Psikolojik Savaş Kitapları Filmleri
-
Piskolojik savaş hakkında bir konu olsun dedim aslında kitap için açtım.Bir iki kitap, film falan paylaşırız, örneklemeler bilgilendirmeler.....
E-book olarak indirebileceğimiz yada sizin sevdiğiniz psikolojik savaş ile ilgili kitaplar varsa da burda toplayalım dedim.
Benim bulduğum bir kaç kitap var.Arıyorum e-kitap olarak bulamadım alıcam ama bir iki kitap tavsiyeleriniz varmı?
Birincisi psikolojik savaş/ gri propaganda var nevzat tarhan timaş yayınevi
http://www.alveal.com/product.asp?cookiecheck=yes&P_ID=4348&strPageHistory=related
İkincisi piskolojik savaş yine ismi hasan yalçın ın var.Doğu perinçeğin bir yazısını okumuştum işte psikolojik savaş başlattılar bize 25 yıldır uğraşıyoruz falan diye.Tabi uzman olduk falan diyordu.Hasan yalçın bu konuda uzmandır gibi birşey söyledi araştırdım buldum ne kadar iyi bilemeyeceğim.http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?sid=PXJVKD4MID1DD42QFO3E
Ayrıca burda ek bölümde psikolojik savaşı inceliyor.Almanlar yapmış bir psikolojik savaşı.Küçük el ilanları yapmış.el ilanlarında siz burada savaşıyorsunuz yazmış diğer bir karede sevgiliniz başkasıyla sevişiyor.Tabi askerlerin kafaları allak bullak.HEr ne kadar inanmasalarda, ner ne kadar sizinde sevgiliniz sevişiyor falan diye atakta bulunsalarda savaş sırasında en ufak bir psikolojik çöküntü etkiliyor.
--Şindilik bu kadar ilerde birşeyler eklerim paylaşım konusu olsun bu :)
-
Çinli General Sun–tzu, 2500 yıl önce bu konuda bir kitap yazmıştır. Türk devletlerin parçalanması sürecinde kullanılan PS yöntemi, bugün için de geçerliliğini sürdürmektedir. Sun–tzu’nun bazı önerilerine bakmak yararlı olacaktır:
1– Hasım ülkelerde iyi olan şeyleri gözden düşürünüz.
2– Hasım ülkelerin hakanlarının başarılarını küçük göstererek şöhretlerine gölge düşürünüz ve zamanı geldiğinde de kendi halkının onları hor görmesini sağlayınız.
3– Adi ve aşağılık kişilerin işbirliğinden yararlanınız.
4– Düşman halkın kendi aralarında olan uyuşmazlık ve kavgalarını yayınız.
5– Hasmınızın geleneklerini gülünç hale getiriniz. (Ersan İnan, 1997)
Öyle görülmektedir ki bu öneriler, Türkiye’nin hasımları tarafından yıllardır gayet başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.----------------
psikolojik savaş teknikleri diye bir yazı var bir kısmını yukarı yazdım buyrun dosyayı
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=13404
-
Konu gayet bilinçli ve yerinde acılmıs bu yüzden tebrik ederim
Günümüzde yasanan psikolojik savaş silahlarına örnek vermek gerekirse ;
-Vicdani red saçmalıgı
-Hümanizm altından halkı ordudan sogutma
-Çeşitli programlar vs ile sahte ses ve görüntü kayıtları
-Emo ve tikky tabir edilen insalarla alt kültür olusturulma cabası
-Toplumun kendi üstünde sucluluk duygusu yaratıp bunu öz eleştireye cevirip öz eleştiriyi ise en uc noktalara,kendini asaglamaya kadar tasımak (Türkler yapmıssa hiç bir halta benzemez ) gibi
-Bazı gelişmelerin önunu kapatıp yavaslamasını saglamak için uydurulan yalanlar ve bunları soktukları kılıflar (Halkların kardeşligi vs vs)
-Yozlastırma (laiklik,bozkurt,Turan)
-ekşi sözlük
-medya özgurlugu adı altında toplumun her kesimi tarafından kabul görmemiş kişileri kahraman gibi göstermek.
-
hocam güzel yazmışsın tke birşeyi kabul etmiyorum
laiklik bir yozlaştırma değildir.turan ülkücü bir kelime gibi gözüksede aslında Atatürk ün bile desteklediği birşey olan Türk birliğidir.komünizm dersin, faşizm dersin, şeriat dersin.Bunlar milliyetçiliğin, solculuğun ve dinciliğin bir öteki yani zararlı olan adımlarıdır ama kabul etmeyecğeim birşey vardır ki ne Atatürk ne Atatürk ün altı ilkesi nede Türk birliği bir yozlaştırma değildir.
