Punta Kaynak Makinesi Yapacağım Fakat Kafamda Soru Oluştu...
-
Kaan bunu yazdı
Hocam bu alet çok güçsüz bir şey 600watt falan olacak kullanacağın trafoya göre, 3mm çelik kaynayacaksan 125kva falan lazım. Arada 200kat falan var yani.
kaynatacağım şey 1,4mm sac hocam sırt sırta 2.4mm yapıyor. yeterli gelir diye düşündüm.
RETRET tarafından 20/Haz/24 01:16 tarihinde düzenlenmiştir -
RETRET bunu yazdıKaan bunu yazdı
Hocam bu alet çok güçsüz bir şey 600watt falan olacak kullanacağın trafoya göre, 3mm çelik kaynayacaksan 125kva falan lazım. Arada 200kat falan var yani.
kaynatacağım şey 1,4mm sac hocam sırt sırta 2.4mm yapıyor. yeterli gelir diye düşündüm.
neden perçinlemiyorsun hacı abi ?
-
yolbulucu bunu yazdıRETRET bunu yazdıKaan bunu yazdı
neden perçinlemiyorsun hacı abi ?
oluşturduğum H nin içten aşağı ve yukarı bakan yüzeyi pürüzsüz olmalı oraya sürülerek panel girecek.
-
RETRET bunu yazdıKaan bunu yazdı
Bu öyle bir şey değil hocam, yapmaz o işi..
-
Kaan bunu yazdıRETRET bunu yazdıKaan bunu yazdı
Bu öyle bir şey değil hocam, yapmaz o işi..
nasıl bir şey benim işimi görür?
-
RETRET bunu yazdı
mistrymaketool.com/how-to-make-spot-welding-machine/
sağlığa bir zararı olur mu olmaz mı düşünmeye başladım... satın alsam onda da aynı mekanizma kullanılıyorsa o da sağlık açısından zararlı mıdır onu da merak ediyorum...
Kardeş selamlar merhaba burada https://cinaraktas.com.tr/elektronik-ar-ge/ benim projem var puntak aynak sistemi mikrodalga fırın trafosundan yaptım bakabilirsin sayfa altında amperi iyi ayarlaman gerek amper fazla olursa yakar dimmer kullandım ben iki adet bakır çubuk lazım az yumuşak uçlu değidirip çekince şaseliyecek tek onla uğraşamadım birleştirip elle de iki ucu değdirelerek şaselenebilir hangisi kolaya gelirse saygılar
eagleofcondor tarafından 20/Haz/24 21:06 tarihinde düzenlenmiştir -
mirco dalga trafosu için hazır devreleri var facebook guruplarına bakarsan alabilirsin adam direk makinesini 2500 tl satıyordu
-
RETRET bunu yazdı
sağlığa bir zararı olur mu olmaz mı düşünmeye başladım... satın alsam onda da aynı mekanizma kullanılıyorsa o da sağlık açısından zararlı mıdır onu da merak ediyorum...
Eski araba aküsü alıyorsun uçlarına kablo 12v 60amper degdirdigin yer punta kaynak abi ,ya da amazondan 500 liraya kit alıyorsun
Edit abi
Tığ yada gazsız gazalti yap en maaliyetsizi bu , punta işi tam yemeyebilir atıyor,soba vs için kullaniyorlar tenekede.gazsiz gazalti ya da , ince elektrot rutil kaynak.
İnce malzeme sknti ,gazsız gazalti bence en iyisi bu iş için
hipokondriyak tarafından 21/Haz/24 17:35 tarihinde düzenlenmiştir -
hipokondriyak bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Eski araba aküsü alıyorsun uçlarına kablo 12v 60amper degdirdigin yer punta kaynak abi ,ya da amazondan 500 liraya kit alıyorsun
Edit abi
Tığ yada gazsız gazalti yap en maaliyetsizi bu , punta işi tam yemeyebilir atıyor,soba vs için kullaniyorlar tenekede.gazsiz gazalti ya da , ince elektrot rutil kaynak.
İnce malzeme sknti ,gazsız gazalti bence en iyisi bu iş için
1.6mm çevik isminde elektrot varmış onlara da bakıyorum henüz sipariş etmedim. punta kaynak basit görünüyor bas geç şeklinde...
konteyner lazımsa ucuza imal etmeye başladım :D ama sayı çok sınırlı bir elin parmağını geçmiyor.
-
Punta sevdasından vazgeç hocam sağlam olmaz bu şekil
mikrodalga hedesinden punta kaynak makinesi yapımı point welding poor mans spot welding tool bir şeye de para ver amk