folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Psikolog" Ve "Psikiyatrist" Arasındaki Fark Nedir?

"Psikolog" Ve "Psikiyatrist" Arasındaki Fark Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek
    umutsuz vakalar psikiyatra normal ınsanlar psıkologa

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------
    seni hiç tanımayan birine,yani ilk defa gördügün bir insana sorun, sıkıntılarını anlatılması...bence hiç mantıklı değil.. yine saçmalıyorda olabilirim.))

Abi şöle de birşey var.

Mesela kimselere anlatamadığın, anlayamayacağını düşündüğün şeyler oluyor.Yani psikolog ne de olsa bi yabancı ona anlatmak yakınlarına anlatmaktan daha kolay gelebilir.Sonuçta birbirinizi tanımıyorsunuz, orda konuşulup kalıcak ama bi yakınına anlattığın zaman her yüzyüze geldiğinizde yine hatırlayacaksın ya da belki imalı bakışlarla karşı karşıya kalıcaksın.

Ama tabi ufak sorunlardan sıkıntılardan bahsetmiyorum, her ufacık sorunda psikologa gidilse anlatmak için, dostlarımız ya da yakınlarımızın bi anlamı kalmaz.

allcolorsarebeautiful.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Temel fark söylenmiş ama ben de bir şeyler ekliyeyim. Psikolog veya psikolojik danışman belli bir psikolojik kuram çerçevesinde danışanı dinler doğru tepkiler verir beraberce çözüm arar, yaşantı ödevleri verebilir. Psikatrist dinlerken söylenenlere birer "belirti" gibi algılar. İntihar etmek istiyorum, hayat benim için çok sıkıcı diyen bir ergene depresyon tanısı koyabilmektedir. Ancak bu ergen ilgiyi üzerine çekmek istiyor olabilir, intiha lafını duyunca sevgi bombardımnına uğradığını bilir ve bunu kullanabilir. Psikiyarist bir doktordur ve anlayamadığı ve çabucak tahmin ettiği şey üzerine ilaç yazar. Ben 12 yaşındayken psikayatriste gittim. Ellerim çok terliyordu ve anadolu lisesi sınavlarına hazırlanıyordum. Benimle beraber annemi aldı ben arada katılmakla berber hep annme konuştu ve bana ilaç yazdı. Kabız yaptı ilaç ve bıraktım. Ellerimin terlemesi ise sadece fizyolojik bir rahatsızlık stres olsun olmasın farketmiyor yani. Psikayatristlerin tüm psikolojik rahatsızlıklardan anlayacağı ve yardım edebileceği gibi bir önyargı söz konusu. Psikatristlere gıcığım yok ama yaptıkları önleyici değil, koruyucu ve sağaltıcı hizmetler.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    STiGmQ bunu yazdı:

siyahbereli bunu yazdı:
    seni hiç tanımayan birine,yani ilk defa gördügün bir insana sorun, sıkıntılarını anlatılması...bence hiç mantıklı değil.. yine saçmalıyorda olabilirim.))

Abi şöle de birşey var.

Mesela kimselere anlatamadığın, anlayamayacağını düşündüğün şeyler oluyor.Yani psikolog ne de olsa bi yabancı ona anlatmak yakınlarına anlatmaktan daha kolay gelebilir.Sonuçta birbirinizi tanımıyorsunuz, orda konuşulup kalıcak ama bi yakınına anlattığın zaman her yüzyüze geldiğinizde yine hatırlayacaksın ya da belki imalı bakışlarla karşı karşıya kalıcaksın.

Ama tabi ufak sorunlardan sıkıntılardan bahsetmiyorum, her ufacık sorunda psikologa gidilse anlatmak için, dostlarımız ya da yakınlarımızın bi anlamı kalmaz.

evet aynennn.mesela herşeyini anlattıgın bi arkadasın oluyor kötü olan herşeini anlatıyorsun.iki yıl sonra bakmışsın o adam sevmediğin insanların yanında.ozaman kendini daha kötü hissedebiliyorsun.varını yoğunu anlatmışssın ama adamı sevmiyorsun. başta güveniyorsun ailevi yada diğer işle ilgili herşeyini anlatıyorsun.adam bi sebepten dolayı sende uzaklaşıyor.en samimi arkadaşın bile olsa bilemdiği bişeyler mutlaka olması lazım.

- ızdıraplarını anlatıp başkalarını mutlu etme

- hayatta hiç kimseye güvenme sırlarını bi tavukla paylaş.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kuytul mesela ne psikolog nede psikiyatrsit ,adam deli dokoru,otesi yok :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kyu
    Kyu's avatar
    Erkek

bu konuyu açmanız ii oldu :) saoln

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    psikiyatrist'e gittiğimde önce 10 dk muhabbet sora 8-10 sayfa bi forum doldurmuştum ..sora tekrar bi 30-40 dk muhabbet ..finalde üç ayrı hap ..biri uyku için diğer ikisinin prospektüsünde şizofrenik ve manik atak akut tedavisinde kullanılır türünden şeyler ve A4 kağıdı boyutuna yakın yan etkileri yazıyodu.. hapları kullandım ..iiydi yani hafif bi kafa yapıyodu ..oda şöyledi ki Edit: ne anlatıyorum ki a.Q :|

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

noel_baba bunu yazdı:
    psikiyatrist'e gittiğimde önce 10 dk muhabbet sora 8-10 sayfa bi forum doldurmuştum ..sora tekrar bi 30-40 dk muhabbet ..finalde üç ayrı hap ..biri uyku için diğer ikisinin prospektüsünde şizofrenik ve manik atak akut tedavisinde kullanılır türünden şeyler ve A4 kağıdı boyutuna yakın yan etkileri yazıyodu.. hapları kullandım ..iiydi yani hafif bi kafa yapıyodu ..oda şöyledi ki Edit: ne anlatıyorum ki a.Q :|

Bu ilaç mevzusunu bir türlü aşamıyorum.Sadece uyuşturmaya yönelik olduğu, kullanmayı bıraktığın an tekrar eski haline döneceğin ön yargısını oluşmuş bende.Zaten ilaçlara oldum olası mesafem var.Midem ağrır doktora giderim, ilaç yazar doktor, aldığım gün içerim sadece ve öyle durur.Sonra çöpe :)

Diyeceğim sen ilaçları ne kadar süre kullandın ve faydasını gördün mü?

allcolorsarebeautiful.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    hoca ben bir ay sonra kontrol için gitmiştim ..hapların biri bitmeye gelmişti ..tekrar yazdı bide farklı bişi daha yazdı ..dozu düşürerek bırakıyosun kullanımı ..2,5-3 ay kullandım ben. Faydası uyku için oldu ..sinirlilik olayıda yumuşadı ama hayat hala üzerine geliyo tabii :) ..buna karşın ikinci bi monitörü daha kaldırıp aşşa atmadım tedaviden sonra :)

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Kuytul mesela ne psikolog nede psikiyatrsit ,adam deli dokoru,otesi yok :)
    psikolojik danışman diyorlar bize de :P
    Psikologun yaptıklarıyla beraber, okullarda rehberlik ve danışma yardımı verebiliyoruz.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 4513 Toplam Mesaj: 31