Ps3 Kırıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

Yahu herkes tutturmuş blueray diskler pahalı diye.. Ps3 dediğin alet içinde 60/80gb harddisk bulunduran alet adam ingilizce acıklamasında memory ye veri yazdırabildiğini ve önemli olan kısmı hallettiğini geriye sadece programı kaldıgını yazmış.Oyunları hdd ye atıp calıstırmakta var psp deki gibi.İlla bd ye atılacak diye bir şey yok hdd den de calıstırılabilir

hojam 1tb ye kadar dahili hdd desteklemiyormuydu bu alet? 200 tl 1tb disk alınır dahili disk değiştirilir yeterki şu chipler piyasaya düşsün >:)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

burda eleman iş başındayken:

http://appleiphone.fr/blog/wp-content/uploads/2009/12/geohot-11.jpg

burdada iphone'u kırdıktan sonra haberlere cıkıyor:

http://www.iphonegen.fr/images/news/geohot_20070824.jpg

''abü bir suru heykır grubu bi araya geldi kıramadılar bu cocukmu geldi kırdı?'' diyenler için bir dip not: iphone'un son serilerini bu işin tillahı DevTeam kıramamısken bu cocuk kırdı,dev team habire kendi sitesinden kırdık kıracaz cok az kaldı derken eleman catır catır kırdı, kendi telefonumu onun yöntemiyle jb yapmıs bulunmaktayım sahsen.

Bu ps3 ün ne hale geldiği:

http://img704.imageshack.us/img704/7294/6zrli09462536.jpg

buda detaylı bilgi için:

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Hotz#Hacking_the_Sony_PS3

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

ahkam kesiyorlardı kimse kıramaz kırılırsa yıllık karı vereceklerdi buyursun versinler..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Sony kendinden çok emindi ama unuttuğu bişey var güvenlik sistemini geliştirende insan bunu tabiki kıraçak olanda sadeçe zamana bağlı bişey..

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

blogunda yeni şeyler yayınlamış, diğer hacker gruplarından anında bok atmalar gelmiş çünkü.Bilmeyenler için söyleyeyim bu cocuk dev team üyesiydi, iphone un ilk unlock olayında devteam in adminiyle kapıstı,devteam de eskiler yediremedi cocugun buldugu yöntemi, daha sonrasında banladılar siteden, geohot sonra ayrı bir site actı yiphone diye, devteam dekilerde yiphone'un exploitinin kendilerinden calıntı ve eskiden beraber calıstıkları ortak birşey ürünü olduklarını iddia ederek Ziphone'u cıkardılar (iphone sistem dosyalarına erişim zerzevatı) sonra geohot bunun tamamen kendi exploiti oldugunu ve devteam in caldıgını iddia etti, olay uzun süre muallak kaldı, ancak son versiyon iphoneları devteam in kıramayıp geohot'ın kırması aslında bi anlamda sonucu belli etti (blackra1n, blacksnow), geohot bu işin ustası oldugunu tüm dünyaya gösterdi ve devteam i göt etti.

ps3 mevzusuna gelince, ps3 cell mimarisi üzerinden korunuyor direk, oyun yapımcıları bile cell e veri yazdıran keylere sahip değil ve oyun yazacakları zaman sony'den keylere sahip bir yetkili gelip erişimi açıyor, bu cogu zaman oyun sirketleri ile sony'nin papaz olmasına yol actı. Oyun  sirketleri kendilerinin kısıtlandıgını iddia etti ancak sony taviz vermedi. İlk psp lerin kırılmasını bilenler bilir, GTA oyunun save ederken sisteme erişmesi sayesinde bir exploit yazılmıstı ve sisteme erişilmişti, daha sonra hack yöntemleri gelmişti, hatta ilk hack yönteminde gta oyunun umd sinin psp de takılı olması zorunluydu millet fellik fellik gta oyunu arıyordu, daha sonra boş umd li yöntem geliştirdiler en son dark alex custom firmware yaptı, bu örnek aslında sony nin kısıtlamalarında haklı oldugunu ortaya cıkardı.

Geohot şimdi işlemciye ulastıgını ve veri yazdırdıgını iddia ediyor, ve hyper visor şifreleri kırılırsa (ki kırdıgını iddia ediyor) ps3 ün tamamen hacklendiğini gerisinin sadece software e kaldıgını iddia ediyor.Exploiti yayınla demişler fakat bunun olması halinde sony nin sert önlemler alacağını söylemiş geo'da haklı olarak. Dier gruplar fake oldugunu söyleyince işlemci üzerindeki HyperVisor keylerine ulastıgını belgeleyen bir resim yayınlamıs blogunda.

http://img697.imageshack.us/img697/5657/hvcalls.png

Benim görüşüme göre bu iş bu noktadan sonra %90 bitmiştir.Bu zamana kadar buraya kadar gelen olmadı.Evet ps3 hacklendi, ancak sony muhakkak bi hamle yapacak.

