folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Programcı Olmanın Zorlukları Ve Güzellikleri

Programcı Olmanın Zorlukları Ve Güzellikleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Şahsi fikrim, para kazanmak için yazılımcı olmayın. 

Bir tek bu söze katılmıyorum. Ben para kazanmak için yazıyorum. Patronum da para kazanmak için beni çalıştırıyor.

Program yazarken zevk almak insanın kişiliğinde biter, asıl hedef para kazanmak.

Bu hayata bir daha gelsem, bu işi yapmazdım. Başka sektör de çalışmayı da denedim, hatta daha da fazla kazandım. Ama bu işin müptelası olduğumu anlayıp, geri döndüm programcılığa. Ama ne olursa olsun, işin zevkine bakıpta üç kuruş paraya yazmam şu saatten sonra.

Tüm sanatçılar aslında kendini pazarlar. Normal bir üniv öğrencisinin bile 1 ayda yazabileceği yazılımın 70bin euro'dan satıldığı gördüm. Yazılım'da sırf sql bağlantısını yapamadıkları ve/ya web servislerden bir haber oldukları için remoteapp programlar yazmışlar düşünün...

İyi bir çevreniz varsa, çok kazanırsın. Yoksa çabalamanız ve sosyal mühendis olmanız gerekir. Bu iş bu kadar basit...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Dışı seni içi beni yakar...

Sadece şunu söyleyim, harbiden aklı olan bu işi yapmaz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Çok haklısın üstat. Adam gittigidiyor.com benzeri bir script istiyor. Ve şunu belirtiyor çok fazla ziyaretçi bekliyoruz. Dolayısıyla veritabanı ve kodlama yapısı gerçekten muaazam bir şekilde düzgün olmalı. Ben teklif veriyorum 20000 lira adamın biri geliyor 1000 liraya yapayım diyor. Piyasadan bu adamlar çekilmediği sürece yazılım bu ülkede çok zor. Tamam serbest piyasa herkes istediği fiyatı vermekte özgür ama şimdi gelen teklif ortalaması 15 - 20 bin arası bişeyken gelipte 1000 lira teklif vermek çok saçma değilmi ?

Bu konuda yazılımcılardan çok yazılım yaptıranların bilinçlenmesi lazım. Bi kere şunu anlayın lütfen yazılım lükstür. Bir ihtiyaç değildir. Bütçen düşükse hazır yazılım alıcaksın kendine özgü yazılım istiyor bütçesi ne kadar 100 lira bi s.ktir git derler adama. Yazılımcının en büyük sorunu bence piyasayı piç edenlerdir. Uykusuzlukmuş felanmış bunlar aşılabilecek şeyler. Sen uykusuz kalıyorsun ama aldığın rakam senin tatmin ediyorsa sorun yoktur.

Is veren beyinsiz ustadim. Adamda aradaki farki anlayacak ne beyin var nede kapasite.

IQ su 45 veya uzeri bir insan bile ortalama fiyati 15.000 ile 20.000 arasinda degisen ise 1.000 tl fiyat bicilemeycegini bilir.

Aslinda Turkiye'den 1.000tl fiyat veren adamlar yerine okuz oglu okuz olan is verenleri siktir etmek gerekiyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 4291 Toplam Mesaj: 24