Bunlara karşı savaş açmak istiyorlar çünkü bunlar Türkiye nin bütünlüğü için gereklidir.Bunları yozlaştırma olarak gösteren, kabul edenler esas karşı tarafta olanlardır.
-
Osmanlı Devletimiz,devletin ve milletin bekası için Fatih Sultan Mehmet döneminde kardes katlini vacip kıldı.Ve buna benzer düzenlemeler tarih boyunca yaşanan olumsuzlukları ve diger Türk devletlerinde görülen yanlısları duzeltmek için yapıldı.Psikolojik kısım atlandı diye düşünüyorum.Ya da standartları düşük devlet adamları vatanı yönetince bu gibi durumlara maruz kalındı.Boylede düşünebiliriz.İnşallah Atatürk gibi bir kahraman,bir ecdad torunu bu psikolojik oyunlara da bir çare bulur.Devletin ve milletin bekası her şeyden önemlidir.Biz gerçekten bagımsızlıgımıza düşkün bir milletiz,onun için tarihte en çok devlet kuran topluluğuz.Devletsiz bir milet olur ama milletsiz bir devlet olmaz,olamaz.Atatürk bunu gördü,bagımsızlık bu milletin hakkıydı.Bugünlere boyle gelindi.Petkim gibi milletin alınteri kök kuruluşlarımız çok zor şartlar altında oluşturuldu,ülke hizmetine sunuldu.Bugün de peynir ekmek gibi sattılar.Tarih bunları asla unutmaz,affetmez.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hocam güzel yazmışsın tke birşeyi kabul etmiyorum
laiklik bir yozlaştırma değildir.turan ülkücü bir kelime gibi gözüksede aslında Atatürk ün bile desteklediği birşey olan Türk birliğidir.komünizm dersin, faşizm dersin, şeriat dersin.Bunlar milliyetçiliğin, solculuğun ve dinciliğin bir öteki yani zararlı olan adımlarıdır ama kabul etmeyecğeim birşey vardır ki ne Atatürk ne Atatürk ün altı ilkesi nede Türk birliği bir yozlaştırma değildir.
Bunlara karşı savaş açmak istiyorlar çünkü bunlar Türkiye nin bütünlüğü için gereklidir.Bunları yozlaştırma olarak gösteren, kabul edenler esas karşı tarafta olanlardır.
-----------------------------
Zümsük sanırım sende bizim gibi düşünüyorsunda..yanlış anladın die varsaydm ben kanımca..laiklik,bozkurt ve Turan olgularının günümüzde yozlaştırıldığını anlatmaya çalışmış sanırım BAAL en azından ben öyle anladım :)..çünkü malum'un günümüzde bu olguların hepsi laçkalaştı Turan ve Bozkurt mhp simgesi olarak görülüyor : ) -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hocam güzel yazmışsın tke birşeyi kabul etmiyorum
-----------------------------yanlıs anlasılma olmus duzeltiyorum orda ki örnekler yozlastırılmıs olan kavramlar dır bugun laiklik dendiginde bin bir türlü ses geliyorsa TURAN,BOZKURT dendiginde mhp akla geliyorsa bunların yozlastırılmıs kavramlar oldugunu dusunuyorum cunku mhp turk-islam sentezi ve bu kavramlar kesinlikle turk-islam sentezi ile uzaktan yakından alakası yoktur.ATATÜRK'ün ilk cumhuriyet paralarını bastırıken ustune bozkurt resmi koydurmustur hatta petrol ofisinin amlebide kurttur ama ne yazııkki gunumuzde bozkurt dendigi zaman akla mhp geliyor yazık üzülüyorum guzelim hayvanı tarhimizde buyuk bir yeri olan bu asil hayvanı ne hala getirdiler.
-
ayrıca psikolojik savaş ve propoganda örnekleri olarak Nazi Almanyasının Belgesel tadında bi izletisi vardır Triumph Des Willens adında...bizi ilgilendiren ve yakın tarih diyemeyeceğimiz kadar bile yakın bir psikolojik savaş örneğide Metal Fırtına serisidir : ) ... bu kitabın bütün serisini takip ediyorum ve böyle bir kanıya vardım..kendimcede şöyle özetledm.. '' Her türlü sizin götünüzü sikeriz sizde bizi anca ütopyalarda,imnkansız taktiklerle,hayallerde ve kitaplarda yenersiniz'' ..ayrıca konu için teşekkürler çok iyi olmuş..