Ancak geo'nun iddia ettiğine göre, üzerinde tüm calısmalarını bitirdikten sonra sony kesinlikle yöntemimi patch ile çözemeyecek. İşte bunu yaparsa geriye bize daşşanı yiyim senin george demek düşer.

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

artık hediye olarak xbox yerine ps 3 isteyebilirim :D ama biraz daha beklemeli işlemi açıklasın

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

blogunda yeni şeyler yayınlamış, diğer hacker gruplarından anında bok atmalar gelmiş çünkü.Bilmeyenler için söyleyeyim bu cocuk dev team üyesiydi, iphone un ilk unlock olayında devteam in adminiyle kapıstı,devteam de eskiler yediremedi cocugun buldugu yöntemi, daha sonrasında banladılar siteden, geohot sonra ayrı bir site actı yiphone diye, devteam dekilerde yiphone'un exploitinin kendilerinden calıntı ve eskiden beraber calıstıkları ortak birşey ürünü olduklarını iddia ederek Ziphone'u cıkardılar (iphone sistem dosyalarına erişim zerzevatı) sonra geohot bunun tamamen kendi exploiti oldugunu ve devteam in caldıgını iddia etti, olay uzun süre muallak kaldı, ancak son versiyon iphoneları devteam in kıramayıp geohot'ın kırması aslında bi anlamda sonucu belli etti (blackra1n, blacksnow), geohot bu işin ustası oldugunu tüm dünyaya gösterdi ve devteam i göt etti.

ps3 mevzusuna gelince, ps3 cell mimarisi üzerinden korunuyor direk, oyun yapımcıları bile cell e veri yazdıran keylere sahip değil ve oyun yazacakları zaman sony'den keylere sahip bir yetkili gelip erişimi açıyor, bu cogu zaman oyun sirketleri ile sony'nin papaz olmasına yol actı. Oyun  sirketleri kendilerinin kısıtlandıgını iddia etti ancak sony taviz vermedi. İlk psp lerin kırılmasını bilenler bilir, GTA oyunun save ederken sisteme erişmesi sayesinde bir exploit yazılmıstı ve sisteme erişilmişti, daha sonra hack yöntemleri gelmişti, hatta ilk hack yönteminde gta oyunun umd sinin psp de takılı olması zorunluydu millet fellik fellik gta oyunu arıyordu, daha sonra boş umd li yöntem geliştirdiler en son dark alex custom firmware yaptı, bu örnek aslında sony nin kısıtlamalarında haklı oldugunu ortaya cıkardı.

Geohot şimdi işlemciye ulastıgını ve veri yazdırdıgını iddia ediyor, ve hyper visor şifreleri kırılırsa (ki kırdıgını iddia ediyor) ps3 ün tamamen hacklendiğini gerisinin sadece software e kaldıgını iddia ediyor.Exploiti yayınla demişler fakat bunun olması halinde sony nin sert önlemler alacağını söylemiş geo'da haklı olarak. Dier gruplar fake oldugunu söyleyince işlemci üzerindeki HyperVisor keylerine ulastıgını belgeleyen bir resim yayınlamıs blogunda.

http://img697.imageshack.us/img697/5657/hvcalls.png

Benim görüşüme göre bu iş bu noktadan sonra %90 bitmiştir.Bu zamana kadar buraya kadar gelen olmadı.Evet ps3 hacklendi, ancak sony muhakkak bi hamle yapacak.

Ancak geo'nun iddia ettiğine göre, üzerinde tüm calısmalarını bitirdikten sonra sony kesinlikle yöntemimi patch ile çözemeyecek. İşte bunu yaparsa geriye bize daşşanı yiyim senin george demek düşer.

Yukarıdaki resimden hiç bi bok anlamasamda çocuk deli bi şeymiş,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar gecen gun ps3 oynamak için cafeye gittiğimde pes 2010 oyunun bozuk olduğunu ve hacklendiğini soylediler bu naısl mumkun ben şimdik evimde pes 10 oynıcam takınca nasıl acılmaz net baglantım bilmemnem olmadığı halde.. bir turlü anlayamadım bir bilgisi olan varmı ?

Ben bu insanları anlamıyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

man_of_angel bunu yazdı:

seadog bunu yazdı:

la bende ciddi ciddi biri üstüne bastı falan kırıldı sandım :)

bende ya, garantisi filan yok mu dicektim :D

moralim o kadar bozuktu bu 2 yorumdan sonra kahkalarım kesilmedi ,))

dewdim dewrildim geldim
Toplam Hit: 7608 Toplam Mesaj: 40