Psikolojide Buna Ne Deniliyordu?
-
Arkadaşlar bugün duydum bilmem ne sendromu deniliyormuş olay şu mesela bi adam 10 sene ceza evinde kalsın ondan sonra çıkmak istemiyomuş çünkü o olumsuzluğa alışmış o olumsuzluk hayatından çıktığında ne olacağını bilemediği için bir korku gibi bişe veya anne babasına bakn birinin anne babası öldüğünde hissettiği içinde bulunduğu drumda buymuş yatalak annesi onun için bir olumsuzlukta olsa ona alıştığında hayatından çıkması onu bitiriyor buna ne deniliyor arkadaşlar
-
stockholm sendromu olabilir mi?
-
schwarzseherisch bunu yazdı:
-----------------------------stockholm sendromu olabilir mi?
-----------------------------kesinlikle o :) ne cins bi sendrom muş o yawww :D
-
Stockholm değil hocam, stockholm de kaçırılan kişi kaçıran kişiye aşık oluyor.
-
ewet yaw değilmiş peki neydi bu sendrom
-
bu durum sendrom değildir. buna bayayı basit bir şekilde alışma denir.:
-

burda görmüştüm o olayı.
-
çagatayın dediği gibi bencede bu sadece Alışkanlık psikolojisi
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
burda görmüştüm o olayı.
-----------------------------esaretin bedeli 10numaraydı
-
Kişisel atalet ve cam tavan sınırı denir bunlara,
-
stocholm sendromu, içselleştirilmiş kölelik, alışma vs denebilir belki. İlla ki isim koymak gerekmez ama insan psikopatolojik açıdan denge bulmak ister. Bir deli bile
o şekilde denge bulmuşsa normal(!) olmak istemeyebilir, zorla güzellik olmaz. O dengeyi bozmak da başkasına düşmez. Hapiste uzun yıllar yatan kişilerin hepsin
de olmasa bazıalrın da hapis hayatına geri dönmenin huzur vereceği fikri oluşabilir. Esaretin bedeli filminde mahkumlardan birisinin böyle durumu vardı ve bu konu
işleniyordu. Eğer özgürlük olmadan da olsa psikolojik ve sosyal açıdan denge kurabilmişsen bir düzenin varsa psikopat ol veya olma o dengeye dönmek istenebilir.
Kaldı ki özgürlük ve normal kavramları çok çok görecelidir. Bunu düşünen insanlar hapiste huzur bulacak kadar denge kurmuşlarsa ve bu denli hayat sürdürecek
alışma söz konusuysa bu onlar için "normal" insan olma gereğidir ve özgürlük budur.