PS3 Bilgisayar Değil Mi ? :S
-
Arkadaşlar slm.
Bu gün aklıma durduk yere birşey takıldı. PS3 bildiğimiz bilgisayarlar gibi bişey değil mi yani sadece içinde işletim sistemi olacağına bir emülatör var ve bu emülatörde kendi oyunlarını çalıştırmıyor mu? PS3 kadar kaliteli bir donanima sahip bir bilgisayarın fiyatı 4 milyar kadar ps 3 ün kendisi 1.3 milyar. Ve biliyoruz ki sony ps leri zararına satıyor asıl karı oyundan elde ediyorlar.
Sorun şu biz bu ps3 lerden bir dene alsak windows felan kurup çalıştıramaz mıyız ? :S
Saçma gibi görünsede ilginç bir soru bence.
Bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
PS3 üzerine hiç kasmadan linux kuruyorsun bunu biliyorum....Aynen pc gibi işlemcisi rami hdd var ama grafik ve ses işlemek üzere yogunlaşmış bazı fonksiyonları pclerden yavaş.......Windows kuramazsın Cpu türü windows uyumlu degil die biliyorum
-
PS3'un icinde gul gibi Linux'u var. Windows kesinlikle kuramazzin. Sony bu abicim.
Hem PS3ler HDTVye ihtiyac duyuyolar bekleyin biras daha piyasa allak bullak
-
baba grafik ve ses işlemek için olan fonksiyonlarını pc den daha hızlı olması gerekmez mi aslnda? Ayrıca işlemcisi sanırım sony nin kendi ürettiği işlemcilerden.Ya bu sony i anlamıorum niye amd ve intel e rakip olarak girmiyor şu bilgisayar dünyasına? bence girmeli.
-
ps3 üzerine linux kurabilirsin zaten offical bir lünux sürümüde var ps3 için
wireless modem falanda tanıyabilior tak bi klavye mouse gez dolas internette :)
-
tmmdır anlaşıldı tşkler.
-
abi bnm PSP ye XP kuran bi tanıdığım war gayet güzel
PS3 e de kurulur heralde
-
kurulur belki olmicak die bişey yok ruslar bulur mutlaka bi piçliğini :) ama yinede 1.3 milyarlık bi aleti boka atmam ben :D official linux yeter
-
peki linux un hangi sürümü var bu ps3 le gelirkene? Yani fedora mı Ubuntu mu yani hangisi?
-
yellow dog linuxtu sanırım
-
istersek ubuntu kurabiliriz değil mi?