Psikolojide Buna Ne Deniliyordu?
-
stockholm sendromu bi filmde vardı
rehine kendni kacıran adama asık oluyodu heralde öyle bisey
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
burda görmüştüm o olayı.
-----------------------------aynen.
-
the fuk
yok stockholm değil
en basitinden alışkanlık olarak açıklayabiliriz bunu :P
-
Brooks was here...
-
esaretin bedelindeki brooksun bu sendromle uzaktan bile alakasi yoktur adam cocukluktan beri hapistedir ve kendisinin de soyledigi gibi benim bitun hayatim burda ve baya bi saygin biri olmus hapiste disariya ciksa kimseyi tanimayacagini nereye gidecegini ne yapacagini bilmedigi icin cikmak istemez
-
hapisten çıkmak istememenin nedenlerine göre değişik psikolar var. bunlar içinde içerideki ortama ayak uydurma sevme, alışma, diğeri hapisten çıktığında dışarıda ne yapacagını bilemediğinden hapishaneyi güvenli bularak kalması bir diğer faktör ise açık hava sendromu yani asosyallik denebilir. daha çok tek hücreli odalarda yalnız kalan bireylerde görülür. sevdiği insani kaybetmekde insani yalnızlığa sürüklediğinde dışarıya karşı tepki olmayabilir yada tam tersi sevdiğinin yerini doldurmaya çalışacak bireyler arama moduna girebilir. çok değişik psikolar var lakin sendrom tamamen farkli birşeydir.
-
alışma demek geliyor ama bu olay sanki alışmaya öre daha psikolojik..
-
bagımlılık diyesim geliyor bazen ama alişkanlık edinmede cok yatkın. örnegin hapishane olumsuzdur. ama alışınca olumlu görmeye başlıyorsun. yada sigara sağlıksız olduğunu bilmemize rağmen içiyoruz. olumsuzu olumluya cevirip içmekten zevk alıyoruz ama sağlıksız olduğunuda biliyoruz. kesinlikle alışkanlık olduğunu düşünüyorum.
-
Hevesle dilinizi uzattığınız kaymaklı dondurmanızı, külahınızdan düşürdüğünüzde bile bunu hissedersiniz. 10 parmağınızı da suçlarsınız. Nişan alacak hedef bulamayıp kafanıza sıkarsınız.
-
iyi veya kötü de olsa birşeye alışıp bizim için vazgeçilmez olma durumu bkz: alışkanlık ama orda anlatılamayan duygu var sanki bir tedirginlik gibi
