlamıştı, zor düzeldi.
-
GusFring bunu yazdı
Tecrübelerime dayanarak çok zaruri olmadığı müddetçe uykuya dokulnulmaması gerektiğinden yanayım. 5-6 sene evvel çok fazlı uyku denilen şeyi denemiştim, tabiri caizse amı götü dağıtmıştım takip eden 1-2 sene boyunca uykuya doyumsuzluk başlamıştı, zor düzeldi.
Şuan ben öyleyim gece 5 gibi yatıyorum 3-4 gibi kalkıyorum uyku düzenim acayip bozulmuş durumda
-
master804 bunu yazdıGusFring bunu yazdı
Şuan ben öyleyim gece 5 gibi yatıyorum 3-4 gibi kalkıyorum uyku düzenim acayip bozulmuş durumda
adam neredeyse 12 saat uyuyor gelmiş bide power nap dan bahsediyor :D
Aga power nap ın çıkış noktası genel olarak 6 saatten az uyuyan kişilerin uykuyu güne bölme olayıdır.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdımaster804 bunu yazdıGusFring bunu yazdı
adam neredeyse 12 saat uyuyor gelmiş bide power nap dan bahsediyor :D
Aga power nap ın çıkış noktası genel olarak 6 saatten az uyuyan kişilerin uykuyu güne bölme olayıdır.
peki biz gibilere bir çözüm yokmudur ?
mesela ben günde 12 saat uyuyorum utanmasam dahada uyurum çünkü kendimi dinlenmemiş hissediyorum + uykuya doyamıyorum
sorunumun yarısından fazlasını psikolojik nedenlere ve strese bağlıyorum
bu durum sigara içmek istemediği halde sigara içen insanın hali gibi bişey. -
master804 bunu yazdıGusFring bunu yazdı
sabaha kadar oturduğunda zorla kendini uyuma ertesi gün gün içinde sızma hiç bir şekilde hatta biraz dışarı çık efor sarfet akşam 10 a kadar zorla kendini 10 da kafanı yastığa koyduğunda uyursun zaten 2 günlük uykusuzlukla, yok yine uyuyamadım diyorsan bir gün daha zorla 3. günde akşam 9-10 gibi kesinlikle rahatça uyursun sabah içinde inatçı bir alarm kurup 7.30 da kalk, işte düzen kuruldu bu kadar basit
-
Geçen hafta buna benzer bir yöntem denedim elimde olmayan sebeplerden ötürü. Hatta gün vererek sıralayayım. Pzt günü sabahı saat 8 gibi normal bir şekilde kalkıyorum. Akşam saat 9la 10 arasında yaklaşık 20dk kestiriyorum. Salı sabahı saat 6 gibi yine bir 20 dakika kestiriyorum ve bu şekilde saat 3e kadar gayet dinç kalıyorum. Salı günü öğleden sonra 3le 5 arası yine uyuyorum ve Salı gününün uykusunu sonlandırıyorum. Çarşamba gecesi saat 3.5ta uykuya dalıyor ve 4.15te kalkıyorum. Yani 45 dakika uyuyorum. Bu uykuyla sabahlıyor ve sabah 8 gibi bir 15 dakika daha kestiriyorum. Sonrasında saatler 13:00 civarını gösterdiğinde akşamüstü 3e kadar tekrar yatıyorum. Kalktığımdaysa yine kendimi çok dinç hissediyorum ve gece 2buçuğa kadar oturuyorum. Günlerden perşembe yani. Ve perşembe günü de gece 2bucuktan 4e kadar uyuyorum. Bu uyku beni hiç yoktan 7-8 saat götürüyor.
Toplamda 80 saat civarı bir süre içerisinde 7-8 saatlik bir uyku sayesinde bir gram bile uykusuzluk çekmedim. Olumsuz tek yanı çok acıktırıyor olmasıydı. Onu da şöyle izah edeyim. Niye bilmiyorum her uyuyup uyandığımda (10 dakika bile olsa) midem kazınıyordu ve bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyordum. Bunun haricinde normal öğünde yediklerim de varken birgünde 6-7 öğün tıka basa yemek yeme ihtiyacı hissettim. Mesela bi günü özetleyeyim.
Sabah kahvaltısı
1.5 porsiyon Kuşbaşılı kaşarlı pide
2 porsiyon makarna
3 dilim pizza, patates cipsi, nugget
3 çeyrek ve 1 yarım köfte ekmek
Bunların yanısıra cips, çikolata, kek gibi abur cuburlar ve tabii ki tatlılar
Şimdi en normal ve iştahlı günümde bunlaırn yarısını ancak yerim ama bu uyku düzeninde günlük bu şekil porsiyonları rahatlıkla yiyip sindirebildim. Bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir de bu şekilde bir uykusuzluk programı obeziteye yol açabilir kanaatindeyim.
-