folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ptt Gümrük Sorunsalı



Ptt Gümrük Sorunsalı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2011
    Erkek
    zigor bunu yazdı

    Kargonun ukime gitmesi için şüphelenmeleri lazım. Genelde biraz ağır, büyük olsun paket, illa ki bir ukimi ziyaret eder. Orta boy ama çok hafif paketlerin de ukime uğramadan geçtiği oluyor. Eskiden kocaman kutunun vergisiz-kontrolsüz geldiği bile olurdu, şimdi affetmiyorlar. 

    Çalışanların sistemleri de belli, aynı boyda-ağırlıkta bir paket gelse, yine aynı işlemler olur çok büyük bir ihtimal.

    Ukime gidiyorsa paket de, illa açılır bir bakılır. 30 dolar üstü eder bu derlerse vergiyi basarlar kafalarına göre. Yasaksa da geri yollarlar. 

     

    Bu arada şimdi hatırladım, sen tarantulacı arkadaştın, değil mi ? 3-4 yıl önce senin konunun etkisi ile tarantula almıştım. Türünü hatırlayamadım ama zehirli, yenilere tavsiye edilmeyen ama çok da yaygın bir türdü. Hatta kurt falan satın alıp onunla besliyordum :) Kurtları da patatesle besliyordum galiba. Aylar sonra bir gece yarısı 3 de fark ettim ki, o kurtlardan bütün evi böcek istila etmişti. Minik minik, şeffaf renkli böceklerden belki binlercesi yayılmıştı eve. Dubleks evin alt katını komple istila etmişlerdi. Sonra kurtları çöpe atıp, tarantulayı-pleksi kutusunu birine hediye edip 2 gün her yeri çamaşır suyu ile temizlemiştim, ona rağmen tam geçmemişti. O evden taşınana kadar bir türlü içim rahat etmemişti :) Ne günlerdi

    edit: senle mesajlaşmısız hatta, şimdi buldum eski mesajlardan. 2013 tarih. şu aralar hiç denk gelmiyorum tarantula konularına

    @zigor

    Bahsettiğin kişi benim:) Hâlâ devam ediyorum örümcek işine, 36 tane var şu an.

    Benim gümrükte takılan paketin ağırlığı 368 ya da 386 gr'di. İçerisinde 11 adet bitki vardı. Halusinojen bitki değildi. Halusinojen olanlar bazı Lophophora ve Trichocereus türleri.

    Satıcıya parça parça göndertmek lazim o zaman eğer aynı ağırlıkta gelen pakete tekrar el koyuluyorsa. Benim asıl merak ettiğim, bunlar kara liste gibi bir şey yapıyorlar mı, yani benim adıma gelen her yurt dışı paketini incelerer mi bu yakalanan paketten sonra?

     


    Bortubocek sever
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    @Bloom kara liste diye birşey yok bildiğim kadar. Şimdiye kadar ne duydum nede gördüm. Öyle bir liste olsa veritabanı çok sağlam olması lazım. Hergün gelen yüzlerce belkide binlerce, onbinlerce kargo var. belkide daha da fazla.

Toplam Hit: 1637 Toplam Mesaj: 13
ptt kargo gümrük