Pul Ve Eski Paralar Hakkında Bilgisi Olanlar..
-
egerki turk lirası ise merkez bankası ile irtibata geç egerki 1 kuruş 10 kuruş vs ise bunlar para etmez sultanahmette paket içinde 2 3 liraya turistlere satılıyor pula gelirsek pul koleksyoncularını internetten araştırıp açık artırma ile satışa çıkarabilirsin ama nekadar eder anlamam
-
Abi 2.5 kuruş var 1977 model geri kalan yaramaz da bide eski paralar var osmanlı parası zannımca :| arapça kimin yazılar var bi akrabavardı ölmüştü onun evinde bulmuştum Osmanlı parası olması olasıdır merak ettim geçen ondan açtım konuyu.
-
madeni paralar para etmiyor:D para etmesi için cok eski olması lazım , bende sürüyle bozuk para var hem türk hemde yabancı paralar en eskisi 1930 hiçbiri para etmiyor, hepsini birden satsam 10 milyun etmiyo:|
-
lan bende osmanlının paraları var 3-4 tane onlar para eder mi son zamanlarının paraları
-
abi bide bişey sorcam paraların birinde bir gibi bi çizgi ters 7 yani 1 q gibi bişey 9 a benzio bi tae daha ters 7 var nedir bi abi 1797 mi acaba:|
-
az bekleyin salon, oturma odası bitti ya ç odasında ya y odasında e. para çantaasını bi bulayım hepsini tek tek çekip yolluyacam
-
egerki osmanlı parası ise en aşagı 150 milyondan koleksiyonculara satarsınız bizim bi akraba vardı 1700 lü yıllardan 4 5 tane para bulmuştu müzeye sattı ozaman bi araba almıştı
-
bende babamdan kalma 35-40(daha fazla olanlarıda vardır) sene öncesinin 2 pul defteri dolusu eski pul(yaklaşık 300 belki daha fazla) var...bide 1900 -1993 eski para(yaklaşık 100 şimdi kaç tane kalmıştır bilmem) koleksiyonu vardıda paraların bi kısmı küçük kardeşim tarafından kaybedildi..geri kalanlarda nerde bilmiyom...
çok para ederse bende satam lan:D
-
iMPaLa bunu yazdı:
-----------------------------
beyazıt meydanında sahaflara ara giriş war!..oranın önünde bu işle ilgilenen coktu önceden şimdi tek tük war gidince bulursun!..onlar seni bulur zaten!..çarsının içinde de war 1-2 yer!..eskisi gibi önem wermiyorlar artık bu işlere..ama meraklısı ve fanatiği çok pul ve eski paraların!..orası bu işin piyasası bi git sor istersen..
-----------------------------evet sahaflar da var gördüm eski paralar bozuk, kağıt satıyolar 500, 1 ytl ye alan oraya gidebilir.
benim bildiğim ise eski bozuk paraları ziraat bankası bi ara alıyordu. şimdi ne olur bilmiyorum
-
Para bilimine nümismatik (nümüsmatik, nümizmatik, nümismatique...:) diye internet sitesi çok, fiyatlari ise, baski senesinde ne kadar az basildiysa okadar degerli olurlar. Bu sitede mesela bir kaç örnekleri var :
Bende biriktirdigim paralardan madalyanin birini nümismatik forumunda arastirma yaptim ermeni çikti :)