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------yanlıs anlasılma olmus duzeltiyorum orda ki örnekler yozlastırılmıs olan kavramlar dır bugun laiklik dendiginde bin bir türlü ses geliyorsa TURAN,BOZKURT dendiginde mhp akla geliyorsa bunların yozlastırılmıs kavramlar oldugunu dusunuyorum cunku mhp turk-islam sentezi ve bu kavramlar kesinlikle turk-islam sentezi ile uzaktan yakından alakası yoktur.ATATÜRK'ün ilk cumhuriyet paralarını bastırıken ustune bozkurt resmi koydurmustur hatta petrol ofisinin amlebide kurttur ama ne yazııkki gunumuzde bozkurt dendigi zaman akla mhp geliyor yazık üzülüyorum guzelim hayvanı tarhimizde buyuk bir yeri olan bu asil hayvanı ne hala getirdiler.
-----------------------------hea anladım anlam yozlaştırması evet o konuda çok haklısın.Atatürk ün her ilkesi bir kısım görüşler tarafından alınıp kullanılmış dahası Atatürk bir kısım insanların işlerinde, görüşlerinde kullanılmış, din öyle ...Türkiye de her zamn bir gündem vardır buda insanları istenilen eyre çekilmesidir.
Yani psikolojik savaş Türkiye de yıllardır var.Peki psikolojik savaşa karşı koymak için gerekn birimler varmı?Varsa çalışıyor mu,Çalışıyorsa ne kadar etkili tartışılması gerek.
-
Bak Kurtuluş Savaşı nda İngilizler rahat rahat İstabul u alırız diyorlardı.Asker yok,Ordu yok,silah yok.Önce padisaha bir anlasma sundular.Çok agır sartlar iceriyordu.Kabul edilmedi.Bunu gören ingilizler yunanlılara silah destegi saglayıp Anadolu yu isgale basladı.Bunun sonucunda Edirne ye kadar geldi Yunanlılar.Asagısı İstanbul.yani başkent.Bu durumu gören padisah anlaşmayı kabul etmek zorunda kaldı Sevri.Ankara daki TBMM bunun için İstanbul daki Damat Ferit i ve padisahı vatan haini ilan etti.Ama o zamanki Mebusan dagıtıldıgı için yani kapatıldıgı için Sevri görüşecek bir yasama organı yoktu yani Sevr geçersiz bir anlaşmadır.Daha sonra TBMM tarafından zaten reddedildi.En başta Misak-ı Milliye Aykırıydı.
Konuya gelelim.Çanakkale Savaşı sırasında İngiliz General yine cok rahat bir sekilde Çanakkale yi geçebilecegini sanıyordu.1gün oldu olmadı,1 hafta oldu olmadı,1 yıl oldu yine geçemediler Çanakkale yi.En sonunda bir karara vardı İngiliz General."Biz bu Türkleri niçin yenemedik?Hiç birseyleri yoktu.Ama tek bir seyleri vardı.İmanları.Yani Kur'an-ı Kerim.Biz onların elinden dinlerini alırsak işte o zman onları yenebiliriz."dedi.
Bugün gelinen noktaları söylemeye bile gerek yok. Her şey gayet açık ve net.
TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR.
-
spyrex haklısn.Çok güçlü bir insan arıyorsan birşeye gönülden inanmış birisini ara.Dine, yaratıcıya, liderine, ailesinin yaşaması gerektiğine vs.. işte bunlar bizde vardı.Adetlerimiz vs.. vs.. hepsi çürütülmeye çalışılıyor.
& LEmura ben metal fırtına serisine kılım.Daha doğrusu ilk kitabını okudum geri kalanını okumadım.Adamlar hayatdan ankaraya kadar giriyor ve biz birşey yapamıyoruz.SAÇMALIK...
O yüzden ırakda BAŞARILI oldular.O yüzdne ehr fırsatta Türk askerinden yardım bekliyorlar, o yüzden şu anda dünya ve bir çok ordu Türk ordusunu zorluklara ramen pkk ile en zor şartta, en zor yoldan baş ederken tebrik ediyorlar.
İşte filmlerde, kitaplarda, gazetelerde psikolojik savaşın alasını bulursunuz.Zaman ve cumhuriyet gazetelerini alın okuyun yazarlara bakın bir konuyu nasıl farklı yönlerden ele alıp kendilerini haklı çıkartıyorlar.İşte psikolojik savaşı bunabenzetiyorum.
Ayrıca çok güzel bir söz;
Düşmanını tanımayan, savaşta yenilir. Hem kendisini hem düşmanını tanımayan, savaşta yenildiği gibi savaştan sonra da toparlanamaz.Düşmanını tanımayıp kendisini tanıyan, savaştan sonra başarıya ulaşabilir. Hem kendisini hem düşmanını tanıyan gücün ise, yenik düşme ihtimali yok gibidir. Kendisini tanımayıp düşmanını iyi tanıyan gücün, savaşta yenik düşme ihtimali çok yüksektir.