Programcılarda Etik Diye Bir Şey Niye Yok ?
-
Dediğin github konusunda haksızsın, şöyle ki;
-Adamlar sayfada neyin ne işe yaradığını yazmış, ne verdiklerini yazmış. Azcık da sen araştırsan, azıcık google translate kullansan neyin ne işe yaradığını göreceksin. Ha araştırmıyorsan, araştıramıyorsan, anlamıyorsan zaten işine yaramıyordur.
Genele bakarsak; şu güne kadar yardım edebildiğim konulara olabildiğince yardım etmeye çalıştım gerek sanalda olsun gerek reelde bölümdeki arkadaşlara olsun. Ancak millet hiç bir bok yapmadan herşeyi elde etmek istiyor, sen saatlerce uğraşıyorsun paşam 5 dakikada olsun istiyor, başkaları onun yerine araştırsın istiyorlar.
Ben hiç hatırlamıyorum "bunu nasıl yapamadın ya :d" dediğimi. Bildiğim kadarını anlatırım, ilgimi çektiyse araştırır yardımcı olmaya çalışırım. Ama google'a yazınca zibilyon tane sonuç gelecek şey ise dalga geçerim, yahut "ben biliyom yea" havalarında takılıp da bir bok bilmiyorsa dalga geçerim. Daha geçen bölüm sayfasında "pascal üçgeninin algoritmasını yapamıyom yardım edebilecek var mı?" diye soruyorlardı yapıştırdım lmgtfy linkini.
Bedavadan ödeve konmaya çalışan insanlardan, para karşılığı iş alıpda baştan sona sora sora başkalarına yaptırmaya çalışan insanlardan, bir de bilgeadamdan eğitim alıp senior developer havalarına giren insanlardan nefret ediyorum. Yazılımcılar ukala da bu insanlar ne peki?
@hybris: konuşmalardaki gırtlağa dikkat edersen çoğunun pek de Türk olmadıklarını görebilirsin.
wasd tarafından 10/Eki/14 00:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Sorun programcılarda falan değil sorun ingilizce bilmeden programlama öğrenmeye çalışanlarda, ingilizce bilmekte yetmiyor tabiki sorununun çözümü %99 internette olan birinin araştırmayı veya ingilizceyi bilmemesi sonucunda cevabına çok kolay erişilebilecek sorular sorması insanların zamanını çalmaya çalışmaktan başka birşey değildir, biz de isterizki spesifik problemlerle gelin sorular sorunki size yardım ederken ufkumuz açılsın... her uzmanlık gerektiren işte olduğu gibi bu iştede tecrübe herşeydir,genelde senin sorunun seviyesi neyse ancak o seviyedeki adamla muhattap olabilirsin , bu sebeple kimseye kızmaya hakkında yok nede olsa kitaba ortasından başlayyan sensin.
-
Benim çalıştığım şirkette bir mühendis var, ben onun kadar iyi niyetli alçak gönüllü bir adam daha görmedim. Adamla şuan Arçeliğin bant sistemlerini terminallerini kodluyoruz Adama kim ne sorarsa sorsun öyle bir hevesle anlatıyorki şaşır kalırsın.
Yok efendim her şey google da varmış.
Yok efemdim beyfendiler dalga geçermiş.
Beyler siz bilirsiniz. Ben kimseye bir şey demiyorum. Araştırma yapmayan adam konusunda haklısınız, ama beni inadına anşamıyorsunuz. Bir adam bir şeyde hata yapıyrsa üstüne yürünmez hatası gösterilir düzeltmesi tavsiye edilir.
Tabi bunu sadece hatayı düzeltmesini istiyorsanız yaparsınız ;)
zeybekustasi tarafından 10/Eki/14 01:22 tarihinde düzenlenmiştir -
yabancılarda böyle birşey yok çünkü yabancılarda yazılımcıyım diye geçinen adamlar yok. türkiyede buton sürükleyip arkasına 2 satır kod yazan adamlar ben yazılımcıyım diye geçiniyor. gözünü seveyim şu türkçe programlama forumlarına bir bak.
mesela ben "aritmatik işlem ve mantıksal kontrol?" yerine "müşterinin borcu 1000'den büyükse mail gönderme" diye konu açarsam her türlü yerilmeyi hak ederim hocam. sen hiç stackoverlow'da "send a mail if customer owed me more than 1000$" diye konu gördün mü? adama diyorsun git temel programlama ve algoritma çalış diye, adam uzatma kardeş kod ver diyor. al ananın kodu. bu adamlar her zaman türkiyedeki işsiz yazılımcı oranını yüksek tutacak adamlar, onun için düzgün cevabı haketmiyorlar. bu da benim görüşüm.
Fdumanli tarafından 10/Eki/14 01:35 tarihinde düzenlenmiştir