PSU Değişimi Nedeniyle Yaşanan Sorun
-
Bilgisayarın güç kaynağını değiştirdim ancak arada bir (zamanı belli olmuyor) kendiliğinden kapanıp açılıyor.. hatta bazen art arda 4 5 kez aynısını yapıyor.. Tüm kabloları çıkarıp tek tek takarak deneme yanılma yapıyorum yine aynı.. psuda sorun yok çalışan bir psu ve daha önce kullandığımdan daha iyi bir psu neden böyle yapıyor sorunu bulamadım fikri olan var mı?
-
hdd virüsü olabilir mi?
-
hayır sorun yoktu psu değiştirmemin sebebi eski psunun yetersiz gelmesi,yeni ekran kartı alacağımdan ön hazırlıktı sadece.. dediğim gibi hiç bir donanımda sorun yok psu da sağlam sanırım ben bu kabloların arasında kayboldum tek sorun o :D hala çözemedim sorunu ancak şuan HDD, ekran kartı, anakart girişleri takılı henüz reset atmadı bekliyorum ne zaman atacak diye..
-
bi müddet çalıştıktan sonramı res atıyor? yoksa açar açmazda attığı oluyormu?
-
her ikiside oluyor bazen biraz çalışıyor reset atıyor bazen de reset attıktan sonra gelip gidip duruyor gıcık etti :| yahu şu kabloların bir olayı var mı? yani nereye taksam uyuyor dikkat etmem gereken bişey var mı kabloları takarken?
-
eski psu kaç watt yenisi kaç watt ? ;) yenisi eskisinden daha yüksekse ve yenisi sistemin istediğini veremezse yapar. heleki ısındığı zaman daha fazla enerji harcar ve hoop :D kapanıır :D
-
ısınma yok malesef hiç bir donanımda sorun da o zaten herşey doğal gözüküyor..
bu eskisi
http://img202.imageshack.us/img202/4879/03082010028.jpg
bu yenisi
http://img51.imageshack.us/img51/8186/03082010026.jpg
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
her ikiside oluyor bazen biraz çalışıyor reset atıyor bazen de reset attıktan sonra gelip gidip duruyor gıcık etti :| yahu şu kabloların bir olayı var mı? yani nereye taksam uyuyor dikkat etmem gereken bişey var mı kabloları takarken?
-----------------------------
İşlemcinin fanında bi ipnlik olmasın? bide yenisi eskisinden daha düşüktü dicekti herhalde anarşistResimlere bakınca işin rengi değişiyor gibi sanki
12v1 ve 12v2 16A eskisi 17A imiş gerekli enerjiyi sağlayamıyo olabilir Ekran kartın yeni bi kartsa 30A ya kadar yolu var
-
yenisi eskisinden iyi olmasa takarmıyım yahu :/ işlemci fanı sorunsuz çalışıyor ısılar normal belirttiğim gibi.
-
12 volt 16 amper 2 ayrı besleme var
eskisindede tek kanal 12 volt varmış
şimdiki yeni nesil ekran kartlarını ana karttan farklı kanaldan beslemek gerekiyor.guc yuklenmesi coksa vede herseyi
tek kaynaktan beslersen sorunlar baslar sistem çalısıyor görunse bile bazı belirtiler olusabilir
mesela ekranda titreşmeler olusabilir bu bile guc sorunudur
-
şöyle söyleyim
psudan çıkan kablolar
- 2 tane uzunca çokça bağlantı taşıyan kablo (sanırım bu 12v1 , 12v2 oluyor değil mi)
- 1 tane uzunca 3 bağlantı taşıyan hdd ve dvd sürücü takma kablosu
- 1 adet ekran kartına giren 6 lık pin kablosu
- anakart bağlantı kabloları
şimdi ben bu ekran kartına giden kabloyu iptal ettim .. ek bir kablom var ekran kartının orjinal kablosu birtanesini 12v1 e diğerini 12v2 ye takıyorumki gerekli amperi alayım.. doğrumudur?
hdd kabloları zaten olması gerektiği gibi takılı
anakart kabloları takılı
sistem hala reset atmadı.. ancak işin icine dvd ve 2 adet pc fanı girince işin rengi değişiyor sanırım :/
öff sıkıntı bastı :|