PTT Kargo'da Merak Ettiklerim.
-
Merhaba arkadaşlar.
konuyu nereye açağımı bilemedim yanlış yere açtıysam modlardan konuyu taşımalarını rica ediyorum.
şimdi sahibinden.com'a üye oldum ilan açacam ama aklımda bi kaç soru var ? tahribata yazayım dedim.
mesela ben bir ürün sattım diyelim benim hiç bir bankada hesabım veya kredi kartım yok bu para nasıl bana aktarılacak posta çekimde yok ?
ptt kargoda kargo göndermek ne kadardır eğer ben kargo ücretini karşı taraf ödeyecek dersem kargo ücretine ilave ücret koyarlar mı ?
şimdiden teşekkürler -
Sattığın ürünü kapıda ödeme şeklinde yaparsan PTT KARGO ,kargo ücretine ilaven 5 TL'de kapıda ödeme ücreti alıyo.Bu 5TL'lik kapıda ödeme ücretini ister sen karşılarsın ister alıcı,o anki yaptığınız pazarlığa bağlı...Senin ek ödeme seceneklerin olsaydı her tür karşı tarafa karşılata bilirdin.ama ben ürünümü satıcam kredi kartım banka hesabım vs...yok diyosan...o zaman sen karşılıcaksın.ama karşı tarafa itebilirsin :D
-
ONEMINUTE bunu yazdı
Sattığın ürünü kapıda ödeme şeklinde yaparsan PTT KARGO ,kargo ücretine ilaven 5 TL'de kapıda ödeme ücreti alıyo.Bu 5TL'lik kapıda ödeme ücretini ister sen karşılarsın ister alıcı,o anki yaptığınız pazarlığa bağlı...Senin ek ödeme seceneklerin olsaydı her tür karşı tarafa karşılata bilirdin.ama ben ürünümü satıcam kredi kartım banka hesabım vs...yok diyosan...o zaman sen karşılıcaksın.ama karşı tarafa itebilirsin :D
peki hocam para nasıl bana aktarılacak onu merak ediyorum?
-
Behzat_C bunu yazdıONEMINUTE bunu yazdı
peki hocam para nasıl bana aktarılacak onu merak ediyorum?
Gidip şubeden alıcaksın havale gibi düşün.zaten ürün 10TL desek 3TL kargo desek 5TL kapıda ödeme ücreti desek. 18TL tahsit edilir alıcıdan sende gider 10TL ni alırsın.öyle düşündüğün gibi işin içinden çıkılmaz durumlar değil yani basit...''PARA-ÇOKOMEL EVRESİ'' bu kadar basit...
ONEMINUTE tarafından 12/Şub/13 06:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Peki hocalar bi ilan açayım dedim kredi kartım olmadığı için doğrulama yapamıyorum bunun için bi yol yokmudur ?
-
Behzat_C bunu yazdı
Peki hocalar bi ilan açayım dedim kredi kartım olmadığı için doğrulama yapamıyorum bunun için bi yol yokmudur ?
sorması ayıp ne satıcaksın :D
-
ONEMINUTE bunu yazdıBehzat_C bunu yazdı
sorması ayıp ne satıcaksın :D
elimde bi kaç telefon var mesajlaşmalık onu deneyeyim dedim hemde lazım oluyor internetten biraz araştırım eski üyelere istemiyorlarmış böyle birşey maillere bi bakayım vardı bi üyelik gibime geliyor :D
-
O 'bikar tane' dedigin telefonlarin sayisi fazlaysa dikkatli ol, maliyeden gelmesinler
-
noname bunu yazdı
O 'bikar tane' dedigin telefonlarin sayisi fazlaysa dikkatli ol, maliyeden gelmesinler
2 tae hocam :)
-
a.q ptt ninde kargosununda
çinden gelen kargom var.11.2.2013 torbaya eklendi diyor mail trackingte.o tarihten beri teslim edilmedi halen adresime.
bu memleketteki böyle zihniyetin ana*ını s*keyim
avpim (istanbul dağıtım toplama merkezi) çalışanlarıda maaşlarını alamadıkları için grev durumundalar.
sürekli arayıp duruyorum telefonlar açılmıyor,açılsada kargonuz ankaraya yollanmış diye kıvırıyorlar
zamanım olsa gidip gerekli yerlere şikayet edicem
-
PTT kargoda bir şeyler oluyor.telofonlara dahi bakmıyorlar.